Čo by mohol priniesť Samsung Galaxy S IV?

Stalo s už takmer tradíciou, že na jar príde spolu s teplejším počasím aj nový model radu Galaxy S. Ani tento rok Samsung nezabudol na svojich fanúšikov a pripravuje už svojho štvrtého pokračovateľa.

Prvý model Samsung Galaxy S bol predstavený svetu na jar roku 2010 a na dlhý čas sa stal jedným z najžiadanejších smartfónov. Predaj dosiahol za prvých sedem mesiacov po uvedení na trh číslo desať miliónov. Jeho nástupcovi Galaxy S II, ktorý prišiel po roku, to trvalo ešte menej, iba päť mesiacov.

Samsung Galaxy S IV logo

Prezentácia tretieho modelu Galaxy S III patrila k najočakávanejším udalostiam minulého roka. Začiatkom mája 2012 predstavil Samsung dlho utajovaný smartfón, ktorý priniesol nový dizajn a výbornú výbavu. Doteraz patrí medzi najlepšie vybavené smartfóny na trhu.

Je preto logické, že fanúšikovia mobilných technológií nedočkavo špekulujú o tom, čo prinesie štvorka, čím tromfne svojho predchodcu. Samsung sa už netají tým, že Galaxy S IV uzrie svetlo sveta už čoskoro. No na blížiacej sa výstave MWC 2013 to pravdepodobne nebude. Spoločnosť vždy prezentovala nový model samostatne, a tak sa dá očakávať, že vhodným termínom bude apríl 2013.

Exynos 5

Na čo sa môžeme tešiť? S istotou sa dá povedať, že bude mať operačný systém Android, najskôr vo verzii 4.2 Jelly Bean. Napovedajú to aj zverejnené výsledky testu výkonu modelu s označením GT-I9500, čo by malo byť kódové označenie očakávanej štvorky. Možno príde aj s novou grafickou nadstavbou TouchWiz Nature UI.

Najnovšie informácie hovoria, že smartfón by mohol používať nový osemjadrový procesor Exynos 5 Octa, predstavený na CES 2013. Ten pracuje na štyroch jadrách s architektúrou ARM Cortex-A15 s taktom 1,8 GHz, zvyšné štyri jadrá Cortex A-7 by mali mať výkon 1,2 GHz. Grafické jadro Mali-T658 by malo ponúknuť oveľa vyšší výkon než grafický procesor v Galaxy S III. Kapacita RAM by mohla byť 2 GB.

Exynos 5 Octa

Veľkosť displeja nebude menšia než má aktuálny model. Údajne môžeme očakávať 4,99-palcovú uhlopriečku, technológia Super AMOLED by mala ostať. Rozlíšenie by sa mohlo posunúť na Full HD (1 080 x 1 920 b.) s vysokou hustotou obrazových bodov na jeden palec.

A čo fotoaparát? Osem megapixelov je už pre budúcu vlajkovú loď málo. Hovorí sa o 13-megapixelovej zadnej kamere s vylepšenými funkciami a nahrávaním HDR videa, predná by nemala mať menej než 2 Mpix.

Internetom sa stále šíria viac či menej dôveryhodné informácie o tom, ako bude chystaná novinka vyzerať a čo všetko ponúkne. No kým nebude Samsung Galaxy S IV predstavený oficiálne, všetko sú to iba špekulácie a dohady. Aká bude pravda sa dozvieme pravdepodobne o dva či tri mesiace, my vám tak medzitým, približne o mesiac, prinesieme z MWC v Barcelone informácie o iných novinkách tejto značky.

Zdroj: sammobile.com

Diskusia k článku:

lukas 28.01.2013 - 15:24

Keby tak priniesol rozumný dipslay tak to by bolo pre mňa super....prečo idú aj do SGS4 dávať také kravské rozmery keď vyrábajú note, kde ho môžu v pohode dávať a robiť rozumné telefóny?

paul28.01.2013 - 15:56 Trvalý odkaz

aaaano
40jadrovy procesor 50gb ram
to potrebujeme ! a vydrz baterie 4hodiny ! to je dnesna doba...

tomas128.01.2013 - 18:42 Trvalý odkaz

Pride mi zbytočne davat do smartfonov extremne silne procesory a graficke čipy vzhladom na to ze stale je to telefon a nie pocitac. Toto tu je uz len marketingovy tah, lebo ludia si povedia vsak to ma 8 jadier to bude super tak si to kupia, ale realne vyuzitie tohto hardwera nevidim. A ked uz tam taketo hovadiny davaju tak by sa mohli zastavit aj nad problematikou vydrze baterie.

Me_Gusta29.01.2013 - 07:50 Trvalý odkaz

Všetko je len marketing :-) 8 jadro? Moj dvojjadrový note zvládne všetko, tak na čo platit jadrá, ked ich ani nevyužijem? Aby som bol cool nie? Čím viac, tým lepšie a hlavne full HD displeje na tak male displeje, ked ľudské oko nepozná rozdiel nad 300ppi, ale radšej 400ppi preistotu ;-)

Luca29.01.2013 - 08:19 Trvalý odkaz

Ani nie, ze marketing. Vyvoj v tomto smere ide strasne rychlo dopredu. A v podstate neplatis viac za jedno, dvoj, ci osemjadro. Ked porovnas ceny Samsung Galaxy, potom S2, S3... ceny su zhruba rovnake. A potom je logicke, uz kupis osemjadro, nez dvoj. Preco nie ? :-)

Celá diskusia 7 príspevkov