Caterpillar Cat B25

Odolný dual SIM telefón s 2'' QVGA displejom, 2 Mpix fotoaparátom, LED svietidlom, Bluetooth, FM rádiom a microSD kartami. Vyhovuje štandardom ochrany IP 67 proti prachu, špine, tvrdým nárazom, mrazu a vode.

Základné parametre:

OS: vlastný

procesor: ???

frekvencie: GSM 850 / 900 / 1800 / 1900 MHz

rozmery: 125 x 55 x 22 mm,

hmotnosť: 161 gramov

displej: TFT, ??? farieb, 240 x 320 b., uhlopriečka 2'' (51 mm) s bezpečnostným sklom Asahi Strengthened Glass,

fotoaparát: fotoaparát 2 Mpix, LED blesk, nahrávanie videa

predná kamera: nie

pamäť: pamäť ??? RAM + ??? ROM + microSD karta (do 8 GB),

globálny prenos dát: prenos GPRS, EDGE,

lokálny prenos dát: Bluetooth 2.1, microUSB,

hudba: hudba MP3 prehrávač, rádio FM rádio, pravdepodobne 3,5 mm jack,

ostatné: Java, norma odolnosti IP67, LED svietidlo, digitálny kompas,

batéria: Li-Ion batéria 1 300 mAh

SAR: ??? W/kg (norma 2 W/kg),

Cena a dostupnosť: v predaji, približne 119,90 €

Neobsahuje/nepodporuje: xenónový blesk, autofókus, UMTS, HSPA, Wi-Fi, GPS, HDMI, DLNA, minimalizácia aplikácií, multitasking, prehliadač dokumentov,

Softvérová verzia testovaného telefónu: zatiaľ netestovaný

Obsah balenia: mobil, batéria, nabíjačka, USB kábel, magnetický kompas, šnúrka na krk s karabinou, slúchadlá, skrutkovač, dokumenty,

Firma Caterpillar začala po výrobe ťažkých pracovných mechanizmov aj s produkciou odolných telefónov. Vedľa celodotykového dual SIM smartfónu s operačným systémom Android Cat B10 ponúka používateľom, ktorí preferujú štandardné ovládanie tlačidlami telefón klasickej konštrukcie. Vhodný do náročného terénu a extrémnych podmienok. Spĺňa normu odolnosti IP67, je odolný proti prachu, pádom a nečistotám a bez poškodenia vydrží ponorený v hĺbke jeden meter po dobu 30 minút. Rovnako ako dotykový súrodenec disponuje podporou dvoch SIM kariet.

Caterpillar Cat B25 má robustný dizajn s hmotnosťou 161 gramov a hrúbkou 22 mm. 2-palcový displej s rozlíšením 240 x 320 bodov je pre lepšiu ochranu proti poškriabaniu vybavený bezpečnostným sklom Asahi Strengthened Glass. Na príležitostné fotografovanie a nahrávanie krátkych videí poslúži 2-megapixelový fotoaparát. Na zadnej strane nájdeme LED diódu, ktorá nájde uplatnenie aj ako núdzové svietidlo. Vnútorná kapacita pamäte nie je známa, podporuje však rozšírenie microSD kartami do veľkosti 8 GB. Medzi špecifikáciami nechýba Bluetooth 2.1, FM rádio či digitálny kompas. Okrem bežných funkcií ako sú hovory a posielanie SMS správ umožňuje aj prezeranie internetu cez GPRS alebo EDGE. Siete tretej generácie by ste hľadali márne. Kapacita batérie je 1 300 mAh a sľubuje výdrž telefónu do 9,5 hodiny hovoru alebo 13 dní v pohotovostnom režime.

Caterpillar Cat B25 kúpite v slovenkých obchodoch za cenu približne 119,90 €. V produktovom balení sa nachádza šnúrka na krk s karabinou, slúchadlá, magnetický kompas a malý skrutkovač.

Diskusia k článku:

patrickosotrab 27.03.2013 - 16:14

Zdravíčko, má prosím niekto skúsenosti s týmto telefónom ??? Zaujímalo by ma najmä to, koľko skutočne vydrží batéria a či nie sú nejaké problémy s dualsim...Ďakujem

maniacse28.03.2014 - 13:25 Trvalý odkaz

Telefon realne vydrzi na jedno nabitie dva dni, a je jedno, ako aktivne ho pouzivate. Toto je odskusane na dvoch modeloch. Poopravit by som chcel aj obsah balenia, snurka nieje na krk, ale na uchytenie k batohu alebo putku na obleceni (vid foto na internete). Dual SIM pracuje dobre, len mi chybaju preddefinovne funkcie (ako napriklad Asha 206). Tiez pristup na internet je len cez SIM1. Vnutorna pamat je 78MB. 3,5mm audio jack by ste hladali tiez marne - pribalene sluchadla sa pripajaju cez microUSB. Pozor na stratu nabijacieho kabla! Kedze ma telefon dvojite telo, horsie sa pristupuje s univerzalnymi kablami k portu - mnohokrat sa to ani neda. Konstrukcia za mesiac pouzivania drzi bez problemov, nejavia sa ziadne znamky drsnejsieho pouzivania. Az na vydrz baterie a hrozny slovensky preklad OS mozem telefon len odporucit.

Celá diskusia 2 príspevky