Android a iOS TIP: SMS cestovné a parkovacie lístky

Nechce sa vám stáť v dlhých radoch pred novinovými stánkami, aby ste si kúpili lístok na MHD? Zaparkovali ste ďaleko od automatu na predaj parkovacích lístkov a ponáhľate sa na dôležité stretnutie? Práve pre vás sú aplikácie SMS Cestovný lístok a SMS Parkovací lístok to pravé.

SMS Cestovný lístok

Nainštalovaná aplikácia vám ušetrí čas hľadaním predajného miesta alebo v prípade, že sa na vašej aktuálnej zástavke nenachádza automat na cestovné lístky.

V niektorých mestách si môžete zakúpiť SMS lístok aj cez skrátené číslo, no nie každému tento spôsob vyhovuje. Radšej uprednostní aplikáciu, ktorá ponúka napríklad aj upozornenie pre vypršaním platnosti a na jednom mieste máte prehľadnú históriu vami zakúpených lístkov.

Samotné zakúpenie lístka je rýchle. Vyberiete si mesto, typ lístka a do minúty vám príde potvrdzovacia SMS správa s kompletnými informáciami. Zakúpenie cestovného lístka pomocou SMS-ky môžete využiť v mestách Bratislava, Žilina, Prešov alebo Košice.

Link na stiahnutie:

play.google.com

itunes.apple.com

SMS Parkovací lístok

O tejto aplikácií, ktorú vytvoril rovnaký vývojár ako SMS Cestovný lístok, netreba písať dlhé básne. Skrátka pracuje na rovnakom princípe ako jej súrodenec. Jediný rozdiel medzi nimi spočíva v nutnosti zadania evidenčného čísla vášho vozidla.

Nemali by ste zabudnúť, že ak nezadáte svoju ŠPZ-tku, vaše auto môže ozdobiť doplnok s logom Mestskej Polície. Aplikáciu môžete využiť v mestách Bratislava, Košice, Trmava, Martin, Prešov, Trenčín, Banská Bystrica, Vranov nad Topľou, Zvolen, Poprad a Prievidza.

Link na stiahnutie:

play.google.com

itunes.apple.com

Obidve aplikácie sú v Google Play a App Store bezplatne dostupné pre zariadenia s operačným systémom iOS 4.3 a vyšším a od verzie Androidu 1.5. Okrem novej funkcie prináša posledná verzia messengera aj opravy drobných chýb.

Ďalšie tipy na aplikácie nájdete pod týmto odkazom.

Diskusia k článku:

mirmo80 10.01.2013 - 21:45

Oba linky pre SMS Cestovný lístok odkazujú na Google Play.

Lenka Ivančíková10.01.2013 - 23:23 Trvalý odkaz

link vymeneny. vdaka. :)

Celá diskusia 2 príspevky