Samsung opraví bezpečnostnú chybu v procesore Exynos

Samsung chystá opravnú aktualizáciu, ktorá má vyriešiť objavenú bezpečnostnú chybu v procesoroch Exynos 4. Tá umožní útočníkovi prístup k vášmu zariadeniu a jeho plné ovládanie.

Možno ste už na internete zaregistrovali informáciu o vážnej bezpečnostnej chybe, ktorú obsahujú procesory Exynos 4210 a Exynos 4412 v niektorých modeloch firmy Samsung. Mnohí dúfali, že ide o nejakú nejasnú a zle pochopenú informáciu, ale posledné vyjadrenie Samsungu už nikoho nenechá na pochybách, že problém naozaj existuje.

Spoločnosť sľúbila, že opravnú aktualizáciu vydá tak skoro, ako to len bude možné. Do tej doby odporúčame inštalovať iba dôveryhodný a overený softvér. Pokiaľ bezhlavo neinštalujete všetko, na čo v Google Play narazíte, nemali by ste sa veľmi obávať. Druhou možnosťou, kým Samsung vydá aktualizáciu, je nainštalovanie opravného pathu zo stránky xda-developers.com, ktorá ako prvá na zistený problém poukázala.

Spoločnosť si pre svoje zariadenia spomenutý procesor upravila, čo ale spôsobilo vznik chyby, na ktorú sa prišlo len nedávno. Bezpečnostná "diera" v jadre umožňuje po nainštalovaní škodlivého kódu a napadnutí RAM pamäte úplné ovládanie zariadenia útočníkom. Pritom sa problém týka nielen aktuálnych vlajkových lodí Samsung Galaxy S III, Galaxy Note II či tabletu Galaxy Note 10.1, ale už aj starších modelov, napríklad Galaxy S a Galaxy Note.

Zdroj: androidcentral.com

Diskusia k článku:

zune85 21.12.2012 - 11:36

zadarmo vymeniť vymeniť vymeniť alebo vypnúť fotoaparát-kameru tak takéto "fičury" dokáže len samsung ešte aj ked kopírovali exynos tak opkopírovali chybu v jadre ,komu to robili chipy ??? :D :D :D

Bonyek@azet.sk21.12.2012 - 12:35 Trvalý odkaz

"Do tej
doby odporúčame inštalovať
iba dôveryhodný a overený
softvér. Pokiaľ bezhlavo
neinštalujete všetko, na čo v
Google Play narazíte, nemali
by ste sa veľmi obávať."

Mali by asi "zaistiť" aby v tom Google Play bol len dôveryhodný a overený softvér, ako si to má overiť bežný zákazník ak to nedokážu ani oni.? ;-)

Celá diskusia 2 príspevky