Samsung predal 100 miliónov smartfónov radu Galaxy S

A máme tu opäť ohurujúce číslo. Tentoraz sa Samsung pochválil, že globálny predaj troch modelov z radu Galaxy S spolu prekročil 100 miliónov kusov.

Samsung patrí medzi výrobcov, ktorí sa radi pochvália svojim úspechom. Včera (14. 1. 2013) zverejnil informáciu, že do 13. januára 2013 predal 100 miliónov kusov smartfónov série S: Galaxy S, Galaxy S II a Galaxy S III.

Dva roky a sedem mesiacov trvalo, kým výrobca mohol oslavovať okrúhly míľnik. Úspešný model Galaxy S sa začal predávať v máji 2010. O rok na to uvidela firma na trh jeho nástupcu Galaxy S II, ktorý už po piatich mesiacoch prekročil globálny predaj 10 miliónov kusov a za desať mesiacov to už bolo 20 miliónov kusov.

Nemenej úspešná je aj posledná vlajková loď Galaxy S III, ktorá bola predstavená začiatkom mája minulého roka. Za šesť mesiacov bolo vyexpedovaných vyše 30 miliónov zariadení. Aktuálne prekročil predaj tohto smartfónu číslo 40 miliónov.

Cifra 100 miliónov predaných kusov vyzerá naozaj efektne a Samsung už dlhší čas patrí v produkcii múdrych telefónov medzi lídrov. Uvidíme, ako dlho sa na špici udrží a ktorý výrobca sa ho bude snažiť z pomyselného trónu zosadiť.

Samsung predaj Galaxy

Zdroj: samsungmobilepress.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu