Samsung Galaxy Mega 6.3 - obor s LTE

Recenzia tabletofónu s OS Android 4.2, dvojjadrovým 1,7 GHz procesorom, 6,3'' HD displejom, 8 Mpix fotoaparátom, LTE a 3 200 mAh batériou.

Základné parametre:

OS: Android Android 4.2 Jelly Bean + TouchWiz UI

chipset: Qualcomm Snapdragon 400 (MSM8930AB)

procesor: 1,7 Dual-core Krait 300

grafický procesor: Adreno 305

frekvencie: GSM 850 / 900 / 1800 / 1900 MHz, UMTS 900 / 2100 Mhz, LTE

rozmery: 168 x 88 x 8 mm,

hmotnosť: 200 gramov overenédisplej: HD Super Clear LCD, dotykový (kapacitný), 16 mil. farieb, 720 x 1 280 b., rozmery 78 x 139 mm, uhlopriečka 6,3'' (160 mm)

fotoaparát: fotoaparát 8 Mpix, LED blesk, autofókus, nahrávanie Full HD videí (1 920 x 1 080 b., 30 fps)

predná kamera: 1,9 Mpix

pamäť: pamäť 1,5 GB RAM + 8 GB ROM (dostupných 4,78 GB) + microSD karta (do 64 GB),

globálny prenos dát: prenos GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA (do 21 Mbps), HSUPA (do 5,76 Mbps), LTE

lokálny prenos dát: Bluetooth 4.0, microUSB, prenos Wi-Fi (802.11 b/g/n), HDMI HDMI (cez MHL), DLNA, NFC

hudba: hudba MP3 prehrávač, 3,5 mm jack, TV-Out,

ostatné: minimalizácia aplikácií, multitasking, prehliadač dokumentov, gps GPS, GLONASS, akcelerometer, informačná dióda,

batéria: Li-Ion batéria 3 200 mAh

SAR: ??? W/kg (norma 2 W/kg),

Cena a dostupnosť: v predaji, približne 500 €

Neobsahuje/nepodporuje: xenónový blesk, FM rádio

Softvérová verzia testovaného telefónu: Android 4.2.2 (I9205XXUAME9)

Obsah balenia: neznáme

Keď práve netestujem žiaden nový telefón, používam Samsung Galaxy Note 2, ktorý považujem za mimoriadne vydarený a rád sa k nemu po testovačke vraciam. Momentálne nie je na trhu nič, za čo by som bol Galaxy Note 2 ochotný vymeniť. Tretiu verziu tohto vybaveného kríženca tabletu a telefónu uvidíme pravdepodobne koncom letných prázdnin, no Samsung medzitým prekvapil dvojicou prerastených noviniek Galaxy Mega 5.8 a Galaxy Mega 6.3. Čísla v názvoch prezrádzajú uhlopriečky displejov a mne sa do rúk dostal väčší zástupca. Ako spokojný používateľ Galaxy Note 2 som bol veľmi zvedavý na používanie tohto naozaj prerasteného telefónu a hlavne som chcel spoznať odpoveď na otázku, či sa pri týchto rozmeroch dá ešte stále hovoriť o pohodlnom používaní.

Dizajnovo vychádza zo súčasnej vlajkovej lode a všimnete si to napríklad na rovných bočných stenách pripomínajúcich kov. Zhotovenie je opäť plastové, ale v prípade Samsungu nemôžeme hovoriť o prevedení, ktoré pôsobí lacným dojmom. Jednotlivé časti do seba dobre zapadajú a nikde nič neškrípe. Tmavomodrú plastovú konštrukciu spestruje množstvo malých strieborných bodiek. Menšie výhrady mam k lesklému povrchu konštrukcie, no na druhej strane, ak sa zbavíte odtlačkov, tak zadný kryt poslúži aj ako provizórne zrkadlo.

Z rozmerov musím pochváliť hrúbku iba 8 milimetrov, teda rovnako ako na Galaxy S4. Zvyšné dva rozmery budú najmä o zvyku. Ja som si nezvykol. Galaxy Mega je naozaj mega a po týždni používania musím konštatovať, že si ho neviem predstaviť ako môj primárny telefón. Nosil som ho prevažne v zadnom vrecku nohavíc, odkiaľ aj tak ešte vytŕčal. Na druhej strane, kúpou Galaxy Mega 6.3 získate plnohodnotný smartfón a tablet v jednom. Galaxy Mega 6.3 by som nehádzal do jedného vreca so sedempalcovými tabletmi s 3G modulom. Napriek väčším rozmerom je to stále ešte skôr telefón ako tablet. Pri sedempalcových tabletoch nezabúdajme na hrubšie okraje okolo displeja. Ja som si zidealizoval tri kategórie: smartfón by mal mať maximálne 4,3 – 4,7-palcov displej, pracovný smartfón môže mať viac, no iba s perom, pomocou ktorého využijem výhody väčšej uhlopriečky (rad Galaxy Note), a ak niečo ešte väčšie, tak 7-palcový tablet. Ako hovorím, je to najmä o preferenciách používateľa, ale počítajte s tým, že jednou rukou dočiahnete maximálne do spodnej polovice displeja.

Aj napriek väčším rozmerom musím pochváliť Samsung za hmotnosť presne dvesto gramov a dobré rozloženie ovládacích prvkov. Napravo už tradične umiestnené tlačidlo napájania je dobre dostupné palcom pravej ruky alebo ukazovákom pri používaní v ľavej ruke. Naľavo sa nachádza tlačidlo ovládania hlasitosti, ktoré je taktiež umiestnené nižšie a pohodlne dostupné obomi rukami. Tlačidlá dostatočne vystupujú a nie je problém ich nahmatať aj poslepiačky.

V spodnej stene sa nachádza mikrofón a microUSB konektor. Ten poslúži okrem nabíjania a prepojenia s PC aj na pripojenie externých zariadení – USB host. Po pripojení myši sa na obrazovke zobrazí kurzor a telefón je možné ovládať aj takýmto spôsobom. Ľavým tlačidlom myši potvrdzujem výber na obrazovke a tým ľavým sa vraciam o krok späť. Slúži teda aj na opustenie aplikácie. Podržaním ľavého tlačidla a posúvaním sa môžete prepínať medzi domácimi obrazovkami alebo napríklad stiahnuť výsuvnú lištu.

Horná stena obsahuje 3,5 mm audio konektor na pripojenie ľubovoľných slúchadiel, sekundárny mikrofón a infračervený port. Ten som v spolupráci s aplikáciou WatchON používal na ovládanie SMART TV od Samsungu. Stačí vybrať región, druh zariadenia a po úspešnom overení už môžete vašu elektroniku ovládať pomocou smartfónu. Medzi podporovanými značkami nájdete množstvo výrobcov z celého sveta.

Na zadnej stene sa nachádza fotoaparát s LED bleskom a hlasný reproduktor. Ten je naozaj hlasný a pochválim aj kvalitu reprodukcie, ktorá bola veľmi podobná tej z Galaxy Note 2. Fotoaparát z tela vystupuje, preto pozor na prípadné škrabance.

Po jednoduchom odňatí zadného krytu si určite všimnete naozaj veľkú batériu a sloty na microSIM a microSD kartu. Tie sú umiestnené netradične nad sebou.

Stredné hardvérové tlačidlo na prednej stene je už akýmsi symbolom pre Samsung. Poslúži aj na rozsvietenie zablokovanej obrazovky, a to sa pri zariadeniach takýchto rozmerov určite hodí. Dvojici dotykových tlačidiel po stranách nechýba časovo nastaviteľné podsvietenie a taktiež vibračná odozva. Obe tlačidlá reagujú na dotyk veľmi presne.

Informačnú LED diódu nad displejom považujem v moderných smartfónoch za povinnú výbavu. Tá v Galaxy Mega 6.3 upozorní viacerými farbami na viaceré typy udalostí a niektoré z nich si môžete prispôsobiť v nastaveniach systému. V porovnaní s diódou na Galaxy Note 2 je o čosi menšia a intenzita farieb je slabšia. Pod určitým uhlom som si blikanie na Galaxy Mega 6.3 už nevšimol. Na viditeľnosti trochu uberá aj bodkovaný povrch konštrukcie, ktorý prechádza cez diódu.

Samsung tentokrát nepoužil AMOLED ale LCD displej. A ja som s ním bol spokojný. Farby sú verné, displej má dobré pozorovacie uhly a čitateľnosť v exteriéri je výborná. V slnečnom exteriéri displej na Galaxy Mega 6.3 jasne dominoval nad AMOLEDom u Galaxy Note 2. Pred testovaním som bol zvedavý na použitie HD rozlíšenia na tak veľkom displeji. Po týždni strávenom s týmto smartfónom môžem zhodnotiť, že HD rozlíšenie mi úplne postačovalo a Full HD na displejoch takýchto a menších rozmerov považujem za zbytočný luxus. Text v prehliadači bol dostatočne jemný aj bez potreby približovania. Pri zmene svetelných podmienok sa môžete spoľahnúť na automatickú reguláciu jasu alebo si jas prispôsobiť manuálne, napríklad aj hneď vo výsuvnej lište.

Po podrobnom preskúmaní nastavení som objavil funkciu automatického odomknutia pri otvorení krytu S View. Áno, je to ten istý kryt s priehľadnou časťou ako pre Galaxy S4. Sám som zvedavý, ako to na zariadení takýchto rozmerov bude vyzerať.

Galaxy Mega 6.3 už môžeme považovať za menší tablet a svedčí o tom aj prostredie TouchWiz od Samsungu. Po otočení zariadenia na šírku sa prostredie automaticky preklopí a vy máte pocit, že pracujete s tabletom. Telefón uchopím ľavou rukou v mieste horného reproduktora, a tou pravou sa pohybujem v systéme.

Dvojjadrový procesor taktovaný na 1,7 GHz a operačná RAM pamäť s kapacitou 1,5 GB. Naoko dobre vyzerajúcim parametrom však kazí povesť vyladenie systému. Stačí pár sekúnd v niektorej aplikácii a pri návrate na domácu obrazovku sa widgety a ich obsah nanovo načítavajú. Sklamaný som bol aj zo spomaleného štartu niektorých aplikácií a trhavého pohybu v systéme. A nepoteším ani fanúšikov hier. Vyskúšal som hru Need for Speed Most Wanted a z výsledku som bol naozaj prekvapený. Hra sekala a ja som mal skôr pocit, že ovládam auto v režime slow motion než športiak idúci tristo kilometrov za hodinu. Stačí pár spustených aplikácií a operačná RAM pamäť dostane zabrať. Z papierových 1,5 GB bolo dostupných približne 840 MB a voľných väčšinou iba 100 – 150 MB. Ani po vymazaní pamäte som sa nedostal cez 200 MB voľnej pamäte. Pre porovnanie, na Galaxy Note 2 je z 2 GB k dispozícii 1,75 GB a po vymazaní pamäte je voľných niečo cez 1,2 GB. Ďalším sklamaním je pre mňa veľkosť internej pamäte. V nami testovanej, menšej, 8 GB verzii je k dispozícii iba 4,78 GB. Stačia dve náročnejšie hry a pamäť je hneď plná. Poteší aspoň prítomnosť slotu na microSD kartu. Galaxy Mega 6.3 si rozumie s kartami až do kapacity 64 GB.

Operačný systém Android v najnovšej verzii 4.2.2 je doplnený o nadstavbu TouchWiz UI. Táto najnovšia verzia operačného systému už umožňuje pripnúť si widgety aj na zablokovanú obrazovku. Princíp je rovnaký ako na domácich obrazovkách. Pridáte si voľné obrazovky a na tie umiestnite widgety. Ja som tento priestor využil na umiestnenie pekného widgetu aplikácie In-počasie od českého vývojára, widgetu hudobného playlistu a taktiež už spomínanej aplikácie WatchON na ovládanie elektroniky. Spodná časť zablokovanej obrazovky patrí maximálne piatim skratkám do aplikácií. Ja som si ich v rôznych nadstavbách veľmi obľúbil a jednou z nich nahrádzam chýbajúcu spúšť fotoaparátu.

K výsuvnej lište sa dostanem aj zo zablokovanej obrazovky a jej možnosti sú naozaj bohaté. Skratkami nastavení vo vrchnej časti sa môžete prelistovať alebo ich zobraziť všetky naraz. Galaxy Mega 6.3 ponúka až osemnásť skratiek a ich počet a poradie je možné meniť. Pod skratkami sa nachádza panel prispôsobenia jasu s možnosťou automatického prispôsobenia.

Prostredie TouchWiz patrí medzi funkčne najprepracovanejšie a na tie najzaujímavejšie funkcie sa pozrieme bližšie. Na tak veľkej obrazovke určite oceníte používanie dvoch aplikácií naraz. Dlhším podržaním dotykového tlačidla "späť" sa zobrazí ponuka aplikácií, ktoré túto funkciu podporujú. Následne si vyberiem dve potrebné a používam ich naraz. Napríklad pri písaní e-mailu si potrebujem preveriť niektoré informácie v internetovom prehliadači. Pri prvom zoznámení sa s touto funkciou vás možno prekvapí, že klávesnica na písanie e-mailu zaberie takmer polovicu displeja a vy vlastne aj tak vidíte iba jednu aplikáciu. Stačí však zájsť do nastavení klávesnice a zapnúť funkciu pohyblivej klávesnice. Tá sa zmenší a vy si ju môžete ľubovoľne premiestňovať po obrazovke.

Samsung myslí aj na používateľov s menšími rukami a pripravil pre nich funkciu Ovládanie jednou rukou. Využijete ju pri číselníku, kalkulačke alebo odomykacom vzore. Tie sa zmenšia a vy si ich môžete umiestniť bližšie k ľavému alebo pravému okraju displeja. V tomto má trochu navrch Galaxy Note 2, ktorý okrem spomínaných troch využití podporuje aj zmenšenie klávesnice v režime na výšku.

Nechýba ani inteligentné zapnutie obrazovky. Tá zostane zapnutá dovtedy, kým sa na ňu budete pozerať.

V prostredí nájdeme niekoľko funkcií, ktoré boli predstavené so súčasnou vlajkovou loďou Galaxy S4. Napríklad bezdotykové zobrazenie umožní zobraziť obsah správ, udalosti alebo prehľadu albumu v galérií pohybom prsta nad displejom. Na niektoré funkcie z Galaxy S4 sa však zabudlo. V galérií tak napríklad nemôžete listovať medzi fotografiami mávnutím ruky nad displejom a rovnakým gestom ani neprijmete hovor.

Zaujímavou novinkou v posledných modeloch od Samsungu je funkcia Bezpečnostná pomoc. Ak v tiesni podržíte obe tlačidlá hlasitosti na tri sekundy, prostredníctvom prednej a zadnej kamery sa zhotovia fotografie, ktoré sa následne spolu s informáciou o polohe odošlú prednastaveným kontaktom.

Možnosti pripojenia a zdieľania som si užíval na Smart TV od Samsungu. Stačí byť pripojený k rovnakej sieti a obsah smartfónu môžem cez DLNA prezerať na veľkej obrazovke. Súbory môžete zdieľať priamo z galérie a prehrávačov alebo z aplikácie Samsung Link, ktorá nahradila aplikáciu AllShare Play.

Súbory medzi Galaxy Note 2 a Galaxy Mega 6.3 som posielal pomocou funkcie S Beam. Tá umožňuje posielať súbory do iných zariadení podporujúcich NFC alebo Wi-Fi Direct. Odoslanie videa s veľkosťou 400 MB trvalo približne päť minút.

Číselník je v operačnom systéme Android prepojený s telefónnym zoznamom. Ten v Galaxy Mega 6.3 ponúkne inteligentné vytáčanie a pri zadávaní prehľadáva mená a priezviská. Tlačidlá číselníka je možné využiť aj na rýchlu voľbu, ale dnes je už zvykom uložiť si daný kontakt na plochu ako widget. V nevhodnej situácií oceníte možnosť odpovedať na hovor SMS správou. Buď použijete jednu z predvolených alebo zadáte vlastný text.

SMS správy sú zobrazené v konverzáciách. Nastavenia aplikácie ponúknu aj pár zaujímavých prispôsobení. Môžete si zmeniť pozadie a dizajn bubliniek správ, zapnúť zobrazenie textu správy vo výsuvnej lište alebo aktivovať funkciu, ktorá umožní pomocou tlačidla hlasitosti meniť veľkosť bubliniek so správami. V režime naležato sa naľavo zobrazí zoznam konverzácií a napravo ich obsah.

Na softvérovej klávesnici sa vďaka väčším rozmerom telefónu píše pohodlne aj v režime na výšku. Oceňujem samostatný riadok pre čísla a kláves bodky vedľa medzerníka. K úplnej spokojnosti mi tu už chýba iba samostatný kláves pre čiarku. V obchode Google Play však nájdete množstvo iných klávesníc, z ktorých si určite vyberiete. Klávesnica Samsung poteší aj priaznivcov písania jedným ťahom. Stačí len v nastaveniach zapnúť funkciu prediktívny text a následne ešte aktivovať súvislý vstup.

Fotoaparát som postavil proti fotoaparátu v Galaxy Note 2, nosil ich stále so sebou a snímal všetko možné. Len pre zaujímavosť, tieto dva telefóny vo vrecku predstavujú 381 gramov. Začnem od prostredia. To v Galaxy Mega 6.3 je rovnaké ako v Galaxy S4 a je inšpirované prostredím v Galaxy Camera. Mne osobne toto nové prostredie veľmi nesadlo a je menej praktické než to staré. Napravo sa nachádzajú dve spúšte, pre fotoaparát a kameru, a tlačidlo režim. Tu mám na výber desať režimov. Menej skúsení a nenároční používatelia budú zrejme využívať prvý, automatický režim. Režim najlepšia tvár zhotoví päť po sebe idúcich snímok a vy si môžete vybrať tvár, ktorá sa vám najviac páči. Pri snímaní rýchlych objektov zasa oceníte režim nepretržité snímanie. Ten zhotoví maximálne dvadsať snímok. Zaujímavým režimom je ozvučená snímka. Po nasnímaní sa zaznamená maximálne deväť sekúnd pozadia a tento režim môžete využiť napríklad pri snímaní vašich najmenších. V ponuke režimov nechýba ani panoráma a HDR. Obsah ľavej lišty je dôvodom, prečo mi to nové prostredie nesadlo. Nenájdete tu už panel skratiek nastavení, ktorý si na Galaxy Note 2 môžem meniť. V spodnej časti sa nachádza iba vstup do galérie a pár nastavení nájdete vľavo hore. Jedinou priamou skratkou je prepnutie na predný fotoaparát, ďalšie nastavenia musíte rozbaliť pomocou tlačidla nastavenia. V tejto ponuke si môžete prispôsobiť tri skratky, zvyšné dve sú napevno (zdieľanie, veľkosť videa). V spodnej časti prostredia sa ešte nachádza niekoľko zaujímavých filtrov.

Po týždňovom neustálom snímaní fotografií môžem povedať, že kvalita fotografií z Galaxy Mega 6.3 je pri dobrých svetelných podmienkach veľmi podobná tým z Galaxy Note 2. A to je dobré. Na testovanie v slabších svetelných podmienkach som zvolil podchod. U oboch sa už pochopiteľne objavil šum, ale fotografie z Galaxy Note 2 boli ostrejšie. Galaxy Note zvíťazil aj pri snímani v tme so zapnutým bleskom. Snímky boli lepšie osvetlené a napríklad text výrazne ostrejší. S HDR v Galaxy Mega 6.3 som bol spokojný. V nastaveniach je na výber uloženie iba HDR alebo HDR a originálna snímka.Video môžete nahrávať maximálne vo Full HD rozlíšení s automatickým preostrovaním. Video spolu s fotografiami nájdete v našej galérii.

Pomocou aplikácie Fotopríbeh môžete fotografie zo zaujímavej udalosti premeniť na virtuálny album. Túto aplikáciu sme si už vyskúšali na Galaxy S4 a vytvorili album o ceste po Nórsku.

UKÁŽKA HD VIDEA (súbor 32 MB, MPEG4; 1280 x 720 b., 30 fps; celkovo: 91 MB / min.)

UKÁŽKA FULL HD VIDEA (súbor 43 MB, MPEG4; 1920 x 1080 b., 30 fps; celkovo: 124 MB / min.)

Prehrávač hudby od Samsungu mi vyhovuje. Skladby delí podľa albumov, interpretov a dokonca aj priečinkov. To sa hodí, ak majú vaše skladby neúplné tagy. Ďalším delením je hudobný blok. Ten rozpozná jednotlivé skladby a rozdelí ich do štyroch typov nálad: pokojný, veselá, vzrušujúca a vášnivá. Priamo z aplikácie je možní zdieľať hudbu cez Bluetooth alebo DLNA. Na obrazovke prehrávania sa okrem tlačidiel ovládania zobrazí aj obrázok albumu. V prehrávači by som ocenil funkciu automatického vyhľadania a pridania chýbajúcich obrázkov albumov. Na to ale existuje niekoľko aplikácií v obchode Google Play, napríklad Cover Art Grabber. V nastaveniach nájdete až šestnásť zvukových profilov a taktiež zaujímavú funkciu Adapt Sound, ktorú som si už vyskúšal na Galaxy S4. Po pripojení slúchadiel sa viackrát prehrá zvuk v rozličných tónoch a vy máte identifikovať, kedy to bolo pípanie. Na základe vašich identifikácií funkcia vyhodnotí najlepšie nastavenie zvuku. Okrem prehrávača hudby je možnú túto funkciu využiť aj pri hovore. Ovládanie prehrávača nájdete vo výsuvnej lište alebo si môžete pridať widget ovládania na domácu alebo zablokovanú obrazovku. Menším sklamaním je chýbajúce FM rádio. Obľúbené stanice si tak vypočujete iba cez internetová rádia. Na to poslúži napríklad aplikácia TuneIn Radio.

Na prehrávači videí som si obľúbil hneď niekoľko funkcií. Prvou je prehrávanie videa v prostredí, ktoré používam aj na Galaxy Note 2. Film sa zmenší a ja môžem popri sledovaní napríklad surfovať na webe. Veľkosť okna a jeho umiestnenie môžem meniť. Podobnou funkciou sa môže pochváliť LG Optimus G, ktorý však ešte dokáže meniť priehľadnosť prehrávaného videa. Bezdotykové ovládanie na Galaxy Mega 6.3 umožní pohybom prsta nad časovou osou prechádzať videom a nájsť hľadanú pasáž. Prehrávač ešte pochválim za podporu titulkov a časovač automatického vypnutia videa.

Dokumenty otvoríte pomocou aplikácie Polaris Office Viewer 5. Ak od aplikácie očakávate viac, navštívte obchod Samsung Apps kde nájdete staršiu verziu aplikácie Polaris Office 4. Tá umožní aj vytváranie a editáciu dokumentov a prepojenie s cloudovými službami.

Poriadny displej si žiada aj väčšiu porciu energie. Batéria s kapacitou 3 200 mAh zvládla odolávať mojím nárokom v priemere dva dni a to hodnotím ako výbornú výdrž. Galaxy Mega 6.3 som používal ako primárny telefón so zapnutým dátovým pripojením a automatickou synchronizáciou všetkého možného. Čo sa teda týka batérie a výdrže, bol som spokojný.

Výhody:

+ Super LCD displej s verným podaním farieb a dobrou čitateľnosťou v exteriéri

+ fotoaparát

+ tenké telo a na dané rozmery prijateľná hmotnosť

+ infračervený port na ovládanie domácej techniky

+ výdrž

Nevýhody:

- rozmery a manipulácia s telefónom

- neodladený systém

- malá interná pamäť a voľná RAM

- chýba FM rádio

- cena

Orientačná cena: približne 500 €

Záver

Samsung Galaxy Mega 6.3 je naozaj prerastený telefón a pri kúpe si musíte byť plne vedomí, že presne takýto produkt chcete. Inak vás pravdepodobne jeho rozmery po pár dňoch omrzia. Napriek väčším rozmerom musím pochváliť výbornú hrúbku a prijateľnú hmotnosť. Displej poteší verným podaním farieb a dobrou čitateľnosťou v exteriéri. HD rozlíšenie je podľa mňa úplne dostačujúce. Z negatív mi najviac prekážal nedoladený systém. To je ale softvérová chyba a dúfajme, že sa v najbližšej dobe objaví nová aktualizácia. Veľký displej oceníte najmä pri prezeraní webu a sledovaní videí. Náročnejším hrám skríži cestu malá interná pamäť. Fotoaparát je dobrej kvality a väčšina používateľov by mala byť spokojná. Na záver ešte pochválim dobrú výdrž na jedno nabitie.

Mňa si Galaxy Mega 6.3 nezískal. Po týždni sa vraciam ku Galaxy Note 2, ktorého rozmery mi zrazu prídu ako úplne normálne a ja sa teším, že v ruke mam takýto "maličký" telefón. No, nie je to šialené? Galaxy Mega 6.3 je zaujímavým experimentom a svojich fanušikov si určite nájde, ale mne a ani viacerým známym, ktorí si ho na pár minút vyskúšali, rozmerovo nesadol.

Diskusia k článku:

tiboro2007 11.04.2013 - 16:53

na miesto púzdra budeš potrebovať tašku na to xD

Roland11.04.2013 - 20:48 Trvalý odkaz

toto už nieje na telefonovanie a ak aj tak by som sa hanbil jak sviňa to dvihnúť k uchu jedine že by som mal miesto rúk lopaty a výšku 2.50 :D

LKbubnu11.04.2013 - 22:18 Trvalý odkaz

kedy to predbiehanie už konečne skončí ....

tiboro200712.04.2013 - 09:25 Trvalý odkaz

LKbubnu: podľa mňa žiadne predbiehanie tu nebolo. Samsung to začal (note) a aj pokračuje ďalej. Ostatní iba idú po Samsung.

Celá diskusia 11 príspevkov