LG KF750 Secret

PRVÝ KONTAKT s mid-endom + VIDEO Elegantný 3G slajder s niekedy-dotykovým displejom, 5 Mpix fotoaparátom s AF, FM rádiom a HSDPA.

Základné parametre:

konštrukcia: vysúvacia,

OS: vlastný,

procesor: ???

frekvencie: 900 / 1800 / 1900 MHz + UMTS + HSDPA

rozmery: 103 x 51 x 12 mm,

dĺžka otvoreného prístroja: 138 mm,

hmotnosť: 116 gramov (zistená: 118 g)

displej: aktívny, dotykový, 262 144 farieb, 240 x 320 b., 37 x 50 mm, uhlopriečka 61 mm, autorotácia,

fotoaparát: CMOS 5 Mpix (2592 x 1944 b), LED blesk, autofocus, záznam videí (640 x 480 b., QVGA až 120 fps),

pamäť: 100 MB + microSD (do 4 GB), 1 000 kontaktov, 1 000 SMS, 100 udalostí, 100 úloh, 100 poznámok, 5 budíkov,

správy: SMS, EMS, MMS, e-mail,

globálny prenos dát: GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA (do 3,6 Mbps),

lokálny prenos dát: Bluetooth 2.0 + EDR, kábel (vlastný), mass storage,

hudba: MP3/AAC/AAC++/WMA/RA prehrávač, 3,5 mm jack (pravdepodobne adaptér v balení), FM rádio, A2DP,

ostatné: Java, minimalizácia (Java) aplikácií, multitasking, WAP 2.0, HTML, videohovor, prehliadač dokumentov (TXT, DOC, PDF, XLS, PPT),

MPEG4/H.263/H.264/DivX prehrávač (do 640 x 480 b.)

balík Google: vyhľadávanie, e-mail, upload na YouTube, mapy s Cell ID,

batéria: 800 mAh, Li-Ion,

výdrž: do 4 h hovoru / 260 h pohotovosti,

SAR: ??? W/kg (norma 2 W/kg)

Neobsahuje/nepodporuje:

aktívny pohotovostný režim, xenónový blesk, aktívny kryt objektívu, IrDA, RSS, HSUPA, Wi-Fi, GPS,

Softvérová verzia testovaného telefónu:

nefinálna

Obsah balenia:

neznámy

fotkafotkafotkaVšetky fotky nájdete v našej Galérii!

LG KF750 je novým prírastkom v rodine LG Black Label Series, do ktorej patrí aj Chocolate či Shine. Secret je veľmi elegantný prístroj s dobrou funkčnou výbavou, od modelu Viewty prebral fotoaparát s perfektným záznamom videí vo formáte DivX. Ani s filmami v tomto formáte nemá problém.

"LG KF750 je novým prírastkom v rodine LG Black Label Series, do ktorej patrí aj Chocolate či Shine."

je z väčšinovej časti zrkadlová. LG sa tým pýši, ja sa s tým skôr trápim. Pri nákupoch som v obchodnom centre s telefónom normálne pracoval, ale vonku som nevedel ani vybrať meno z telefónneho zoznamu. Z prednej steny vyčnieva len potvrdzovacie tlačidlo. Okolo neho sú na-dotyk-citlivé ovládacie prvky, úplne dole dvojica tlačidiel pre ovládanie hovoru, medzi ktorými sa nachádza céčko pre mazanie. Túto trojicu tlačidiel považujem za nutnosť a vďaka nej si s dotykovým ovládaním poradí aj začiatočník - keď niečo pokazíte, jednoducho stlačíte "červené" tlačidlo a všetko ukončíte.

Ovládanie LG Secret -

- je zaujímavým unikátom, ale súčasne aj prekážkou. Na dotyky reaguje prístroj okamžite, dokonca aj veľmi rýchlo sa opakujúce dotyky sa ihneď premieňajú na pohyb kurzora. V tomto smere nemám LG Secret čo vyčítať. Ale často sa mi stalo, že sa ešte tesne pred potvrdením bruško palca dotklo "šípky" nadol, čím som potvrdil položku nižšie.

obsahuje výrazné dvojité tlačidlo pre reguláciu hlasitosti, pod ním tlačidlo pre aktiváciu dotykového ovládania, nižšie pre multitasking a ešte nižšie spúšť fotoaparátu. Týmto som naznačil, že displej dokáže reagovať aj na dotyky. Podržaním príslušného bočného tlačidla sa zobrazí pätica funkcií - Hudba, Fotografie, Hry, Dokumenty, FM rádio - ktoré môžete ovládať dotykmi obrazovky. Mne sa s dotykovým ovládaním nepodarilo úplne vysporiadať. Citlivosťou sa displej vyrovná HTC Touch Cruise, čo je presný opak citlivého ovládania Sony Ericssonu P1i. Najviac zábavy som zažil s hrami, ktoré sú prepojené nielen s dotykovou obrazovkou, ale aj snímačom pohybu a polohy prístroja. A tak môžete hádzať šípky, nahadzovať

nástrahu pre ryby a podobne. Zázračnú loptičku s odpoveďami, ktorú rozgúľate potrasením prístroja, môžete mať dokonca na normálnej domácej obrazovke ako tapetu.

funguje veľmi dobre aj vďaka tlačidlu s touto priradenou funkciou. Dokonca môžete používať (pozastaviť) viacero Java aplikácií.

"Multitasking funguje veľmi dobre aj vďaka tlačidlu s touto priradenou funkciou."

Spodná,

je veľmi pohodlná a nemám k nej výhrady.

je pre LG štandardný - na slnku veľmi zle viditeľný, zato v interiéri patrí k najkrajším. Neviem, prečo jeden z najväčších výrobcov displejov na svete (ak nie najväčší) nedokáže predávať telefóny s antireflexnými displejmi. Páči sa mi, že je len-niekedy-dotykový, presnejšie po kratšom podržaní bočného tlačidla. Na domácej obrazovke môže byť kalendár, kalendár + hodiny, hodiny, hodiny + sprievodca tlačidlami, dvojité hodin či len sprievodca zobrazujúci ikony funkcií priradených štyrom šípkam v pohotovostnom stave. Nastavenia displeja sú nadštandardne bohaté, prítomný je aj automatický jas.

Zábavné funkcie sú základom LG Secret. Fotoaparát ponúka množstvo nadštandardných funkcií: manuálne zaostrovanie šípkami do strán, nastavenie ISO, rôzne režimy záberu (panoráma, dekoratívne, atď)... Záznam videí môže dosiahnuť rozlíšenie až 640 x 480 bodov (VGA), pričom QVGA snímky môžu byť nasnímané až 120 fps. Práve pri fotografovaní určite narazíte na slabinu LG Secret - čitateľnosť displeja v exteriéri, najmä letnom slnečnom svetle. FM rádio je jednoduché, hlasná reprodukcia hudby je dostatočná. Prehrávač MP3 aj AAC súborov ponúka všetky štandardné funkcie. LG Secret si poradí aj s prehrávaním klasických DIvX filmov s rozlíšením až 640 x 480 bodov. Záznamník zvuku pracuje v najvyššej kvalite s formátom AMR a dátovým tokom len 12 kbps.

"Záznam videí môže dosiahnuť rozlíšenie až 640 x 480 bodov (VGA), pričom QVGA snímky môžu byť nasnímané až 120 fps."

UKÁŽKY VIDEÍ:

UKÁŽKA normálneho VIDEA (súbor 3,7 MB, AVI, DivX DX50; obraz: 640 x 480 b., 30 fps; zvuk: 1 kanál, 16 000 Hz; celkovo: 2 031 kbps = 15 MB / min.)

UKÁŽKA normálneho VIDEA (súbor 3,3 MB, AVI, DivX DX50; obraz: 640 x 480 b., 30 fps; zvuk: 1 kanál, 16 000 Hz; celkovo: 2 031 kbps = 15 MB / min.)

UKÁŽKA zrýchleného VIDEA (súbor 0,7 MB, AVI, DivX DX50; obraz: 320 x 240 b., 30 fps; zvuk: nie; celkovo: 14 MB / min.)

UKÁŽKA spomaleného VIDEA (súbor 4,6 MB, AVI, DivX DX50; obraz: 320 x 240 b., 30 fps; zvuk: nie; celkovo: 14 MB / min.)

UKÁŽKA spomaleného VIDEA (súbor 4,9 MB, AVI, DivX DX50; obraz: 320 x 240 b., 30 fps; zvuk: nie; celkovo: 14 MB / min.)

TIP: Jednoduchý a bezplatný prehrávač všetkých možných formátov: VLC Player.

TIP: Ideálny konvertor takmer všetkých video formátov: SUPER.

Najväčším prekvapením boli

používajúce dotykové ovládanie a pohybový senzor. Odporúčam ich vyskúšať každému, aj ja som sa konečne raz odreagoval s nápaditou hrou v mobilnom telefóne.

"Najväčším prekvapením boli hry používajúce dotykové ovládanie a pohybový senzor."

Z tradičných funkcií je prítomný podrobný register hovorov s pamäťou ich dĺžok. Pre rýchle vytočenie vybraných kontaktov je k dispozícii Rýchla voľba. V LG Secret nájdete aj synchronizáciu kontaktov, či odoslanie celého zoznamu vo formáte VCF cez Bluetooth alebo zálohu kontaktov na pamäťovú kartu.

Práca so správami je vďaka pohodlnej klávesnici a rýchlym reakciám pohodlná. Pri čítaní SMS vidíte 8 riadkov prehľadného textu s vyšším riadkovaním. SMS a MMS majú jednotný editor, na MMS sa správa zmení vložením obrázka. E-mailový klient ponúka skutočne veľa možností, aj automatický výber správ už od intervalu 15 minút. Maximálny veľkostný limit stanovíte na 100 kB až 1 MB.

patrí k najlepším vo svojej triede. Používa mini mapu, pracuje s viacerými oknami, zobrazuje celé webové stránky...je to jednoducho špička medzi bežnými telefónmi aj smartfónmi. Internetový prehliadač zahŕňa aj čítačku RSS správ.

Položka

obsahuje len odkazy na www.google.com/xhtml, gmail.com, youtube.com/m či Java aplikáciu Mapy (google.com/gmm). A toto všetko si dokážete uložiť či nainštalovať aj vo svojom telefóne.

Ostatné funkcie: 5 budíkov, pohodlná kalkulačka s funkciami, stopky s medzičasmi, prevodník jednotiek, svetový čas, kalendár bez prepojenia na domácu obrazovku, ale so zálohovaním na pamäťovú kartu aj odosielaním cez Bluetooth, poznámky dlhé po 1 000 znakov, tajná poznámka s prístupovým heslom.

Kritiku si zaslúži veľmi slabá výdrž na jedno nabitie. Testovali sme nefinálnu vzorku, ale i tak ma výdrž menej než jeden deň nepríjemne prekvapila. Displej som mal naplno, hovorov som vybavil len zopár, internet som použil až v posledných monentoch, takže sa jednalo skôr o "jedno- až dvojhodinové hranie sa" s telefónom.

"Kritiku si zaslúži veľmi slabá výdrž na jedno nabitie."

Typy na užitočné a bezplatné Java aplikácie (pre takmer každý mobil):

Univerzálnou Java aplikáciou pre pripojenie ku ICQ je Jimm. Funguje na takmer všetkých dnešných telefónoch.

Každému odporúčame vyskúšať aj unikátnu schránku v spolupráci s Java aplikáciou Gmail. Ponúka viac než len prezeranie a písanie e-mailov (napríklad prezeranie dokumentov!), to však nájdete v jej recenzii.

Určite vyskúšajte bezplatný Java prehliadač Opera Mini, resp. Opera Mini 4.

Kalendár (najbližšie udalosti) ako lacná Java aplikácia MobyToday na pozadí pohotovostnej obrazovky vyrieši absenciu aktívneho pohotovostného režimu najmä v Sony Ericssonoch. Viac v jej MobyToday">recenzii

Množstvo zaujímavých bezplatných Java aplikácií nájdete priamo z mobilu na WAP stránke wap.getjar.com.

Pre bezplatnú online synchronizáciu odporúčame ZYB. Na www.zyb.com som sa registroval, zadal meno, heslo, telefónne číslo a e-mail. Na mobil mi prišla SMS s heslom, ktoré som vpísal do online formulára. Ďalšou SMS-kou som obdržal všetky potrebné nastavenia. Online synchronizácia nielen kontaktov bude úspešná len po prihlásení na ZYB.com.

miniVIDEO LG KF750 Secret:

http://video.joj.sk/videa/minivideo-lg-kf750-secret.html

Výhody:

- krásny tenký dizajn,

- záznam videí,

- klávesnica a rýchle reakcie.

Nevýhody:

- čitateľnosť displeja na slnku,

- slabý 5 Mpix fotoaparát,

- senzor pohybu (v nefinálnej vzorke) uplatnený len v hrách.

Orientačná cena: netrúfam si ani odhadnúť, snáď okolo 13 - 15 tisíc korún.

Záver

LG KF750 je veľmi pekný, tenký a výborne vybavený mobilný telefón. Jeho najväčšou nevýhodou je minimálna čitateľnosť displeja na slnku, Secret je jednoducho určený pre kancelárske typy používateľov. S týmto telefónom mám teda rovnaký problém ako kedysi so Samsungom G600. Aj z toho som bol nadšený, až kým som nevyšiel do prírody užívať si jeho päťmegapixelový fotoaparát. Nie, že som nevidel nič v hľadáčiku (displeji), ja som ani samotný displej pod zrkadlovým ochranným sklíčkom s istotou nerozoznal. Ak však patríte k ľuďom, ktorí trávia drvivú väčšinu času v biznisových a nákupných centrách, Secret je určený práve vám.

Tip na webovú stránku: secret.lgmobile.com.

Diskusia k článku:

Martin Hombauer 20.05.2008 - 12:54

Atlis: Pekny telefonik, otazka, to vzadu je karbon, alebo je to len imitacia?

anonymous20.05.2008 - 13:16 Trvalý odkaz

riso: Povrch zadnej steny je hladky, leskly, ale pod ním je ten material sposobujuci efekt. Na mna posobil trojrozmerne, ako nejaka mriezka.

anonymous20.05.2008 - 13:35 Trvalý odkaz

Libertarian: Ano, kryt baterie je z karbonovych vlakien.

anonymous20.05.2008 - 14:56 Trvalý odkaz

baklazan: tak toto zatial vyzera na najvydarenejsi telefon od LG! naozaj sa mi paci, ten "obcasdotykovy" :D displej je vyborne riesenie. dufam, ze cena bude rozumna, pod 13 by som nevahal ani sekundu. super!

anonymous20.05.2008 - 15:31 Trvalý odkaz

defluo: skoda ze sa nerobia telefony s karbonovym obalom... hned by som si nejaky kupil. toto je jediny (teda aspon co ja viem), ktory ma aspon cast obalu karbonovu... ale nepaci sa mi, ze je to vysuvacka a ze ma prednu stranu celu lesklu... a este ten displej na slnku...

Celá diskusia 33 príspevkov