Android a iOS TIP: Mzda - mzdová kalkulačka v mobile

Potrebujete si rýchlo spočítať čistú mzdu? Alebo chcete vedieť, akú mzdu v hrubom máte požadovať po zamestnávateľovi, keď je vaša predstava o čistej mzde napríklad sedemsto eur? Pomôže vám jednoduchá mzdová kalkulačka.

Aplikácia Mzda je intuitívna a rýchla offline mzdová kalkulačka, ktorá vám vypočíta nielen čistú, hrubú a super hrubú mzdu, ale aj odvody na zdravotné a sociálne poistenie, daň i daňový bonus na dieťa.

Stačí zadať ktorúkoľvek z čiastkových miezd (hrubú, čistú alebo super hrubú) a zvyšné hodnoty dopočíta. Aplikácia umožňuje nastaviť nezdaniteľnú časť základu dane (NČZD) a počet detí.

V detailnom prehľade nájdete rozpis všetkých daní a odvodov rozdelených na zamestnávateľa a zamestnanca, vidíte, koľko zo svojho platu zaplatíte štátu vy a koľko váš zamestnávateľ.

Kalkulačka poslúži nielen zamestnancom, ale i mzdárom a zamestnávateľom. Tí si ľahko vypočítajú, koľko budú do štátnej kasy za zamestnanca platiť. Vo výpočtoch kalkulačky sú zahrnuté zmeny obsiahnuté v novelizácii Zákona o dani z príjmov, Zákona o sociálnom poistení a Zákona o zdravotnom poistení.

V najnovšej verzii softvéru je už nastavené aj navýšeniu mesačného daňového bonusu na dieťa, ktoré sa na výplatnej páske prvýkrát prejaví na mzde za august tohoto roku.

Link na stiahnutie:

Android

iOS

Aplikácia Mzda je bezplatne dostupná pre zariadenia s operačným systémom Android 2.3 a vyšším, pre iOS 5.0 a viac ju v App Store nájdete pod názvom iMzda.

Ďalšie tipy na aplikácie nájdete pod týmto odkazom.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu