Samsung Ativ Q (DuOS)

Hybrid tabletu a notebooku s OS Windows 8 a Android Jelly Bean, s procesorom Intel Core i5, 13,3'' qHD+ displejom, dotykovým perom S Pen a variabilnou kovovou konštrukciou s hardvérovou klávesnicou.

Základné parametre:

OS: Windows 8 a Android 4.2 Jelly Bean

procesor: Intel Core i5, 2,4 GHz

grafický procesor: Intel HD Graphics 4400

frekvencie: nepodporuje

rozmery: 327 x 218 x 14 mm,

hmotnosť: 1 290 gramov

displej: TFT, dotykový (kapacitný), 16 mil. farieb, 3 200 x 1 80 b., uhlopriečka 13,3'' (338 mm)

fotoaparát: nie

predná kamera: áno, nahrávanie HD videa,

pamäť: pamäť 4 GB RAM + 128 GB ROM + microSD karta,

globálny prenos dát: nepodporuje

lokálny prenos dát: Bluetooth 4.0, USB 2.0, USB 3.0, , prenos Wi-Fi (802.11 a/b/g/n), HDMI HDMI, RJ45 (s adaptérom),

hudba: hudba MP3 prehrávač, 3,5 mm jack,

ostatné: minimalizácia aplikácií, multitasking, prehliadač dokumentov, akcelerometer,

batéria: Li-Ion batéria 47 Wh

SAR: ??? W/kg (norma 2 W/kg),

Cena a dostupnosť: neuvedená

Neobsahuje/nepodporuje: slot na SIM kartu, zadný fotoaparát, FM rádio, GPS,

Softvérová verzia testovaného tabletu: zatiaľ netestovaný

Obsah balenia: neznáme

Zaujímavou novinkou z londýnskej konferencie Samsung Premiere 2013 Galaxy & Ativ je zariadenie, ktoré v sebe kombinuje výhody tabletu a notebooku. Podobne ako napríklad notebook Lenovo Yoga ponúka variabilnú konštrukciu, ktorá sa prispôsobí aktuálnym nárokom používateľa. Zariadenie sa dá použiť ako tablet so stojanom, ale aj ako tradičný dotykový notebook s plnohodnotnou hardvérovou klávesnicou. navyše kovové telo v sebe ukrýva pero S Pen, na rýchle a jednoduché zapísanie poznámok, úpravu dokumentov alebo fotografií.

Samsung Ativ Q dokáže pracovať nielen s operačným systémom Windows 8, ale aj s Androidom, čo je veľkou výhodou. Používatelia tak nie sú odkázaní iba na windows aplikácie, ale z Google Play si stiahnu všetko potrebné. Medzi systémami Windows 8 a Android môžu prenášať súbory a zdieľať priečinky. Prístroj sa môže pochváliť inovatívnou konštrukciou závesov, ktorá umožňuje používať tablet v štyroch funkčných režimoch. V režime tablet je displej sklopený na klávesnici. Pokiaľ displej odklopíte do zvislej polohy, môžete prístroj používať ako bežný notebook. Displej je možné nadvihnúť a otočiť, ak si prajete sledovať obrazovku spoločne s osobou sediacou oproti vám, alebo ho môžete otočiť o 180 stupňov, aby ste mohli prístroj použiť v polohe stojančeka pre sledovanie filmov. Dizajn "štyri v jednom" sa ľahko prispôsobí aktuálnym potrebám používateľa. Ativ Q má hmotnosť 1,29 kg a hrúbku iba 13,9 mm.

Tablet dostal do výbavy 13,3-palcový dotykový displej s qHD+ rozlíšením 3 200 x 1 800 bodov, čo je aktuálne najvyššie rozlíšenie na svete. Na prednej strane nájdeme kameru s možnosťou nahrávať videá v HD rozlíšení. zadný fotoaparát sa na tele tabletu nenachádza. Vo vnútri pracuje porcesor Intel Core i5, 4 GB pamäť RAM a 128 GB SSD disk. Nechýba možnosť rozšíriť si úložný priestor pomocou microSD kariet. Konektivitu zabezpečujú porty USB 2.0 a USB 3.0, RJ45 (s adaptérom), Bluetooth, Wi-Fi a HDMI konektor. Rovnako ako pri ďalšej novinke tablete Samsung Ativ Tab 3 majú používatelia k dispozícii funkciu, ktorá umožňuje ľahko a jednoducho prepínať medzi tabletom a smartfónom Samsung s Androidom. Jednoducho možno odpovedať na SMS správu prijatú na mobilnom telefóne pomocou klávesnice tabletu, prezerať si na väčšom displeji mapy, sledovať videá a fotografie na oboch zariadeniach a ľahšie než kedykoľvek predtým upravovať súbory. 47 Wh batéria by mala ponúknuť deväť hodín práce na jedno nabitie.

Presný dátum dostupnosti tabletu Samsung Ativ Q ani jeho cena, ktorá bude zrejme patriť k tým vyšším, zatiaľ nie je známa.

Diskusia k článku:

petris 21.06.2013 - 14:22

cena to asi zabije. ale cital som toto: • Enjoy Android Apps on Windows: Addressing consumers’ desire to access Android apps on a Windows-based PC, the ATIV Q allows users to experience both Windows 8 and Android (Jellybean 4.2.2) on the same device. Users will not only get access to Android apps via Google Play but also be able to transfer files, to share folders and files from Windows 8 to Android, truly marrying the mobile and PC experiences. http://www.samsungmobilepress.com/2013/06/20/Samsung-Strengthens-Tablet-Business-and-Demonstrates-Commitment-to-Customer-Choice-with-Innovative-New-ATIV-Tablets-1 nie teda android 4.1 ako uvadzate ale 4.2.2

Lenka Ivančíková21.06.2013 - 14:56 Trvalý odkaz

slovenska tlacova sprava pise o verzii 4.1, ale tiez sa priklanam k 4.2. Zrejme sa pomylili. Opravene.

paul21.06.2013 - 15:14 Trvalý odkaz

vysvetli mi niekto ako je mozne ze tam bude android, sak core i5 nie je ARM procesor

Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

mental.disease21.06.2013 - 15:45 Trvalý odkaz

A čo ako?
Veď na chipsetoch od Intelu (architektura x86) beží spústa zariadení s androidom:
Xolo X500, ZTE Grand X In, Lenovo K800/K900, Motorola RAZRi, Asus FonePad, Acer Liquid C1...

A naopak fony s WP: Nokia/HTC/Samsung/Huawei sú zatiaľ osadzované výlučne chipsetmi s architektúrov ARMv7.

Martin21.06.2013 - 16:44 Trvalý odkaz

konecne poriadny tablet s dvoma OS len sa bojim tej ceny ze sa bude pohybovat urcite okolo 1000€ ale zas mat taky tablet, ktory plnohodnotne nahradi mensie notebooky a si aj na tom zahram nieco ked to prepnem do androidu tak preco nie

Celá diskusia 8 príspevkov