Google Nexus 7 a Sony Xperia Tablet na videu

Ponúkame vám krátky redakčný pohľad na prvé pocity a skúsenosti s tabletmi firiem Google a Sony. Celé video je zhotovené v HD rozlíšení na jeden záber prednou kamerou smartfónu Samsung Galaxy S III.

Ako už fanúšikovia našej facebookovej stránky či odberatelia nášho YouTube kanála vedia, pripravili sme pre vás nové video.

Google Nexus 7, alebo tiež Asus Nexus 7, prináša štvorjadrový procesor Nvidia Tegra 3 s taktom 1,3 GHz, 1 GB RAM, vnútornú 16 GB kapacitu, grafickú 12-jadrovú kartu GeForce a OS Android Jelly Bean.

Sedempalcový LCD IPS displej s rozlíšením 1 280 x 800 bodov je pokrytý odolnou vrstvou Gorilla Glass. Tradičná výbava zahŕňa Bluetooth, Wi-Fi, GPS a NFC. V predaji je verzia bez slotu na SIM kartu, ale aj s 3G modulom. Medzi ďalšie zaujímavé parametre patrí hrúbka 10 mm, hmotnosť 340 gramov a výdrž batérie až 9,5 hodiny.

Základné info: Google Nexus 7 (28. 6. 2012)

Sony Xperia Tablet, alebo tiež Xperia Tablet S, je prvý tablet z rodiny Xperia s OS Android Ice Cream Sandwich, štvorjadrovým 1,3 GHz procesorom, 1 GB RAM a vnútornou pamäťou s kapacitou od 16 do 64 GB. Prekvapením je slot na veľkú SD kartu, čo poteší najmä fotografov v teréne. Dotykový 9,4'' HD displej aj celý tablet je odolný proti postriekaniu vodou. Na fotografovanie a nahrávanie Full HD videí môžeme využiť 8 Mpix fotoaparát s automatickým zaostrovaním, no bez LED blesku. Vo výbave nechýba nič dôležité, batéria dostala slušnú kapacitu 6 000 mAh.

Základné info: Sony Xperia Tab S (31. 8. 2012)

Pre používateľov je pripravená grafická nadstavba od Sony, ktorá ponúka niekoľko vylepšení a užitočných vychytávok, ktoré spomína kolega Richard v nasledujúcom videu. A kto prvý v ňom nájde vážnu chybu z úst nášho vedúceho, dostáva pochvalu. Nikto nie je dokonalý a aj majster tesár sa niekedy sekne. :)

Chcete byť vždy v obraze? Sledujte náš YouTube kanál Fony.sk

Na spríjemnenie chvíľ s tabletom vám odporúčame inšpiratívny magazín Riview, ktorý nájdete zadarmo na www.riview.sk alebo v rámci rovnomennej Android aplikácie. Na jej fungovanie potrebujete Wi-Fi alebo iné dátové pripojenie; čítanie digitálneho mesačníka Riview je naopak nezávislé od všetkého - stačí si len stiahnuť vybrané PDF vydanie a užívať si novinky, praktické testy, užitočné porovnania, zaujímavé cestovateľské tipy či jednoduché inšpirácie z kuchyne.

Diskusia k článku:

Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

mental.disease 22.11.2012 - 07:49

Google tablet veru nie je od samsungu, takže galaxy sa tam priplietlo ;-) Inak ten Sony má slušné tie vychytávky, žeby EU comeback Irda - konečne - i keď vo Japonsku bežná vec. Akurát ten hrb vzadu mi tam dáko nesedí

Lenka Ivančíková22.11.2012 - 10:35 Trvalý odkaz

Dobry postreh, mental. Pochvala. :-)

joskopesek@gmail.com23.11.2012 - 22:25 Trvalý odkaz

Praveze sa mi na nom páči ten záhyb. Konečne niečo iné a hlavne ze je menší ako ten minulý. Ten mal ten zahyb až moc. Prajem Sony miesto v Top3... Určite si to zasluži.

Celá diskusia 3 príspevky