Alcatel predstavil nové tablety

Na minulotýždňovej výstave CES 2013 prezentoval Alcatel nielen nové modely smartfónov, ale aj štyri 7'' tablety a jeden s 8'' uhlopriečkou. Na nízku cenu by mali lákať hlavne nenáročných používateľov .

V posledných mesiacoch o značke Alcatel počujeme stále častejšie. Naposledy výrobca zaujal 4,7-palcovým 6,45 mm tenkým smartfónom One Touch Idol Ultra a modelovým radom päťpalcových tablefónov One Touch Scribe HD a One Touch Scribe X.

Prečítajte si: Alcatel predstavil najtenší smartfón a 5'' tabletofóny (7. 1. 2013)

V spoločnosti si asi povedali: keď nádielka nových modelov, tak poriadna a ponúkli aj novinky v modelovom rade One Touch Tab a One Touch Evo, kde nájdeme spolu štvoricu sedempalcových a jeden osempalcový tablet. Všetky bežia na operačnom systéme Android a líšia sa od seba v rozlíšení displeja, výkone procesora a prítomnosti 3G alebo 4G modulu.

Alcatel One Touch Tab 8HD má, ako názov napovedá, osempalcový WXGA IPS displej s rozlíšením 1 024 x 768 bodov a hmotnosť 400 gramov. Vo vnútri pracuje dvojjadrový 1,6 GHz procesor s grafikou Mali TM-400, 1 GB RAM a operačný systém Android 4.1 Jelly Bean. Vnútorná 8 GB kapacita podporuje rozšírenie microSD kartami.

Na internet sa pripojíte pomocou Wi-Fi siete. Vo výbave nenájdeme Bluetooth ani GPS. Na prednej strane sa nachádza 0,3 Mpix webkamera, fotografie a videá zachytíte zadnou 2-megapixelovu kamerou. Batéria ponúkne kapacitu 4 200 mAh.

Alcatel One Touch Tab 7HD ponúkne takmer rovnakú výbavu, len v tele so sedempalcovou uhlopriečkou a hmotnosťou 300 gramov. Nájdeme tu rovnaký IPS displej s WXGA rozlíšením, dvojjadrový 1,6 GHz procesor, 1 GB RAM, 8 GB ROM, slot na microSD karty, OS Android 4.1, Wi-Fi a navyše aj technológiu Blutooth 2.1. Tablet disponuje dvomi kamerami - prednou 0,3 Mpix a zadnou 2-megapixelovou. Batéria je o niečo slabšia, s kapacitou 3 300 mAh.

Poslednou novinkou v modelovm rade One Touch Tab je tablet Alcatel One Touch Tab 7. Od sedempalcového súrodenca sa líši horšou výbavou. Nenáročný majiteľ sa musí uspokojiť s nižším rozlíšením displeja WSVGA (1 024 x 600 bodov), kde IPS nahradila staršia technológia TFT. Procesor je iba jednojadrový s taktom 1 GHz, vnútorná pamäť má iba 4 GB kapacitu, RAM ostala veľkosť 1 GB, no chýba zadná kamera. Vo výbave nájdeme prednú 0,3 Mpix webkameru, Bluetooth 2.1, Wi-Fi, slot na microSD karty a OS Android Jelly Bean. Akumulátor dostal kapacitu 3 000 mAh.

Alcatel One Touch Evo 7HD prichádza so sedempalcovým IPS displejom s rozlíšením 1 280 x 800 bodov, dvojjadrovým 1,6 GHz procesorom, 1 GB RAM, 4 GB vnútornou pamäťou s podporou microSD kariet a operačným systémom Android Jelly Bean. Nechýba Wi-Fi, Bluetooth 4.0, predná 0,3 Mpix webkamera ani zadný fotoaparát s 3-megapixelovým snímačom. Batéria má kapacitu 4 160 mAh.

Alcatel One Touch Evo 7HDAlcatel One Touch Evo 7 má slabšiu výbavu než vyššie opísaný súrodenec a ako jediný z pätice tabletov prichádza s operačným systémom Android vo verzii 4.0.3 Ice Cream Sandwich. Medzi špecifikáciami nájdeme sedempalcový TFT displej s rozlíšením 1 024 x 600 bodov s pomerom strán 16:9, jednojadrový 1 GHz procesor, 1 GB RAM, 4 GB vnútornej pamäte s možnosťou rozšírenia microSD kartami. nechýba ani Wi-Fi, Bluetooth 2.1, 0,3-megapixelová webkamera a 4 160 mAh batéria.

Alcatel One Touch prislusenstvo

Pre obidva modely bude dostupné aj široké voliteľné príslušenstvo, kde nájdeme vymeniteľné farebné rámy, prídavný 3G modul, ochranný kryt, ktorý poslúži ako stojan, či zasúvateľné púzdro.

Ceny závisia od konfigurácie tabletov, najlacnejší model bude dostupný už od 129 €, najdrahšie zariadenie s 3G modulom by sa malo predávať za 249 usd a s 4G modulom za 349 amerických dolárov. Či a kedy, prípadne ktoré modely, budú tablety dostupné aj pre európskeho zákazníka nie je zatiaľ známe.

Zdroj: alcatelonetouch.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu