Chystá Apple hodinky iWatch?

Špekulácie ohľadom náramkových hodiniek Apple, ktoré by ponúkali nielen presný čas, ale aj doplnkové funkcie sa na internete vedú už dlho. Teraz sa objavili správy, že plány vraj začínajú naberať reálnejšie kontúry.

Podľa Wall Street Journal má Aple o podobný produkt záujem a rokuje s firmou Foxconn, ktorá má byť údajne hlavným dodávateľom tohto zariadenia.

foto: ADR Studios

Apple by mal pri hodinkách využiť aj novú technológiu spoločnosti Corning, známej produkciou odolného skla Gorilla Glass. Tá dokáže vytvoriť ohybné alebo zakrivené sklo technológiou zvanou Willow Glass. Nič ale samozrejme nie je zatiaľ oficiálne potvrdené.

Na svete je aj niekoľko konceptov, ako by také "hodinky" mohli vyzerať. Možno sa Apple nechá inšpirovať. Dizajnérska spoločnosť ADR Studios oprášila vlastný koncept z mája roku 2010 a zmodernizovala dizajn i funkcie.

foto: ADR Studios

Výsledkom je zariadenie iWatch 2 v štýle náramkových hodiniek s hliníkovým telom, Wi-Fi, Bluetooth, predpoveďou počasia, 32 GB vnútornou pamäťou, zabudovaným LCD projektorom a nechýba ani kamera na hovory cez službu Face Time. Samozrejmosťou má byť možnosť bezdrôtovo spárovať iWatch s iPhonom alebo iPadom.

foto: ADR Studios

Ako budú Apple hodinky vyzerať a či sa vôbec dočkáme podobného zariadenia ukáže čas. No podľa posledných správ aj z renomovaných zahraničných denníkov to vyzerá, že Apple to myslí vážne.

Zdroj: adr-studio.it, online.wsj.com

Diskusia k článku:

cimo19 13.02.2013 - 03:18

No už ma vidia ako si okrem telefonu budem davat na noc nabijat este aj hodinky :-P

Celá diskusia 2 príspevky