Na jeden záber: Nokia Lumia 920

V sérii našich krátkych videí pribudol pohľad na aktuálny top model Nokie s rýchlym a jednoduchým operačným systémom Windows Phone 8, 4,5'' HD displejom a výborným 9 Mpix fotoaparátom.

Nokia Lumia 920 je veľký a ťažký model so známym unibody dizajnom. 4,5-palcový IPS displej s technológiou ClearBlack má rozlíšenie 768 x 1 280 bodov a je pokrytý odolnou vrstvou Gorilla Glass.

Vo vnútri pracuje dvojajdrový procesor Snapdragon S4 taktovaný na 1,5 GHz, 1 GB oepračnej pamäte RAM a 32 GB vnútorná kapacita s reálne dostupným 24 GB úložným priestorom. Bohužiaľ bez možnosti rozšírenia pamäťovými kartami.

Recenzia: Nokia Lumia 920 - neskoro, ale predsa

Všetky fotky nájdete v našej Galérii!

Pýchou smartfónu je 8,7-megapixelový fotoaparát s duálnym LED bleskom, automatickým zaostrovaním, stabilizáciou obrazu, optikou Carl Zeiss a technológiou PureView, ktorá bola prvýkrát predstavená vo fotomobile Nokia 808 PureView. Fotografie zhotovené aj za zlých svetelných podmienok sú naozaj dobré.

Dátová konektivita je kompletná. Nájdeme podporu HSPA+ s prenosovou rýchlosťou do 42 Mbps, LTE, Wi-Fi, GPS, Glonass, NFC, Bluetooth, DLNA a poteší batéria s kapacitou 2 000 mAh. Nokia Lumia 920 podporuje bezdrôtové nabíjanie a jej displej môžete ovládať i v rukaviciach.

Na jeden záber: Nokia Lumia 920

Chcete byť vždy v obraze? Sledujte náš YouTube kanál Fony.sk

Diskusia k článku:

rado 20.05.2013 - 09:27

mam lumiu 920 uz skoro 4 mesiace a som s nou velmi spokojny...vo videu bolo spominanych kopec veci s ktorymi by som tak uplne nesuhlasil...hlavne to porovnanie s htc 8x...mal som moznost si ho vyskusat a aj napriek tomu ze ma kompaktnejsie rozmery ktore mi nepridu ako vyhoda pretoze lumia sa mi drzi lepsie...a niesu to len mapy co ma nokia naviac...kym som si priamo neporovnal obidva modely neveril by som o kolko veci je htc ochudobnene...dalej co sa tyka klavesnice...doinstalovat sa mozno ina neda ale me osobne sa na nej pise ovela pohodlnejsie ako napr na samsungu kde som mal doinstalovanu tolko uznavanu swiftkey keyboyard...co sa tyka netoveho prehliadacu...neda nahradit? coby nie...nokia express - nahrada za operu mini, uc browser, easy browser, metro web browser a je ich podstatne viac...pouzivam ale internet explorer pretoze ponuka sice len zakladne funkcie ale je rychlejsi ako u konkurencie a nic mi tam nechyba..praca s viac oknami a zalozky...nic viac netreba...a hlavne co sa tyka vydrze...nic moc? ktory z top smartfonov vydrzi pri beznom pouzivani 2 dni? ked som ho troska setril tak mi vydrzal aj cez 4 dni...vydrz sa o hodne zlepsi az po niekolkych nabitiach...prvych par dni mi nevydrzal ani cely den...htc 8x urcite nema lepsiu vydrz...btw odkedy sa maps cita meps? :D

matoe20.05.2013 - 23:12 Trvalý odkaz

suhlasim s kosmiklove + doplnam ze YouTube aplikacia existuje a je vynikajuca, dokonca (aj ked len natruc googlu) umoznuje stiahnutie videi.
je mi jasne, ze je tu prezentovany osobny nazor, takze rozumiem ze niekomu, kto preferuje android je tazke pochopit preferencie pouzivatelov WP a tak aj ta recenzia vyznieva. ocenujem ale priestor, ktory WP8 v na Fony.sk dostava

Peter Pavlinsky20.05.2013 - 23:17 Trvalý odkaz

K tej hornej liste dodam, ze ak kliknete na WP logo cim sa vratite do menu, vysuniete tu info listu, nasledne podrzanim sipky < si vyberiete kde sa chcete vratit. Samotna sipka spat "

Peter Pavlinsky20.05.2013 - 23:32 Trvalý odkaz

K tej hornej liste dodam, ze ak kliknete na WP logo cim sa vratite do menu, vysuniete tu info listu, nasledne podrzanim sipky < si vyberiete kde sa chcete vratit.
A to HTC-cko ma display na ktory staci trosku pritlacit a uz ma problemy, potom to pogumovane telo nie je na roky pritazlive...
Potom ako v tom menu hladal apky, tak odporucam si ich popripinat na uvodnu obrazovku, alebo v tom celkovom menu kliknut na pismenko a vybrat zaciatocne pismeno toho co hladate.
Lumia 920 ma super telo, netreba nejak extra setrit tieto tetefony aj po roku vizeraju skoro nesmrtelne /ja mam Lumiu 800/
Pochvalujem bezdrotove nabijanie, ovladanie tel.je na pravej strane, dizajn je proste najlepsi - sexy :-D System aj po roku je rovnako rychly ako v prvy den pouzovania.
Myslim ze WP najde nejake % na trhu, nemusia byt na prvom mieste. Na ich stastie Samsung neriesi WP.
Nepaci sa mi vsak vaha telefonu, no 925 to vyriesila. Nepaci sa mi aj dostupnost Lumii po predstaveni, a aj to ze update telefonov este vzdy je s klasickym Nokiackym smradom, cize niekomu ponuka update, a niekomu nie...

promoter21.05.2013 - 00:50 Trvalý odkaz

Váha nie je absolútne žiadny problém. Vyhody sú veľké, najmä základné menu a "live tiles".. Všetko prehladne, čo sa mi oproti androidu veľmi paci. Základná obrazovka sa neustále sama aktualizuje, či už sú to fotografie, počasie, kalendár, Facebook, baterka. Nie je potrebné prepínať medzi obrazovkami.. Systém ma nejaké "muchy", ale tie sa časom dufam upravia...

Celá diskusia 25 príspevkov