Telekom: ďalšia vlna zdražovania telefónov

Keď sme v nedeľu večer chystali článok o zdražovaní dotovaných telefónov v Telekome, tak sme ešte netušili, aké prekvapenie príde s pondelkovým cenníkom. Pre zákazníka značne nepríjemné.

Prečítajte si: Telekom: zdraženie dotovaných telefónov (11. 2. 2013)

Nielenže sa opäť zvýšil mesačný príplatok za niektoré telefóny (hlavne k najmenším paušálom Happy XS a Happy S), ale úplne skončil jednorazový poplatok v minimálnej výške 0,02 eura a nahradila ho suma jedno euro. Pri niektorých modeloch sa z bývalého poplatku 0,02 eur stal rovno deväťeurový.

Zákazníci, ktorí si nevedia predstaviť svoju existenciu bez akciového telefónu s dvojročnou viazanosťou, by mali zobrať pred návštevou predajne klakulačku do ruky a najskôr si zrátať, koľko za nový telefón operátorovi v priebehu dvoch rokov zaplatia.

Napríklad Nokia C5-00 5 MP by zákazníka pôvodne k paušálu Happy XS stála 24,02 €, teraz za ňu zaplatí až 81 €. Alebo Sony Xperia U vás na najmenší paušál vyjde celkovo 153 €, pričom plná cena v internetových obchodoch je okolo 180 €. Ešte nedávno si ju zákazník u operátora kúpil za 48,02 €. Zdraženie o 105 € je naozaj výrazné. Kategória Štýlový sa rozlúčila s jednorazovým poplatkom 0,02 € a odteraz na zákazníka čaká poplatok mnimálne 9 €.

Zaujímavo vyznieva aj porovnanie konečnej ceny za telefón s ostatnými paušálmi. Pri pohľade na cenu zariadení k paušálu Happy S (16,99 € mesačne) a Podľa seba 3 (19,99 € mesačne) sú niekedy naozaj vysoké rozdiely. Príklad? Sony Xperia U stojí na paušál Happy S 145 €, ale pri programe Podľa seba 3 zaplatí zákazník iba 99 €. Za HTC Desire X zaplatí záujemca o paušál Happy S 219 €, no keď si zoberie paušál Podľa seba 3 zaplatí iba 149 €. Podobne HTC Windows Phone 8S. Pri Happy S stojí 219 €, pri Podľa seba 3 len 159 €. A tak by sa dalo pokračovať.

Prečo je takto nastavená cenová politika vedia iba zainteresované osoby v Telekome. Preto nezabúdajte: kým sa zaviažete operátorovi na najbližšie dva roky a budete mu platiť mesiac čo mesiac za viac či menej využité služby, zoberte si predtým papier, pero, kalkulačku a navštívte aj nejaký spoľahlivý e-shop. Možno nakoniec zistíte, že váš vysnívaný telefón je rozumnejšie kúpiť v hotovosti alebo za výhodnú pôžičku.

Zdroj: telekom.sk

Diskusia k článku:

funboy 12.02.2013 - 01:01

Prečo je takto nastavená cenová politika vedia iba zainteresované osoby v Telekome. Preto nezabúdajte: kým sa zaviažete operátorovi na najbližšie dva roky a budete mu platiť mesiac čo mesiac za viac či menej využité služby, zoberte si predtým papier, pero, kalkulačku a navštívte aj nejaký spoľahlivý e-shop. Možno nakoniec zistíte, že váš vysnívaný telefón je rozumnejšie kúpiť v hotovosti alebo za výhodnú pôžičku. Zdroj: telekom.sk :-)

marketa12.02.2013 - 09:41 Trvalý odkaz

casy ked este predavali nejaku nokiu na akciu o 500sk viac ako volnu v kamennom obchode sa vracaju :)

marek12.02.2013 - 14:21 Trvalý odkaz

Takže v telekome je to ponovom nejak takto:
Minimálne požiadavky na vysomárenie sa z nášho cenníka:
- excel na minimálne pokročilej úrovni (bez funkcie IF to nezvládnete.)
- minimálne vysokoškolské vzdelanie III. stupňa
- neochota nechať si zarátať akúkoľvek čiastku navyše do mesačného poplatku
- logické uvažovanie.

Ak toto spĺňate, gratulujem. Spĺňate predpoklady na to, aby ste sa nami nedali až tak obabrať.

AdoP13.02.2013 - 21:20 Trvalý odkaz

Znova nejakí super matematici prišli na dobré manažérske miesta. Veď kôli týmto sprostostiam odišlo do O2 veľa ľudí. Ja neviem, čo sú to za rozumy, keď pustia niečo takéto. Keď som videl mobil apple v easy balíčku za vyše 800eur, tak som to okamžite zavrhol. Je toto normálne?

Celá diskusia 4 príspevky