Samsung Galaxy S4 Active: odolný high-end?

Už dlhší čas sa špekuluje o odolnej verzii aktuálnej vlajkovej lode Samsung Galaxy S4. Na internete sa objavili prvé snímky a dokonca i krátke video údajne pripravovanej novinky.

Možno sa čoskoro dočkáme výborne vybaveného smartfónu s robustnou konštrukciou odolnou vode a prachu. Podľa zverejnených neoficiánych fotografií má pripravovaná novinka okrem zadného krytu pripevneného štyrmi skrutkami aj tri mechanické tlačidlá pod displejom, a tak ani ovládanie telefónu mokrými rukami by nemal byť problém.

Z fotografií vidno, že zadnému fotoaparátu nechýba LED blesk, v dolnej stene je krytý microUSB konektor a vľavo sú tlačidlá ovládania hlasitosti. Nad displejom sa ukrýva predná web kamera.

Okrem prvých snímok si môžeme pozrieť aj krátke video, ktoré nám spolu so screenshotom prezradili niektoré dôležité špecifikácie. Okrem toho, že video bolo podľa údajov z widgetu počasia nahrávané v Chorvátsku sa dozvieme, že model nesie kódové označenie i9295, kamera má mať 8 megapixelov (ako Galaxy S III), procesor dve jadrá (tiež ako es-trojka, Galaxy S4 má minimálne štyri) a operačný systém Android vo verzii 4.2.2 Jelly Bean.

obr: gsmarena.com

Screenshot z iného zdroja však hovorí o štvorjadrovom procesore s maximálnou prekvenciou 1,9 GHz, grafike Adreno 320 a Full HD displeji.

Či sa dá zvrejneným fotografiám i videu veriť nateraz nevieme. Predstavenie pripravovanej novinky sa však zrejme blíži. Pokiaľ by smartfón naozaj dostal iba dvojjadrový procesor a 8 Mpix fotoaparát, asi by ho Samsung nepomenoval Galaxy S4 Active, ale možno iba Active. Všetko sa dozvieme snáď už čoskoro.

Zdroj: mobiletechreview.com, gsmarena.com

Diskusia k článku:

Erik 22.05.2013 - 08:57

A zase krok späť. Ako pri S3 mini . ,,Hlupejší zákazníci sa nechaju nachytať na meno ale výkon originálu to nemá. Ešte nech daju cenu nad 400 (dvoj) alebo 500 (štvor) a biznis je hotovy. Ved kto by nechcel mat Samsung ,,S4" o 200 € lacnejsie???

Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

mental.disease22.05.2013 - 13:12 Trvalý odkaz

Asi by ho nenazval S4 activ?
No podľa logiky S3 mini - určite ano. Ved marketing a predajnosť sú až na 1. mieste.
Detto S4 mini a údajne i S4 mega.

Me_Gusta22.05.2013 - 17:29 Trvalý odkaz

NEVERIM! Toto snáď ani nie je Samsung? Kde je ten "originálny turbo dráčik" dizajn?

Celá diskusia 3 príspevky