HTC: smartfóny s 512 MB RAM Android 4.1 nedostanú

HTC na svojej stránke informovalo o tom, ktoré zariadenia sa v budúcnosti dočkajú aktualizácie na novú platformu Android 4.1 Jelly Bean. Majitelia smartfónov s operačnou pamäťou 512 MB majú smolu.

Presný zoznam telefónov, ktoré update dostanú zatiaľ neexistuje. Výrobca sa vyjadril, že po internom testovaní softvéru sa bude týkať hlavne modelov z portfólia roku 2012.

Kvôli nedostatočnej kapacite RAM však majitelia HTC One V a HTC Desire C môžu na nový softvér zabudnúť.

HTC One X

Neznamená to však, že firma na tieto modely zabudne. Naďalej bude poskytovať softvérové vylepšenia, bezpečnostné opravy a technickú podporu. Staršie smartfóny vyrobené v roku 2011 HTC prehodnotí a pokiaľ budú spĺňať hardvérové požiadavky je možné, že takisto dostanú novú verziu Androidu.

HTC One S

S istotou je aktualizácia pripravená pre HTC One X a HTC One S. Presný dátum dostupnosti nového softvéru spoločnosť zatiaľ nezverejnila. Súčasťou aktualizácie na Jelly Bean bude aj nová verzia HTC sense 4+.

Zdroj: htc.com

Diskusia k článku:

Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

mental.disease 15.11.2012 - 07:57

No vyzerá, že droid od ICS riadne žerie ram. Na xperii ion keď som mal 2.3.7- voľnej ram bývalo 300-400MB. Odkedy som aktualizoval na 4.0.4 voľnej zrazu 100-200MB. A bolo to predtým rýchlejšie a stabilnejsie. Možno chyba Sony, ale nič som update-om nezískal, skôr stratil. Takže keci o updatoch si vopred niekam strčte..

lukas15.11.2012 - 08:46 Trvalý odkaz

Ja si tiež myslím, že radšej mať staršiu a stabilnejšiu verziu, ako novú a aby to lagovalo...od gingerbread-u je podľa mňa android dobrý a stabilný a v aktualizácii nejaký veľký prínos nevidím...viem, že niekto na to veľmi pozerá a neaktualizáciou padá aj cena telefónu, ale to záleží od pohľadu...ja mám SGS2 a nevidím nejaký rozdiel po aktualizácii na ICS, práveže niektoré vychytávky, ktoré tam boli tým zmizli, takže aj možno ľutujem, že som neostal pri staršej verzii....má dostať aj JB, ale najprv si počkám a nebudem sa do ničoho hrnúť, ak to nemá nejako výrazne pomôcť telefónu, myslím, že menej žerie baterku, prípadne, že to pridá na rýchlosti, o čom dosť pochybujem tak kašlem na to a aktualizovať to nebudem....to je môj názor, ale každý nech si robí podľa vlastného uváženia

Me_Gusta15.11.2012 - 13:40 Trvalý odkaz

Mne je zas jedno. Ja moc rozdiely v tom nevidím a kým ide všetko ako má, tak ma to nejako netrápi. A RAM mne osobne android 4.0.4 žere 198MB RAM čo nie je veľa :) Ale ak by mi mala žrať 4.1 raz toľko, tak ostanem pri 4 jednoznačne.

Martin16.11.2012 - 14:06 Trvalý odkaz

este, ze som od HTC odisiel HTC uz nikdy viac a to je pekna vyhovorka, ze s 512MB RAM nedostanu upgrade na android 4.1

Michal18.11.2012 - 01:08 Trvalý odkaz

Je to blbost, no. Ked aj 128 MB mobily mozu mat Android 4.0. Tipujem, ze na mnohe modely zabudnu, aj na tie, ktore by tie poziadavky splnali- ako uz povedali, ze Desire HD ani Desire S novy Android nedostanú.
Viem si domyslieť, ako to bude s ostatnými. Vyrobia vlajkovú loď, rok trvá podpora a bác! Príde nový model a ten je priorita. Ostatné sú preč. A neskôr opäť. Trocha by výrobcovia mohli obmedziť to chrelenie nových modelov a snažiť sa radšej myslieť na podporu ešte sa predávajúcich existujúcich modelov :)

Celá diskusia 5 príspevkov