Vyskúšajte si fotoaparát z Google edície Samsung Galaxy S4 a HTC One

Špičkové smartfóny Samsung Galaxy S4 a HTC One sa od 26. júna 2013 predávajú aj v čistej Google verzii bez nadstavby výrobcu. Po zverejnení týchto ROM sa komunitní vývojári dali do práce a z ROM-ky vytiahli napríklad aj aplikáciu fotoaparátu so zaujímavými funkciami Timelapse a Photo Sphere.

Pri Timelapse (časozberné video) je frekvencia snímania záberov dlhšia než pri klasickom videu. Rýchlosť prehrávania je však rovnaká a zachytený dej je tak zrýchlený. Časozberné videá zachytávajú napríklad kvitnutie rastlín, počasie, denné udalosti, ľudí a podobne.

Najzaujímavejšou funkciou je režim Photo Sphere. Ide o vytváranie záberov s rozsahom 360 stupňov. Zábery si môžete následne prezrieť v samotnom smartfóne alebo v Google+.

Prečítajte si:

Google I/O 2013 - Galaxy S4 s čistým Androidom a iné novinky (16. 5. 2013)

HTC One s čistým Androidom (6. 6. 2013)

Inštalačný súbor fotoaparátu z Google verzií Samsung Galaxy S4 a HTC One si môžete stiahnuť z tohto linku. Pred samotnou inštaláciou nezabudnite v nastaveniach telefónu povoliť inštaláciu aplikácií z iných zdrojov než Play Store.

Súbor som úspešne nainštaloval na Samsung Galaxy Note 2. Ďalším overeným kompatibilným zariadením je Samsung Galaxy S4 s prostredím TouchWiz, HTC One so Sense UI či smartfón značky Prestigio. Pravdepodobne sa aplikácia dá nainštalovať na všetky zariadenia s OS Android od verzia 4.0 a viac.

Po nainštalovaní sa v ponuke aplikácií zobrazí ďalšia ikonka fotoaparátu a taktiež aj galérie. Prezrite si prostredie oboch aplikácií.

Podarilo sa to na vašom smartfóne? Budeme radi, keď sa o svoje skúsenosti podelíte s ostatnými a napíšete vaše postrehy do diskusie.

Zdroj: androidcommunity.com

Diskusia k článku:

zune85 30.06.2013 - 03:23

akoto ved táto ,super truper feature je len na super samsungu SiV ved to je taký skok a pokrok dopredu a teraz ,zrada ,tento softík si môžu nahrať všetci (skoro)

mautin30.06.2013 - 13:51 Trvalý odkaz

ja som si to nainštaloval, funguje to v pohode, ale nikde nemám ikonku photosphere a to ma veľmi hnevá. Bol by som rád, keby mi niekto poradil, prečo ju tam nemám.
(LG OPTIMUS L9, android 4.1.2)

mautin30.06.2013 - 14:57 Trvalý odkaz

Vy vo fónoch ste to skúšali na samsungu galaxy note 2, ale akú ste mali verziu androidu? (4.2?)Či to nie je kvôli tomu, že to ide iba na 4.2 a viac. Moc sa v tom nevyznám.

Daniel Vajdík30.06.2013 - 16:08 Trvalý odkaz

nejde nainštalovať na Optimus 4X HD s Cyanogenmod ROM

Celá diskusia 9 príspevkov