Toshiba WT310

Tablet s OS Wndows 8 Pro, procesorom Intel Core, 11,6'' Full HD displejom, SSD diskom, USB 3.0 a dotykovým perom je pripravený na náročnejších používateľov doma i na cestách. Dostupný bude vo Wi-Fi a 3G verzii.

Základné parametre:

OS: Windows 8 Pro

procesor: Intel Core-i5

grafický procesor: ???

frekvencie: GSM 850 / 900 / 1800 / 1900 MHz, UMTS 900 / 2100 Mhz (iba 3G verzia)

rozmery: 229 x 189 x 12 mm,

hmotnosť: od 825 gramov

displej: antireflexný displej, dotykový (kapacitný), 16 mil. farieb, 1 920 x 1 080 b., uhlopriečka 11,6'' (295 mm)

fotoaparát: fotoaparát ??? Mpix, nahrávanie videí

predná kamera: áno

pamäť: pamäť pravdepodobne 4 GB RAM + ??? SSD + microSD karta,

globálny prenos dát: prenos GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA (do ??? Mbps), HSUPA (do ??? Mbps), iba 3G verzia

lokálny prenos dát: Bluetooth 4.0, USB 3.0, prenos Wi-Fi (802.11 a/b/g/n), HDMI microHDMI,

hudba: hudba MP3 prehrávač, 3,5 mm jack,

ostatné: minimalizácia aplikácií, multitasking, prehliadač dokumentov, akcelerometer,

batéria: Li-Ion batéria ??? mAh

SAR: ??? W/kg (norma 2 W/kg),

Cena a dostupnosť: neuvedená / jún 2013

Neobsahuje/nepodporuje: xenónový blesk, LED blesk, pravdepodobne autofókus, FM rádio, microUSB, GPS,

Softvérová verzia testovaného tabletu: zatiaľ netestovaný

Obsah balenia: neznáme

Toshiba pripravila nový výkonný tablet s plnohodnotným operačným systémom Windows 8 Pro, ktorý svojou výbavou a zameraním pripomína skôr netbook bez klávesnice než tablet. Pri častom prenášaní a práci v teréne poteší prítomnosť SSD disku odolného proti nárazom, kapacitu vnútornej pamäte však zatiaľ nepoznáme. Hmotnosť tabletu začína na hodnote 825 gramov, čo radí tento tablet medzi ťažké zariadenia.

O výkon sa postará procesor Intel Core, (pravdepodobne Core i5), operačná pamäť RAM by mala mať 4 GB. Niektoré podrobnejšie špecifikácie neboli zatiaľ zverejnené. Medzi také údaje patrí aj rozlíšenie zadnej a prednej kamery. Z fotografií vidno, že LED blesk chýba. Lákadlom tabletu bude konektivita, na trhu sa objaví aj verzia so slotom na SIM kartu a podporou HSPA i LTE technológie. Po bokoch zariadenia nájdeme microHDMI konektor, plnohodnotné USB 3.0, slot na microSD kartu, 3,5 mm jack, vypínač, klávesy ovládania hlasitosti, zámok displeja, stereo reproduktory a dokovací konektor na pripojenie kolísky s ďalšími portami, ktoré umožnia prepojiť tablet s perifériami ako je myš, klávesnica alebo externý pevný disk.

Dotykový 11,6-palcový displej s antireflexnou úpravou má Full HD rozlíšenie (1 920 x 1 080 bodov) s možnosťou ovládania až desiatimi prstami. Pod displejom sa nachádza hardvérové Windows tlačidlo, ktoré vás vráti späť na domácu obrazovku. Súčasťou vybraných modelov bude DigitizerPen ukrytý v tele tabletu. Rukou písané poznámky s využitím dotykového pera sa budú dať spracovať do formátu upraviteľných textových dokumentov. Uložené dáta budú chránené pre prípad náhodného pádu, nárazu alebo veľkého zaťaženia. Okrem toho poskytuje tablet rad pokročilých zabezpečení a vopred nainštalovaných funkcií pre správu dát. Funkcia Intel Anti-Theft napríklad znižuje riziko neoprávneného prístupu a Trusted Platform Module (TPM) chráni lokálne uložené dôležité dáta. Na prenos dát môžete využiť Bluetooth 4.0, port USB 3.0 v plnej veľkosti, microHDMI či zabudovanú technológiu Intel Wireless Display, ktorá umožní zobrazovať bezdrôtovo obsah displeja na veľkom kompatibilnom televízore alebo projektore.

Tablet Toshiba WT310 bude dostupný v polovici tohto roka, cena nebola zatiaľ zverejnená. Pri pohľade na hardvérovú výbavu sa dá očakávať, že bude patriť medzi drahé zariadenia.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu