Samsung Ativ Tab 3

Tablet s plnohodnotným OS Windows 8, procesorom Intel Atom, 10,1'' WXGA displejom, 5 Mpix fotoaparátom s LED bleskom, plnou dátovou konektivitou a dotykovým perom S Pen.

Základné parametre:

OS: Windows 8

chipset: Intel ATOM Z2760

procesor: dvojjadrový 1,8 GHz

grafický procesor: PowerVR SGX 545

frekvencie: GSM 850 / 900 / 1800 / 1900 MHz, UMTS 900 / 2100 Mhz + LTE

rozmery: 257 x 165 x 8 mm,

hmotnosť: 550 gramov

displej: TFT, dotykový (kapacitný), 16 mil. farieb, 1 366 x 768 b., uhlopriečka 10,1'' (257 mm)

fotoaparát: fotoaparát 5 Mpix, LED blesk, nahrávanie HD videí (1 280 x 720 b., 30 fps)

predná kamera: 2 Mpix, nahrávanie HD videí

pamäť: pamäť 2 GB RAM + 64 GB ROM + microSD karta

globálny prenos dát: prenos GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA (do ??? Mbps), HSUPA (do ??? Mbps),

lokálny prenos dát: Bluetooth, microUSB, prenos Wi-Fi (802.11 b/g/n), HDMI microHDMI,

hudba: hudba MP3 prehrávač, 3,5 mm jack, TV-Out,

ostatné: minimalizácia aplikácií, multitasking, prehliadač dokumentov, gps pravdepodobne GPS, akcelerometer,

batéria: Li-Ion batéria 25,5 Wh

SAR: ??? W/kg (norma 2 W/kg),

Cena a dostupnosť: neuvedená / Q3 2013

Neobsahuje/nepodporuje: xenónový blesk, pravdepodobne FM rádio, autofókus,

Softvérová verzia testovaného tabletu: zatiaľ netestovaný

Obsah balenia: neznáme

Novým prírastkom do rodiny Ativ, zariadení s operačným systémom Windows, pribudol iba 8 mm tenký desaťpalcový tablet s dotykovým perom S Pen, známe z radu Galaxy Note. Vďaka funkcii pera S Pen sa budú dať ľahko písať poznámky alebo ich kreatívne upravovať. Tablet prichádza s pripojiteľnou hardvérovou klávesnicou a nainštalovaným kancelárskym balíkom Microsoft Office Home & Student. Využijete ho tak nielen na zábavu, ale aj prácu na cestách.

Samsung Ativ Tab 3 ponúkne dvojjadrový 1,8 GHz procesor Intel Atom, 2 GB operačnú pamäť RAM a 64 vnútorného úložného priestoru s možnosťou rozšírenia microSD kartami. Poteší aj slot na SIM kartu. Používatelia tak na surfovanie po internete budú môcť využiť nielen Wi-Fi, ale aj mobilné dátové pripojenie s podporou HSPA i LTE. Operačný systém Windows 8 je v plnej verzii. Vďaka funkcii SideSync môžu používatelia tablet efektívne využívať bez toho, aby svoju prácu museli prerušiť. Side Sync umožňuje ľahko a jednoducho prepínať medzi tabletom a smartfónom Samsung s Androidom. Jednoducho možno odpovedať na SMS správu prijatú na mobilnom telefóne pomocou klávesnice tabletu, prezerať si na väčšom displeji mapy, sledovať videá a fotografie na oboch zariadeniach a ľahšie než kedykoľvek predtým upravovať súbory.

Dotykový 10,1-palcový displej dostal rozlíšenie 1 366 x 768 bodov. Pod displejom sa nachádza známe hardvérové windows tlačidlo pre návrat na domácu obrazovku. Na zadnej strane vidno objektív 5-megapixelového fotoaparátu s nahrávaním HD videí a prisvetľovaciu diódu. Na videohovory poslúži predná kamera, s ktorou zhotovíte videá v rovnakej HD kvalite. Po bokoch sú umiestnené steero reporoduktory, sloty na microSD a SIM kartu, microHDMI konektor, 3,5 mm jack, tlačidlá ovládania hlasitosti a vypínač. Vo výbave nechýba Bluetooth 4.0 a pravdepodobne ani GPS. Batéria s kapacitou 25,5 Wh sľubuje až desaťhodinovú výdrž na jedno nabitie.

Presnú dostupnosť ani cenu tabletu Samsung Ativ tab 3 sme sa zatiaľ nedozvedeli.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu