Apple zákazníkom vymení neoriginálne nabíjačky

Výmena sa týka majiteľov iPhonov, iPadov a iPodov, ktorí prinesú a odovzdajú svoje neoriginálne príslušenstvo. Následne dostanú zľavu takmer 50 % na originálne nabíjačky.

Samsung a Apple v médiách často čelia správam o tom, ako sa niektorému z majiteľov vznietil, či dokonca explodoval ich výrobok. Vyšetrovanie väčšinou odhalí spoločného menovateľa - neoriginálne príslušenstvo alebo batérie. Apple sa podľa všetkého rozhodol podobným udalostiam predchádzať akciou, kedy pri odovzdaní neoriginálnych nabíjačiek, poskytne zľavu na nákup originálnej sieťovej koncovky.

Cena Apple nabíjačky je 19 dolárov. Po odovzdaní príslušenstva (ktoré bude zrecyklované) a poskytnutí sériového čísla iPhone, iPadu alebo iPodu, ktorý má zákazník zakúpený, dostanú vlastníci Apple produktov možnosť odniesť si originálnu nabíjačku za špeciálnu cenu 10 $. Akcia potrvá v rozmedzí od 16. augusta do 18. októbra a je podľa sériových čísel limitovaná tak, aby zákazník pre jedno zariadenie mohol zvýhodnene zakúpiť iba jednu nabíjačku.

Práve vysoká cena je zrejme dôvodom, prečo zákazníci často siahajú po neoriginálnych kúskoch. Napríklad na Slovenskom trhu stojí v reťazcoch Premium Resellerov samotná nabíjačka 19 eur. Tá však neobsahuje pripojenie k iPhone či iPadu a vzhľadom na absenciu štandartného microUSB majiteľ ešte potrebuje Lighting, alebo Dock kábel za rovnakú cenu. Apple je taktiež často kritizovaný aj za samotnú životnosť káblov.

NabíjačkaNabíjačkaobr: Apple

Zľavová akcia sa pravdepodobne nebude týkať nášho územia. Apple bude výmenu vykonávať v kamenných Apple predajniach a autorizovaných servisných strediskách. Oficiálne predajne u nás spoločnosť stále nemá.

Zdroj: Apple

Diskusia k článku:

Začať diskusiu