Huawei Ascend P6: najtenší smartfón na svete?

Huawei pripravil na 18. 6. 2013 v Londýne konferenciu, na ktorej by mohol oficiálne predstaviť vraj najtenší smartfón na svete. Čo-to už prezradil na svojej facebookovej stránke.

Huawei už niekoľko dní na Facebooku láka na pripravovanú londýnsku akciu a pridáva zopár fotografií so zábermi nového smartfónu. O chystanej novinke pomenovanej Ascend P6, ktorá má mať hrúbku konštrukcie iba 6,18 mm, sa na webe špekuluje už dlhší čas.

Snímka, na ktorej je novinka zachytená z profilu ukazuje, že sa môžme tešiť na elegantný dizajn a tenkú, kovovú konštrukciu (pripomína iPhone). V pravej bočnej stene bude umiestnený vypínač, tlačidlá ovládania hlasitosti a dva "šuplíkové" sloty - jeden na SIM a druhý pravdepodobne na microSD kartu.

Podľa neoficiálnych údajov by sa Ascend P6, okrem štíhleho tela, mal pochváliť 4,7-palcovým HD displejom, štvorjadrovým 1,5 GHz procesorom, 8-megapixelovým fotoaparátom a OS Android 4.2 Jelly Bean s novým používateľským prostredím Emotion UI. Zaujímavosťou je údajné 5 Mpix rozlíšenie prednej kamery. Doteraz sme sa pri high-endoch stretávali s maximálne 2,1 Mpix rozlíšením.

Internetové šumy hovoria aj o pripravovanom nástupcovi Huawei Ascend W1 s operačným systémom Windows Phone 8. Ten má byť vraj navyše aj odolný proti vode. Čo si pre nás Huawei na 18. júna prichystal, sa dozvieme už o pár dní.

Zdroj: facebook.com/huaweidevice, twitter.com/evleaks

Diskusia k článku:

Rado 14.06.2013 - 12:18

snáď bude dobre odladený systém a Orange dá dobrú cenu.

Jakub Jediný14.06.2013 - 17:51 Trvalý odkaz

Ja by som skôr tipol, že tie dva šuplíky sú na dual SIM

Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

mental.disease14.06.2013 - 20:59 Trvalý odkaz

Ani nemusíš tipovať. Že sa jedná o dual-sim je jedna z dostupných info.

maxiobor15.06.2013 - 23:28 Trvalý odkaz

Kosican91: dufam, aby tam vobec bol, ale ak tak bude, tak pri najblizsom telefone bude silny urcite kandidat...

Celá diskusia 4 príspevky