Na jeden záber: HTC Windows Phone 8X (+bonus)

Kým zverejníme recenziu tohto smartfónu s OS Windows Phone 8, krásnym 4,3'' displejom a slušnou výbavou, pripravili sme krátke video s prvými dojmami.

Na jeseň 2012 predstavilo HTC dvojicu smartfónov s najnovším operačným systémom Windows Phone 8. Zástupcu strednej triedy sme už v redakcii otestovali, teraz sa na redakčnom stole ocitol lepšie vybavený súrodenec.

HTC Windows Phone 8X ponúka príjemný dizajn a unibody konštrukciu so zabudovanou batériou. Je vybavený dvojjadrovým 1,5 GHz procesorom, 1 GB operačnou pamäťou RAM a vnútorným 16 GB úložným priestorom, bohužiaľ bez možnosti rozšírenia microSD kartami. Pre používateľa bude dostupných aj 7 GB v cloudovej službe SkyDrive.

Veľký 4,3-palcovým Super LCD displejom s HD rozlíšením 720 x 1 280 bodov je pokrytý odolnou vrstvou Gorilla Glass 2. Na fotografovanie a nahrávanie videí vo Full HD kvalite poslúži 8-megapixelový fotoaparát s automatickým zaostrovaním a LED bleskom.

Základné info: HTC Windows Phone 8X

Na prednej strane displeja sa nachádza širokouhlý 2,1-megapixelový fotoaparát so svetelnosťou f/2.0. Fotoaparát zachytí až štyri tváre naraz. Vo výbave nájdeme podporu rýchlej dátovej siete HSPA, Wi-Fi, GPS, Glonass, Bluetooth 2.1, NFC, technológiu Beats Audio aj audiokonektor.

Na jeden záber: HTC Windows Phone 8X alebo Windows Phone 8X by HTC:

Kolega Matúš si pri testovaní HTC 8X všimol jednu zaujímavosť. Ide o totiž prvý telefón v našich rukách, ktorý dokáže točiť prednou kamerou Full HD video. Navyše širokouhlé!

Chcete byť vždy v obraze? Sledujte náš YouTube kanál Fony.sk

Diskusia k článku:

Valtteri 25.01.2013 - 17:27

Ten prehrávač na zamknutej obrazovke sa dá vyvolať stlačením tlačidla pre zmenu hlasitosti a to nielen pri zamknutej ale na každej obrazovke aj v hrách a podobne. (Aspoň pri 8S je to tak ale pochybujem že je to u 8X inak) :)

matoe25.01.2013 - 18:40 Trvalý odkaz

tiez som siel zareagovat na to vyvolanie prehravaca, malo by to na windows phone fungovat standardne.. inak super, z wp8 telefonov sa mi paci asi najviac, ale cena je ozaj prehnana.. 8s by bola alternativa, keby mala prednu kameru

Martin27.01.2013 - 00:44 Trvalý odkaz

tento mobil mame uz doma pouziva ho clen rodiny ako pracovny mobil a je to pecka mobil, ked som sa s nim hral som bol dost prekvapeny jednak z rychlosti a s kvalitou pracovanie kameru som neskusal ale urcite vyskusam tu prednu

Mucha27.01.2013 - 01:42 Trvalý odkaz

Po 1. musel som sa zaregistrovat uz len koli tomu prehravacu.... vidim ze niesom sam kto to postrehol. Naviac, ak chcete aby sa vam na lockscreene stale ukazoval player tak v settings > lock+wallpaper zakliknite "show artist when playing"
Po 2. Pri kazdom WP sa stazujete ze odoslat a vymazat tlacitka su velmi blizko seba. Co tak si obratit telefon na druhu stranu ak s tym mate komplikacie?
Po 3. odporucat 8x pred lumiou 920 a este 8s pred 8x je mimo mojho chapania.
Po 4. na co sa tam venujete spusti fotoaparatu a pod. co je funkcia kt. mal uz kazdy WP7, radsej by som ocenil keby ste sa viac venovali prednej kamere kt. je vynimocna pre tento mobil.
K predchadzajucim videam na jeden zaber o windows phonoch sa ani nejdem vracat.
Polepsite sa

Valtteri27.01.2013 - 11:01 Trvalý odkaz

Neviem ako u iných ale u mňa na lockscreene prehrávač nezostane ani pri zapnutom show artist while playing - po pár sekundách normálne zmizne a treba ho znova vyvolať. S ostatným celkom súhlasím hlavne s ad.2 :)

Celá diskusia 7 príspevkov