Orange: Sony Xperia Z a Samsung Galaxy S II Plus v akciovej ponuke

Po Telekome zaradil aj Orange do svojej akciovej ponuky odolný a výborne vybavený smartfón Xperiu Z. Pribudla aj mierne vylepšená verzia bývalej vlajkovej lode Samsungu.

Sony Xperia Z je nová vlajková loď spoločnosti. Prináša dizajn OmniBalance a špičkovú výbavu. Smartfón má hrúbku iba 8 mm, tvrdené sklo a vrstvu proti roztriešteniu na prednej aj zadnej strane ako aj najvyššie stupne odolnosti voči prachu a vode IP55 a IP57.

Vo vnútri pracuje štvorjadrový procesor Qualcomm Snapdragon S4 Pro s taktom 1,5 GHz, 2 GB RAM, vnútorná 16 GB pamäť s možnosťou rozšírenia microSD kartami do veľkosti 32 GB a operačný systém Android 4.1 s aktualizáciou na novšiu verziu 4.2.

Pýchou prvého tabletofónu od Sony je 5-palcový displej s Full HD rozlíšením 1 080 x 1 920 bodov. Na fotografovanie a nahrávanie videí poslúži zadná 13-megapixelová kamera s LED bleskom a prisvetľovacou diódou. Ako jediný telefón dokáže nahrávať HDR video vo Full HD kvalite pri rýchlosti pri 30 snímok za sekundu. V režime rýchleho snímania Fast Capture sníma 10 snímkov za sekundu v kvalite 9 megapixelov. Nechýba predná 2,2 Mpix webkamera.

Vo výbave nájdeme všetko, čo od špičkového smartfónu môžeme čakať: rýchle dáta HSPA i technológiu LTE, Bluetooth 4.0, Wi-Fi, GPS, Glonass, DLNA, HDMI, FM rádio s RDS, 3,5 mm jack a NFC. V Xperii Z je zabudovaná batéria s kapacitou 2 330 mAh a disponuje módom Výdrž batérie (Battery Stamina Mode).

Recenzia: Sony Xperia Z

Všetky fotky nájdete v našej Galérii!

Sony Xperia Z bude dostupná iba v e-shope, cena začína na sume 200 € pre paušál vyšší než 70 € mesačne. Plná cena zariadenia je u operátora 620 eur.

Na jeden záber: Sony Xperia Z

Samsung Galaxy S II Plus je novinkou z výstavy CES 2013. Ide o mierne vylepšenú verziu úspešného modelu Galaxy S II. Dizajn sa takmer nezmenil, zmenili sa iba ponúkané farebné verzie a zdrsnený zadný kryt vystriedal hladký a lesklý.

Medzi hlavné rozdiely patrí kapacita vnútornej pamäte telefónu. Galaxy S II Plus dostal až o polovicu menšiu veľkosť než starší súrodenec. Iba 8 GB, no slot na microSD kartu pohltí aj pamäťovku s 64 GB kapacitou. Druhou odlišnosťou je novšia verzia operačného systému Android 4.1.2 Jelly Bean spolu so softvérovými vychytávkami.

K hlavným špecifikáciám patrí dvojjadrový 1,2 GHz procesor, 1 GB RAM a dotykový 4,3-palcový Super AMOLED Plus displej s rozlíšením 480 x 800 bodov. Fotografie a videá vo Full HD rozlíšení zhotovíte opäť 8-megapixelovým fotoaparátom s automatickým zaostrovaním a prisvetľovacou diódou. Predná webkamera dostala rozlíšenie 2 Mpix. Nechýba podpora rýchlej dátovej siete, Wi-Fi, GPS, Glonass, FM rádio s RDS, audiokonektor a batérii ostala kapacita 1 650 mAh.

Základné info: Samsung Galaxy S II Plus

Samsung Galaxy S II Plus je dostupný zatiaľ iba na predobjednávku, cena začína na sume jedno euro. Plná cena bude u operátora 320 €.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu