Sony Ericsson MPS-30

RECENZIA hudobného príslušenstva Mini reproduktor ku Sony Ericssonom s dlhou FM anténou napájaný priamo z mobilu.

Reproduktory Sony Ericsson MPS-30 pokračujú v trende produkcie malých mobilných reproduktorov ku mobilným telefónom výhradne tejto značky. Po MPS-60, MPS-70 a MPS-75 prichádza na scénu najmenšie príslušenstvo tohto druhu. MPS-30 sa skladá len z konektora a jedného reproduktora.

RECENZIE:

Sony Ericsson MPS-60

Sony Ericsson MPS-75

Základné parametre:

zistená hmotnosť: 64 gramov,

zistené rozmery: 45 x 57 x 62 mm,

dĺžka antény: 110 cm,

konektor: Sony Ericsson Fast port.

V porovnaní so stereo reproduktormi MPS-60 som bol prekvapený porovnateľnou hlasitosťou. Samozrejme, stereo efekt z jediného reproduktora nemôžeme čakať.

Keď som tieto reproduktory porovnával, sedel som v kresle a pozoroval západ slnka pred domom. Dvojicu malých reproduktorov som mal položenú na operadlách z oboch strán. V tom momente som stereo efekt MPS-60 skutočne ocenil. Ale pri počúvaní hudby na chate alebo v letnom altánku pôjde skôr o hudobné pozadie z jedného bodu. A vtedy stereo efekt výrazný nebude.

Kvalita reprodukovaného zvuku je na veľmi dobrej úrovni. Pri počúvaní hudby zo vzdialenosti do jedného metra v tichej izbe bez problémov registrujete výšky aj hĺbky. A Sony Ericssony predsa ponúkajú ručne nastaviteľný ekvalizér, ktorým si reprodukciu vybraných frekvencií prispôsobíte vlastným potrebám.

Výdrž reprodukcie hudby s polovičnou hlasitosťou (vhodnou na hudbu ku rozhovoru niekoľkých ľudí, večerné počúvanie a pod.) sme so Sony Ericssonom K810i (batéria 950 mAh) dosiahli až 8 - 10 hodín!

Veľkou devízou MPS-30 je ich mobilita, pevná konštrukcia - absencia akýchkoľvek káblov. Na nočné počúvanie hudby v posteli, rozhlasové správy v hotelovej izbe, či večerné "machrovanie" pred partiou na ulici sú práve MPS-30 ideálnym pomocníkom.

Výhody:

kompaktnosť,

žiadne extra napájanie,

prekvapivá hlasitosť a kvalita hudby.

Nevýhody:

nulový stereo efekt,

len ku Sony Ericssonom,

biela farba sa rýchlo zašpiní.

Orientačná cena: odhadom do 800 Sk

(Ceny nielen reproduktorov Sony Ericsson nájdete na www.sonyericsson-shop.sk.)

Záver

Reproduktor MPS-30 sa mi páči. Je skutočne mobilný, kompaktný a nevyžaduje žiadne extra napájanie energiou. Každý majiteľ Sony Ericssonu by mal mať tento reproduktor k dispozícii. Spolu s ním sa totiž mobil mení na kompaktný prenosný mini-audio-systém. Zabudovaná dlhá anténa pomáha príjmu FM frekvencií, a tak sa môžete spoľahnúť nielen na reprodukciu MP3 skladieb, ale i rozhlasovej hudby.

Odporúčané recenzie reproduktorov na Fony.sk:

Nokia MD-3

Nokia MD-4

Nokia MD-5W

Nokia MD-6

Nokia MD-7W

Sony Ericsson MAS-100

Sony Ericsson MBS-100

Sony Ericsson MPS-60

Sony Ericsson MPS-75

Sony Ericsson MDS-60

Diskusia k článku:

Začať diskusiu