LG predstavilo najmenšiu bezdrôtovú nabíjačku

Na veľtrhu MWC 2013 v Barcelone predstavilo LG najmenšiu bezdrôtovú nabíjačku na svete s priemerom iba 6,9 cm. ktorá je kompatibilná so všetkými smartfónmi podporujúce štandard Qi.

Nabíjačka WCP-300 využíva technológiu elektromagnetickej indukcie a má certifikáciu Qi, ktorú udeľuje združenie Wireless Power Consortium.

LG WCP-300

Elektromagnetická indukcia vytvára magnetické pole, ktoré následne generuje elektrický prúd pre nabíjanie akumulátorov v zariadeniach, ktoré sú umiestnené na nabíjaciej podložke.

Certifikácia je zárukou toho, že WCP-300 je kompatibilná so všetkými smartfónmi podporujúce štandard Qi. Rovnaký štandard podporujú aj niektoré novšie modely Nokia Lumia.

Napriek malým rozmerom je nabíjacia plocha 1,7 x širšia než v prípade bezdrôtovej nabíjačky LG predchádzajúcej generácie a nie je o nič väčšia než pivná tácka. Nový model je kompatibilný so štandardnou päťkolíkovou microUSB nabíjačkou.

LG WCP-300

Na americkom trhu majú telefóny LG Spectrum 2 a Nexus 4 integrovanú podporu bezdrôtového nabíjania, vďaka čomu nie je nutné kupovať špeciálne kryty. Spoločnosť LG je presvedčená, že integrovaná podpora budúcich smartfónov bude rozhodujúca pre to, aby sa bezdrôtové nabíjanie stalo štandardnou súčasťou tohto odvetvia.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Začať diskusiu