Aplikácia HP a Samsungu umožní tlač z mobilu

Samsung a HP predstavili novú aplikáciu na mobilnú tlač. Vytlačiť si fotografiu alebo dokument z vybraných mobilných zariadení značky Samsung tak bude o niečo jednoduchšie.

Nová aplikácia pre mobilnú tlač prináša používateľom možnosť pohodlnej tlače z takmer 200 modeloch sieťových tlačiarní HP z produktového radu HP Inkjet a HP LaserJet.

Ako prví budú môcť týmto spôsobom tlačiť dokumenty či fotografie majitelia novinky Samsung Galaxy S4.

Základné info: Samsung Galaxy S4

Na rozdiel od iných aplikácií pre mobilnú tlač na trhu, utilita vyvinutá spoločnosťami HP a Samsung nevyžaduje žiadne nastavenia, nástroje, ovládače, alebo konfiguráciu siete v telefóne, takže mobilná tlač môže prebiehať okamžite a pohodlne.

Samotnú tlač možno uskutočniť dvoma spôsobmi. Buď využiť možnosť automatického pripojenia smartfónu Samsung k tlačiarni HP v rámci rovnakej lokálnej siete cez Wi-Fi, alebo vsadiť na HP technológie pre priamu bezdrôtovú tlač.

Samsung Galaxy S4

Nová aplikácia pre mobilnú tlač pracuje v troch jednoduchých krokoch. Používateľ najprv vyberie dokument, fotografiu alebo webovú stránku, ktorú chce vytlačiť, potom zvolí tlačiareň (buď prostredníctvom Wi-Fi siete, alebo priamo) a nakoniec stlačí samostatné tlačidlo pre tlač. Aplikácia ponúka aj ďalšie možnosti: voľbu počtu kópií, formátu, orientácie a typu papiera, farebného režimu, obojstrannej tlače, či náhľadu na tlačový front.

Samostatné tlačidlo pre tlač prostredníctvom novej aplikácie bude súčasťou ponuky ďalších vstavaných aplikácií, napríklad e-mailového klienta, webového prehliadača, galérie fotografií, kontaktov, poznámkového bloku, či kancelárskeho balíka Polaris Office.

Nová aplikácia pre mobilnú tlač sa po prvýkrát objaví v Samsung Galaxy S4, neskôr počas tohto roka bude formou aktualizácie dostupná aj v telefónoch Galaxy S III a Note II.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

FaFrNoK 20.03.2013 - 16:00

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.hp.android.print&feature=search_result#?t=W251bGwsMSwxLDEsImNvbS5ocC5hbmRyb2lkLnByaW50Il0.

Bonyek@azet.sk21.03.2013 - 12:31 Trvalý odkaz

Nemajú túto funkciu náhodou staré Nokie(symbian) E-rady? Myslím že aj v zariadeniach s S40 bola/je možnosť nejakej tlače s kompatibilnou tlačiarňou.

Bonyek@azet.sk21.03.2013 - 12:33 Trvalý odkaz

Nemajú túto funkciu náhodou aj 5-6.r staré Nokie(symbian) E-rady(tiež HP)? Myslím že aj v zariadeniach s S40 bola/je možnosť nejakej tlače s kompatibilnou tlačiarňou.

Profile picture for user bcrs@azet.sk

RoSta21.03.2013 - 17:35 Trvalý odkaz

Sú tam... E51...
V androidoch sa dá celkom dobre použiť PrintBot... vo verzii free sú obmedzenia, ale licencia, neobmedzená, stála asi dva doláre...

Celá diskusia 4 príspevky