HTC One (PN07100)

Špičkový smartfón s OS Android 4.1.2 Jelly Bean, štvorjadrovým 1,7 GHz procesorom, 4,7'' Full HD displejom, 4 Mpix UltraPixel kamerou s AF, LED bleskom, plnou dátovou výbavou a telom tenkým 9 mm. (živé fotografie)

Základné parametre:

OS:Android Android 4.1.2 Jelly Bean + HTC Sense 5

chipset: Qualcomm Snapdragon 600

procesor: štvorjadrový 1,7 GHz

grafický procesor: Adreno 320

frekvencie: GSM 850 / 900 / 1800 / 1900 MHz, UMTS 850 / 900 / 1900 / 2100 Mhz, LTE 800 / 1800 / 2600 MHz

rozmery: 137 x 68 x 9 mm,

hmotnosť: 143 gramov

displej: Super LCD3, dotykový (kapacitný), 16 mil. farieb, 1 080 x 1 920 b, 468 ppi, uhlopriečka 4,7'' (119 mm), Gorilla Glass 2

fotoaparát: fotoaparát 4 Mpix UltraPixel kamera (12 Mpix), LED blesk, autofókus, HDR, nahrávanie Full HD videí (1 920 x 1 080 b., 30 fps)

predná kamera: 2,1 Mpix s nahrávaním Full HD videa

pamäť: pamäť 2 GB RAM + 32/64 GB ROM

globálny prenos dát: prenos GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA (do ??? Mbps), HSUPA (do ??? Mbps),

lokálny prenos dát: Bluetooth 4.0, microUSB, prenos Wi-Fi (802.11 a/ac/b/g/n), HDMI HDMI (cez MHL), DLNA, NFC,

hudba: hudba MP3 prehrávač, rádio FM rádio (s RDS), 3,5 mm jack, TV-Out, Beats Audio,

ostatné: minimalizácia aplikácií, multitasking, prehliadač dokumentov, gps GPS, Glonass, akcelerometer, podpora infračerveného diaľkového ovládania

batéria: Li-Ion batéria 2 300 mAh

SAR: ??? W/kg (norma 2 W/kg),

Cena a dostupnosť: marec 2013 / približne 650 €

Neobsahuje/nepodporuje: xenónový blesk, pamäťové karty

Softvérová verzia testovaného telefónu: zatiaľ netestovaný

Obsah balenia: neznáme

Po niekoľkotýždňových špekuláciách predstavilo HTC svoj nový špičkovo vybavený smartfón, ktorý uspokojí aj toho najnáročnejšieho používateľa.

Novinka s jednoduchým názvom HTC One prináša štvorjadrový 1,7 GHz procesor, 2 GB operačnú pamäť RAM a 32 alebo 64 GB vnútornú kapacitu bez možnosti ďalšieho rozšírenia microSD kartami. Operačný systém Android bude vo verzii 4.1.2 Jelly Bean s aktualizáciou na vyššiu verziu 4.2.2 a nebude chýbať tradičná grafická nadstavba v novej verzii Sense 5.

Unibody hliníková konštrukcia má hrúbku iba 9 mm a hmotnosť dosahuje prijateľných 143 gramov. Pýchou smartfónu bude 4,7-palcový displej s technológiou Super LCD3, rozlíšením 1 080 x 1 920 bodov a odolnou vrstvou Gorilla Glass 2. Fotografie a videá v rozlíšení 1 920 x 1 080 bodov zhotovíte kamerou, ktorej nechýba automatické zaostrovanie, LED blesk ani funkcia HDR. Predná kamera dostala 2,1 Mpix rozlíšenie a takisto dokáže nahrávať videá vo Full HD kvalite.

Funkcia HTC Zoe prináša možnosť vyhotovovať fotografie vo vysokom rozlíšení, ktoré ožijú z trojsekundových animácií, tzv. Zoes. Tieto sa potom zobrazia spôsobom, ktorý oživí celú fotogalériu a premení tradičné úložisko nehybných obrázkov na pohyblivú zmes obrazových spomienok. Z najlepších záberov z každej udalosti sa zároveň automaticky vytvoria integrované filmy, poskladané z jednotlivých Zoes, s profesionálne vytvorenými orezmi, prechodmi, efektmi a hudbou.

Pre umožnenie tohto inovatívneho fotografického zážitku vyvinulo HTC špeciálny fotoaparát, ktorý obsahuje vo svojej triede najlepšie šošovky so svetelnosťou f/2.0 a prelomovým senzorom s tzv. ultrapixelmi, ktoré zbierajú o 300 % viac svetla než tradičné fotosenzory ostatných smartfónov. Viacosová optická stabilizácia obrazu pre predný i zadný fotoaparát pomáha zaistiť plynulejší záznam, nech už je telefón v pokoji alebo v pohybe. HTC Zoe pridáva množstvo ďalších funkcií a efektov ako vylepšenú 360° panorámu, časovú sekvenciu a odstraňovanie nechcených objektov.

V pravej stene nájdeme tlačidlá ovládania hlasitosti, vľavo je slot na microSIM kartu. Na jej vloženie a vyberanie budete potrebovať tenký predmet, tak ako na iPhone. Vypínač a audiokonetor sa tradične nachádzajú v hornej stene, aj keď my v redakcii uprednostňujeme vypínač umiestnený v pravom boku. Nabíjací microUSB konektor našiel svoje logické miesto v dolnej stene smartfónu, no zdá sa, že je otočený dole hlavou.

Vo výbave nájdeme podporu rýchlej dátovej siete HSPA, na vybraných trhoch sa dočkajú aj LTE technológie, Wi-Fi, Bluetooth 4.0, GPS, Glonass, NFC, DLNA, FM rádio s RDS, 3,5 mm jack i microUSB konektor s funkciou MHL na pripojenie externých zariadení cez HDMI konektor. Čerešničkou na torte sú stereo reproduktory na prednej strane zariadenia s technológiou HTC BoomSound, nechýba ani podpora Beats Audio. Sklamaním môže byť vstavaná batéria s kapacitou 2 300 mAh. Od dnešného smartfónu so špičkovou výbavou sme čakali ešte vyššiu kapacitu. Ale ak sa výrobca pohral s optimalizáciou spotreby energie, možno to nebude také zlé.

S HTC One prichádza aj HTC BlinkFeed pripomínajúci Timescape v smartfónoch Sony. Ide o novinku, ktorá pretvára domácu obrazovku na jednoduchý live stream všetkých relevantných informácií ako aktuality na sociálnych sieťach, novinky alebo fotografie. Používatelia tak už nemusia využívať množstvo rôznych aplikácií, aby zistili, čo je nové. HTC BlinkFeed zlučuje najčerstvejší obsah z najrelevantnejších a najzaujímavejších zdrojov a prináša ho okamžite na jedno miesto, bez toho, aby bolo nutné preskakovať medzi množstvom aplikácií a internetovými stránkami.

HTC One má byť globálne dostupné od marca tohto roka. Cena nebola zatiaľ zverejnená. Podľa údajov výrobcu bude model dostupný aj u našich operátorov.

Kompletnú recenziu nájdete tu.

Na jeden záber: HTC One

Na jeden záber: HTC One detailne

Živé fotografie z výstavy MWC 2013:

HTC OneHTC OneHTC OneHTC OneHTC OneHTC OneHTC OneHTC OneHTC OneHTC OneHTC OneHTC OneHTC OneHTC OneHTC OneHTC OneHTC OneHTC OneHTC OneHTC OneHTC OneHTC OneHTC OneHTC OneHTC OneHTC OneHTC OneHTC OneHTC OneHTC OneHTC OneHTC OneHTC One

Cestu a pobyt redaktora v Barcelone hradila spoločnosť Orange. Ďakujeme.

Diskusia k článku:

Valtteri 19.02.2013 - 18:46

Pokiaľ viem tak fotoaparát má One len 4Mpx aj keď ultrapixelov a nie 13.

Lenka Ivančíková19.02.2013 - 18:56 Trvalý odkaz

ano, prve informacie sa trochu rozchadzali, clanok postupne doplnam o udaje od HTC. :)

Nightmare19.02.2013 - 19:35 Trvalý odkaz

No toto nevyzera zlee

pepino580019.02.2013 - 23:40 Trvalý odkaz

Po velmi dlhej dobe. co sa mi htc paci,konecne trocha zmena dizajnu a nie tie jednotvarne nudne placky,teda pre mna od htc desire HD,co bolo moje posledne htc odvtedy sa mi nejako znepacili,ale tento kusok je naozaj super. V bližsej buducnosti som uvazoval nad xperiou Z,ale tusim ma dost oslovilo aj toto htc. No este uvidime co prinesie MVC :)

Me_Gusta20.02.2013 - 09:11 Trvalý odkaz

Nádherný telefón a hlavne biely. No cena bude urcite okolo 600+ a za tu cenu je 2300 bateria sklamanie. HTC si povedalo, ze na co davat silnejsie baterie, ked vsetci nabijaju telefon kazdy den, ale tento telefon nevydrzi ani jeden den :-) aj tak to je pre mna najkrajsi a najlepsi telefon ktory sa bude dat kupit

Celá diskusia 12 príspevkov