HTC Desire X: samovoľné odpájanie od Wi-Fi

Čitateľ Tomáš sa na našu redakciou obrátil so žiadosťou o radu. Jeho HTC Desire X sa v noci stále odpája od Wi-Fi siete, aj keď je zvolený režim, aby bola zapnutá vždy, aj počas spánku. Možno mu budete vedieť poradiť.

Pred mesiacom zakúpený smartfón HTC Desire X robí Tomášovi pre jeden, preň ho dôležitý problém, vrásky na čele.

Napriek nastaveniu, aby sa Wi-Fi nikdy nevypínala, aj tak sa od polnoci odpája a približne medzi šiestou a ôsmou hodinou ráno sa opäť zapne. Cez deň sa nevypína. Zvolenie tohto režimu nájdete v Nastaveniach - Wi-Fi - Spresniť - Ponechať Wi-Fi zapnuté počas režimu spánku.

Dočasne sa zapne iba v prípade, že telefón zobudí. Keď ho opäť uspí, po približne 20 minútach sa Wi-Fi znova vypne. Po hľadaní v Nastaveniach nenašiel Tomáš žiadny dôvod, prečo si Wi-Fi robí čo chce a žije si vlastným životom. Pritom aj synchronizácia s účtom je stále zapnutá.

Graf využitia batérie z posledných troch dní to pekne ilustruje. Graf nájdete v Nastaveniach - Napájanie - Použitie batérie.

Na linke technickej podpory HTC sa nevedeli k problému korektne vyjadriť, odporučili iba formátovať zariadenie a vrátiť ho do továrenských nastavení. Ako Tomáš predpokladal, nepomohlo to a problém pretrváva.

Stretli ste sa s podobným problémom aj vy? Budeme radi, keď sa podelíte o svoje skúsenosti v diskusii pod článkom.

Diskusia k článku:

lupopd 01.02.2013 - 12:22

Som takisto vlastnikom X-ka, ja mam ten isty problem so samovolnym odpajanim HOTSPOTU pocas dna ale aj v noci... Tiez si to zije vlastnym zivotom a neviem si s tym vobec poradit...

Marián Balint03.02.2013 - 18:14 Trvalý odkaz

Niekde na XDA fore sa to riesi,neviem teraz priamy link. Novsie HTC tak funguju ze sa v noci odpoja od wifi koli setreniu baterie. Riesenie je alternativna Rom kde sa tato funkcia da vypnut/zapnut.

Dynamit03.02.2013 - 22:03 Trvalý odkaz

Ja mám tiež Desire X a v noci to odskúšam a dám vedieť. Neviete mi medzitým pls poradiť, ako je v Xku delené sklo/dotyková plocha/display? Čo je spojené a čo je samostatné kvôli výmene, prípadne s ktorým servisom na SR máte skúsenosti. Utrpel som pád na ľade a mobil si to odniesol, ale funguje. Upnem potom aj foto :)

Dynamit05.02.2013 - 00:42 Trvalý odkaz

Odskúšal som a wifi robí to isté. Našiel som to nastavenie wifi vo vzťahu ku spánku, ale zas inde je napísané "vypnúť wifi, keď sa nepoužíva, prípadne ak nie je k dispozícii" a to bude asi ono. Toto je pod podrobnosťami používania v rámci baterky. Zmeniť to cez to nejde.

Brano21.04.2013 - 21:31 Trvalý odkaz

Prosím pomoc ked sa mi nabija mobil tak ked ho uspim tak neviem prečo sa mi nenabija prosím pomôžte mal som o
3 H pod nabijackou a nic

Celá diskusia 5 príspevkov