Samsung Galaxy NX (EK-GN120)

Kompaktný fotoaparát s OS Android 4.2 Jelly Bean, štvorjadrovým 1,6 GHz procesorom, 4,8'' HD displejom, 20,3 Mpix snímačom a podporou Wi-Fi, 3G i LTE . Výhodou sú výmenné objektívy.

Základné parametre:

OS:Android Android 4.2. Jelly Bean

chipset: ???

procesor: štvorjadrový 1,6 GHz

grafický procesor: ???

frekvencie: GSM 850 / 900 / 1800 / 1900 MHz, UMTS 900 / 2100 Mhz + LTE

rozmery: 137 x 101 x 26 mm,

hmotnosť: 495 gramov (s batériou)

displej: TFT, dotykový (kapacitný), 16 mil. farieb, 720 x 1 280 b., uhlopriečka 4,8'' (122 mm)

fotoaparát: fotoaparát 20,3 Mpix, APS-C CMOS, xenónový blesk, autofókus, nahrávanie Full HD videí (1 920 x 1 080 b., 25 fps), tlačidlo spúšte, 13 vymeniteľných objektívov,

predná kamera: nie

pamäť: pamäť 2 GB RAM + 16 GB ROM + microSD karta (do 64 GB),

globálny prenos dát: prenos GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA (do ??? Mbps), HSUPA (do ??? Mbps),

lokálny prenos dát: Bluetooth 4.0, microUSB, prenos Wi-Fi (802.11 b/g/n), HDMI HDMI,

hudba: nepodporuje

ostatné: minimalizácia aplikácií, multitasking, prehliadač dokumentov, gps GPS, Glonass, akcelerometer,

batéria: Li-Ion batéria 4 360 mAh

SAR: ??? W/kg (norma 2 W/kg),

Cena a dostupnosť: neuvedená / leto 2013

Neobsahuje/nepodporuje: LED blesk, FM rádio, MP3 prehrávač, 3,5 mm jack,

Softvérová verzia testovaného fotoaparátu: zatiaľ netestovaný

Obsah balenia: neznáme

Horúcou novinkou londýnskej konferencie Samsung Premiere 2013 Galaxy & Ativ je prvý kompaktný fotoaparát typu CSC s operačným systémom Android, ktorý ponúka konektivitu prostredníctvom sietí 3G / 4G (LTE). Môžeme ho považovať za priameho nástupcu minuloročného modelu Galaxy Camera, prvého pokusu Samsungu spojiť fotoaparát s androidovým tabletom.

Fotoaparát Samsung Galaxy NX ponúka optickú kvalitu kombinovanú s podporou možností konektivity a výhody operačného systému Android. Určený je hlavne tým, ktorí chcú robiť snímky v profesionálnej kvalite a okamžite ich v akejkoľvek situácii zdieľať. Využiť môžete nielen Wi-Fi, ale aj mobilnú dátovú sieť. Novinka podporuje siete tretej i štvrtej generácie. Na zadnej strane fotoaparátu sa nachádza veľká 4,8-palcová obrazovka s HD rozlíšením 1 280 x 720 bodov. O bezproblémový chod systému sa stará štvorjadrový 1,6 GHz procesor, na ktorom beží operačný systém Android 4.2 Jelly Bean. Medzi výbavou nájdeme i Bluetooth či GPS. Hmotnosť narástla na úctyhodných 495 gramov.

Samsung Galaxy NX dostal veľký snímač APS-C s rozlíšením 20,3 Mpx. Rýchle a presné spracovanie obrazového signálu zaisťuje procesor DRIMe IV. Závierka s rýchlosťou až 1/6000 s a snímanie rýchlosťou 8,6 snímky za sekundu umožňuje zachytiť akciu v celom jej priebehu. Výhodou Samsungu Galaxy NX sú výmenné objektívy. Používatelia si tak môžu vyberať z kompaktných plochých objektívov, ultraširokouhlých objektívov typu rybie oko alebo z dlhších objektívov s pevnou a premenlivou ohniskovou vzdialenosťou. Technológia True 3D Creator umožňuje zachytiť snímky a filmy v 3D pomocou 2D / 3D objektívu Samsung s ohniskovou vzdialenosťou 45 mm.

Galaxy NX je doslova nabitý desiatkami funkcií. Na výber je cez tridsať chytrých režimov, s ktorými si fotograf zvolí optimálne nastavenie pre konkrétne snímané prostredie. Napríklad funkcia Multi Exposure spája dohromady dva rôzne zábery v jednu osobitú snímku, zatiaľ čo Animovaná fotografia dáva dohromady po sebe idúce snímky do sekvencie trvajúce až päť sekúnd, čím sa vytvára pohyblivý GIF súbor. Funkcia Ozvučená snímka ukladá pre zvýšenie realizmu pri robení snímky aj zvuk a hlas. V neposlednom rade si môžu používatelia pomocou funkcie Camera Studio ľahko upraviť nastavenia najčastejšie používaných aplikácií alebo fotografických režimov. S pomocou funkcie Photo Suggest sa môže používateľ okamžite pripojiť k veľkej knižnici snímok urobených jeho priateľmi a tiež nájsť a zostaviť kompozíciu tých najlepších snímok kdekoľvek na svete. Funkcia Fotopríbeh ponúka možnosť zobrazenia snímok na jednej časovej osi. Okrem toho je možné tieto fotografie tiež zväčšovať, zmenšovať či vkladať do rámčekov a vytvárať z nich fotoknihy.

Samsung Galaxy NX sa na Slovensku objaví v lete tohto roka, cena zatiaľ nebola upresnená. Očakáva sa však, že prekročí hranicu 1 000 eur.

Okrem Galaxy NX Samsung prezentoval už známe modely z rodinky Galaxy S4. Zmenšenú verziu aktuálnej vlajkovej lode- Galaxy S4 mini, odolnýGalaxy S4 active a hybrid smartfónu a kompaktného fotoaparátu Galaxy S4 zoom. Do pôvodných článkov sme doplnili aj živé fotografie.

Diskusia k článku:

Me_Gusta 21.06.2013 - 11:32

1000€ ??? Tak toto bude mať "určite" úspech

DJ Pepe21.06.2013 - 13:37 Trvalý odkaz

naco je fotoaparatu 4 jadrovy procesor? a android? to ked to kupim a budem chciet fotit aby ma znervoznovalo hlaskou aplikacia fotoaparat prestala pracovat?

dolezite_upozornenie21.06.2013 - 15:35 Trvalý odkaz

Jedinu vyhodu by som videl v roznoych moznostiach nastavenia intervaloveho snimania. Ale za tu cenu radsej zrkadlovku s poriadnym objektivom a casovacom :-)

Nightmare21.06.2013 - 15:43 Trvalý odkaz

Samsung chce ziskat vela ludi takymto cudom si mna ako zakaznika urcite neziska

Celá diskusia 8 príspevkov