Samsung WEP500

RECENZIA Bluetooth príslušenstva Drobné luxusné Bluetooth handsfree do ucha.

Základné parametre:

rozmery: 30 x 26 x 8 (24) mm,

hmotnosť: 8 gramov (zistená 9 g),

dosah: 10 m,

Bluetooth 2.0 + EDR,

Noise Echo Cancellation

výdrž: 4 h hovoru / 80 h pohotovosti.

Samsung WEP500 je jedno z najštýlovejších slúchadiel, aké som mal možnosť testovať. Maličké, ľahučké, peknučké...dosť bolo zdrobnenín, WEP500 je skrátka veľmi pekné Bluetooth príslušenstvo ku každému telefónu s podporou Bluetooth.

Prekvapilo ma, že ma toto maličké slúchadlo začalo po chvíli tlačiť v ušnici. Osobne preferujem slúchadlá bez háčika, ktoré držia len v uchu, ale v tomto prípade som po pol hodine začal mierne trpieť.

Druhou významnou nevýhodou je umiestnenie hlavného tlačidla na zapnutie / vypnutie / prijatie hovoru / odmietnutie hovoru. Keď si slúchadlo nasádzam, vždy sa mi ho podarí stlačiť. Dokonca aj pri manipulácii so slúchadlom sa mi to podarilo.

Dizajn slúchadla je veľmi pekný, štýlová je aj krabička, ktorá slúži na prenos, ochranu aj dobitie slúchadla, keďže sa na WEP500 nenachádza konektor pre nabíjačku. Veľmi tomuto riešeniu nerozumiem, s WEP500 skrátka musím neustále nosiť aj krabičku.

Nabíjačka má konektor spoločný so slúchadlom WEP300, ale inak som doteraz zariadenie Samsung s takýmto konektorom nevidel.

Podržaním hlavného tlačidla slúchadlo zapnete, indikuje to zablikanie modrej diódy. Ak by ste tlačidlo podržali dlhšie, ostane modrá dióda svietiť a vy môžete slúchadlo vyhľadať a spojiť s iným mobilom.

Opakovanie posledného volaného čísla uskutočníte krátkym stlačením hlavného tlačidla. Na iných slúchadlách som zvyknutý posledný hovor opakovať dvomi stlačeniami hlavného tlačidla. Preto nebudete prekvapení, že som pri manipulácii neraz vytočil posledné volané číslo neúmyselným stlačením hlavného tlačidla.

Kvalita hovoru je na veľmi dobrej úrovni.

Výhody:

jedinečný dizajn v štýle mince alebo gombíka,

hmotnosť a rozmery.

Nevýhody:

zlé umiestnenie hlavného tlačidla,

chýbajúci konektor pre nabíjačku na tele slúchadla.

Orientačná cena: približne 2 000 Sk

Záver

Slúchadlo Samsung WEP500 je jednoducho štýlové príslušenstvo, ktoré prakticky založenému človeku veľmi neodporúčam. Oproti iným kvalitným slúchadlám neponúka nič navyše a vytáčanie posledných hovorov čo len najjemnejším stlačením hlavného tlačidla mi jednoducho vadilo natoľko, že som ho po dni skúšania radšej odložil.

Diskusia k článku:

Martin Hombauer 25.03.2008 - 13:10

Audion: vyzera to dobre no za taku cenu neviem...

anonymous25.03.2008 - 16:19 Trvalý odkaz

polus: Ja neviem ci sa mi to len zda, ale na poslednych recenziach BT handsfree, konkretne na fotke, kde je vidno ako vyzera sluchadlo v uchu, je pomer hlava/sluchadlo strasne v nepomere. Proste velka hlava a miniaturne BT. Pritom su to vacsinou standartne rozmery. Cia je to ta obrovska hlava?

anonymous26.03.2008 - 10:38 Trvalý odkaz

riso: 1. neslusne prispevky vymazane.
2. je to moja hlava, resp. moje ucho. ;)

anonymous26.03.2008 - 16:03 Trvalý odkaz

Nitrix: Som bol vulgarny?

Celá diskusia 4 príspevky