Sony Xperia Z na Slovensku

Nová vlajková loď spoločnosti Sony sa začala predávať aj na Slovensku. Cena je pre mnohých určite vysoká. Za vyše šesťsto eur však dostanete odolný špičkovo vybavený telefón.

Sony Xperia Z má tenkú konštrukciu s hrúbkou iba 8 mm, tvrdené sklo a vrstvu proti roztriešteniu na prednej aj zadnej strane a spĺňa normu odolnosti voči prachu a vode IP55 a IP57. Opláchnutie pod tečúcou vodou by nemal byť problém.

Špičková výbava zahŕňa štvorjadrový 1,5 GHz procesor Snapdragon S4, 2 GB RAM, 16 GB vnútornej pamäte s podporou microSD kariet a operačný systém Android Jelly Bean. Samozrejmosťou sú rýchle dáta HSPA i LTE, Bluetooth 4.0, Wi-Fi, GPS, Glonass, DLNA, HDMI, FM rádio s RDS, 3,5 mm jack a NFC.

Prvý tabletofón od Sony sa pýši 5-palcovým displej s technológiou HD Reality Mobile Bravia Engine 2 a rozlíšením 1 080 x 1 920 bodov. Na fotografovanie a nahrávanie videí vo Full HD kvalite poslúži zadný 13-megapixelový fotoaparát s LED bleskom a prisvetľovacou diódou, na videohovory predná 2 Mpix kamera, s ktorou takisto zhotovíte Full HD videá.

Nechýba funkcia rýchleho snímania Fast Capture s technológiou Exmor RS pre mobilné zariadenia, HDR video, Superior Auto a redukcia hluku pre jednoduché zachytenie ostrých záberov a videa za akýchkoľvek podmienok. Ako jediný telefón dokáže nahrávať HDR video vo Full HD kvalite pri rýchlosti pri 30 snímok za sekundu.

Recenzia: Sony Xperia Z

Orientačná cena: 629 € (se-eshop.sk)

- - -

Zobrazte všetky posledné telefóny, ktoré už PRIŠLI NA TRH.

Na jeden záber: Sony Xpweria Z

Diskusia k článku:

Začať diskusiu