Android a iOS TIP: Kalorické tabuľky - energetické hodnoty potravín

Patríte medzi ľudí, ktorí kým začnú jesť, tak si najskôr skontrolujú obsah tuku, cukru a bielkovín konzumovaného jedla? Dali ste si novoročné predsavzatie dať pár kíl dole? V tom prípade by vo vašom smartfóne nemala chýbať aplikácia Kalorické Tabuľky.

Pri prvom spustení aplikácie Kalorické tabuľky vám odporúčame sa zaregistrovať. Tento úkon by ste nemali vynechať. Aplikácia vám potom nepodá korektné výpočty bazálneho metabolizmu a energetického výdaju pri rôznych aktivitách.

Kalorické tabuľky

Okrem toho vám registrácia umožní zaznamenávať si do denníka všetko skonzumované jedlo a vykonané pohybové aktivity za celý deň. Získate tak presný prehľad o tom čo ste jedli a čo ste robili. K záznamom sa môžete samozrejme kedykoľvek vrátiť.

V zozname aktivít nájdete vyše 473 činností rôzneho druhu a vývojár aplikácie sem okrem športových činností zaradil aj domáce práce, umývanie auta či odhŕňanie snehu. od behu až po umývanie dlážok. Pokiaľ vám nejaká aktivita v zozname chýba, môžete si ju do zoznamu doplniť.

Databáza potravín je o niečo bohatšia. Nájdete podrobný rozbor vyše 22 tisíc jedál, či už domácich alebo kúpených v supermarketoch. Pri niektorých však nájdete iba údaj o jeho energetickej hodnote, obsah tukov, cukrov a bielkovín chýba.

Problémom môže byť, ak sa vami hľadané jedlo nachádza v databáze viackrát, pričom každá položka bude mať inú energetickú hodnotu. A verte, že tipnúť si, ktorý údaj je správny, by mal ťažké aj špičkový bookmaker.

Link na stiahnutie:

Android

iOS

Chod aplikácie je plynulý, padanie je pre ňu takisto veľká neznáma, takže vám ju môžeme vrelo odporučiť. Kalorické tabuľky si stiahnete do zariadení s operačným systémom iOS 3.0 a vyšším a Android od verzie 1.6 a viac. Okrem bezplatnej verzie existuje pre OS Android aj platená za 1,32 €, ktorá okrem odstránenie reklamy neprináša žiadne iné výhody.

Ďalšie tipy na aplikácie nájdete pod týmto odkazom.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu