Google aktualizoval Mapy pre Android a iOS na verziu 7.0

Od stredy 10. júla 2013 začal Google s uvoľňovaním aktualizácie svojich máp na najnovšiu verziu 7.0, ktorá prináša novší dizajn a vylepšenú navigáciu. Vytratila sa však služba Latitude a zmenil sa spôsob ukladania máp do telefónu na neskoršie offline použitie.

Medzi hlavné novinky novej verzie Google Mapy 7.0 patrí vynovený dizajn, ktorý je jednotný pre smartfóny a tablety. Vzhľad vychádza z aplikácie vydanej v decembri minulého roka pre iPhone.

Google pridal možnosť vidieť aktuálne obmedzenia na plánovanej trase a aplikácia vás upozorní na lepšiu cestu, ktorá vás rýchlejšie dostane do cieľa. Podľa našich zistení však na slovenských cestách nefunguje a na obmedzenia či uzávierky ciest vás zatiaľ neupozorní.

Používatelia služby Latitude ostanú sklamaní. V novej verzii sa nenachádza a i v starších verziách bude od 9. augusta 2013 zrušená. Google pridal možnosť zdieľať svoju polohu cez Google+.

Zmenil sa i spôsob ukladania časti máp do pamäte telefónu na neskoršie offline použitie. Do vyhľadávacieho pola treba pri vybranej oblasti napísať "OK Maps". Nám však v redakcii pri testovaní služby stále vyskakovalo upozornenie, že načítanie nie je v tejto oblasti k dispozícii.

Ostatné funkcie známe zo staršej verzie ostali zachované. Môžete si zobraziť premávku na ceste, zastávky mestskej hromadnej dopravy a cyklistické trasy. Po kliknutí na bod záujmu zobrazeného na mape sa o mieste dozviete bližšie informácie, nechýbajú fotografie ani služba Street View. Môžete pridávať vlastné fotografie, hodnotenia a zdieľať zaujímavé body.

Aj keď sa aktualizácia novej verzie Goole Maps 7.0 pre Android už začala, na jednotlivé trhy sa rozšíri v priebehu niekoľkých týždňov. V slovenskom obchode Google Play je zatiaľ stále iba verzia 6.14. Nová verzia aplikácie a niektoré vybrané funkcie majú byť zatiaľ dostupné iba pre Android, neskôr budú sprístupnené aj pre iOS. Aktualizácia pre iPhone a iPad má prísť už čoskoro.

Zdroj: googleblog.blogspot.sk

Diskusia k článku:

Josa 13.07.2013 - 12:12

Ako v tejto novej verzii viem zobrazit moje vrstvy? (my place)?

viperman14.07.2013 - 10:25 Trvalý odkaz

a dementi zrusili latitude, google je horsi a horsi. resp dali ho do google+ a ten im mozem kaslat

Celá diskusia 2 príspevky