Sony Ericsson MAS-100

RECENZIA hudobného príslušenstva Hlasný reproduktor v puzdre ku všetkým Sony Ericssonom odolný voči piesku a vode.

Základné parametre:

rozmery: 154 x 84 x 44

hmotnosť: zistená 188 g

Fast port konektor,

káblová anténa.

Balenie obsahuje:

kombináciu reproduktora a puzdra, potrebné dokumenty.

Veľkou novinkou spomedzi koncom roka 2007 predstavených reproduktorov ku Sony Ericssonom je kombinácia puzdra a aktívneho reproduktoru - Sony Ericsson MAS-100. Pripojenie mobilu ku reproduktoru nastáva vo vnútri puzdra, ktoré môžete zipsom pohodlne uzavrieť. Hudba je reprodukovaná cez chránený reproduktor, výrobca dokonca na svojej webovej stránke spomína odolnosť voči piesku a striekajúcej vode. Sony Ericsson sľubuje stereo zvuk z neodýmových reproduktorov. MAS-100 je napájané priamo z mobilu, podobne ako ostatné malé reproduktory Sony Ericsson.

Pri prvom kontakte s týmto príslušenstvom som sa trocha zľakol jeho rozmerov, čakal som totiž niečo menšie. Ale veľkosť MAS-100 je logická, keďže sa do tohto puzdra má vmestiť väčšina aktuálnych telefónov Sony Ericsson. Z fotografií je vidieť vloženie modelu Sony Ericsson K810i do puzdra.

Po pripojení MAS-100 ku Sony Ericssonu je reproduktor automaticky rozpoznaný a prehrávaná hudba je automaticky reprodukovaná prostredníctvom neho. Bez problémov môžete naladiť aj FM frekvenciu, zabudovaná káblová anténa vám pomôže zachytiť aj slabší signál.

Kvalita reprodukcie je veľmi dobrá, zabudnite na Sony Ericsson MPS-75 (či MPS-60, MPS-70), ktoré MAS-100 konkurujú najviac. Aj tie sú totiž napájané priamo z mobilu a nevyžadujú žiadne nabíjanie ani redukcie.

Bezdrôtový Bluetooth reproduktor MBS-100 oproti MAS-100 je však podstatne hlasnejší a v reprodukcii hĺbok oproti predchodcom vyniká ešte výraznejšie.

Plne nabitý Sony Ericsson K810i dodával energiu do MAS-100 asi 4 hodiny na polovičnej hlasitosti a jeho stav batérie klesol asi na polovicu.

Nevýhodou sú chýbajúce akékoľvek ovládacie prvky na puzdre v zavretom stave. Nemáte ani ako pozastaviť prehrávanie, jedine stíšiť reprodukciu priložením reproduktora k telu či do deky. Hovor môžete prijať len v telefóne, hlas nebude prenesený do reproduktora.

Výhody:

- ochrana telefónu,

- kvalita a hlasitosť reprodukcie,

- žiadne dodatočné napájanie.

Nevýhody:

- chýba regulácia hlasitosti aj ovládanie prehrávania,

- v predstavách na základe obrázkov sa MAS-100 javili menšie.

Orientačná cena: odhad 1 000 až 1 500 Sk

Záver

Sony Ericsson MAS-100 je pre mňa veľmi milým prekvapením. Sony Ericsson to s hudobným príslušenstvom myslí vážne, a to je dobre. Dnes mu v tomto smere intenzívne konkuruje len Nokia, ktorá však reproduktory napájané priamo z mobilu vôbec neponúka. MAS-100 je skutočne hlasný, odolný voči piesku a ošplechnutiu vodou, a ešte si doň schováte mobil aj nejaké peniaze (ideálne na popoludnie pri vode). Škoda tej absencie regulácie hlasitosti.

Odporúčané recenzie reproduktorov na fony.sk:

Nokia MD-3

Nokia MD-4

Nokia MD-5W

Nokia MD-6

Sony Ericsson MBS-100

Sony Ericsson MPS-60

Sony Ericsson MPS-75

Sony Ericsson MDS-60

Diskusia k článku:

Martin Hombauer 05.03.2008 - 16:52

webster: Mi to pripadalo na prvy pohlad ako daka zenska pudrenka :D

anonymous06.03.2008 - 10:12 Trvalý odkaz

Fizzy: Jj, ten maly nahlad tak vyzera ;)

anonymous14.03.2008 - 23:48 Trvalý odkaz

Audion: skoda ze to neni cez bluetooth naslo by to vacsie vyuzitie pre majitelov inych telefonov

anonymous06.10.2008 - 00:31 Trvalý odkaz

stk: caute
takje to teda stero alebo ako, ked vidno akoby len jeden reprak...
d

anonymous02.03.2009 - 09:28 Trvalý odkaz

yakuza: Aj mne to pripadalo ako nejaka kabelka xD .

Celá diskusia 6 príspevkov