HTC Droid DNA: 5'' Full HD displej a štvorjadro pre Verizon

HTC odhalilo ďalší nadupaný tabletofón s 5-palcovým Full HD dispeljom a štvorjadrovým procesorom. Ani ten zatiaľ nie je určený pre európskeho zákazníka.

Novinka dostala názov HTC Droid DNA a predávať ju bude výhradne americký mobilný operátor Verizon. Špecifikácie sú takmer rovnaké ako u modelu HTC J butterfly, ktorý spoločnosť pred necelým mesiacom predstavila pre japonský trh.

Prečítajte si: HTC J butterfly: štvorjadro a 5'' Full HD displej (17. 10. 2012)

Na čo sa môžu zákazníci v USA tešiť? Hlavným ťahákom novinky je určite 5-palcový Super LCD3 displej s vysokým rozlíšením 1 080 x 1 920 bodov, hustotou pixelov 440 PPI a odolnou vrstvou Gorilla Glass 2. Vo vnútri pracuje štvorjadrový procesor Qualcomm Snapdragon S4 taktovaný na 1,5 GHz s grafikou Adreno 320. Operačná pamäť RAM dostala kapacitu 2 GB, vnútorný 16 GB úložný priestor nebude podporovať rozšírenie microSD kartami.

Operačný systém Android pobeží už pri uvedení na trh vo verzii 4.1.1 Jelly Bean s grafickou nadstavbou HTC Sense 4. Fotografie a videá má na starosti 8-megapixelový fotoaparát s automatickým zaostrovaním a prisvetľovacou diódou. Funkcia HTC VideoPic umožní pri nahrávaní videa zároveň zhotovovať aj fotografie, nechýba ani sériové snímanie štyroch snímok za sekundu. Stačí držať tlačidlo spúšte. Predná kamera dostala rozlíšenie 2,1 Mpix, funkciu automatickej detekcie tváre a samospúšť.

Vo výbave nájdeme všetko dôležité: podporu rýchlej dátovej siete LTE, Bluetooth 4.0, GPS, Wi-Fi, NFC, Beats Audio aj 3,5 mm jack. HTC Droid DNA má jedinečný 2,55-voltový zosilňovač určený pre externé reproduktory.

Batéria s kapacitou 2 020 mAh sa bude dať nabíjať aj bezdrôtovo. Po bokoch zariadenia je umiestnená mriežka (vyzerá ako stereo reproduktory), ktorá v ostro červenej farbe pôsobí na čiernej konštrukcii ako zaujímavý dizajnový prvok.

Americký operátor Verizon začne s predajom HTC Droid DNA 21. novembra 2012. Cena pri dvojročnej viazanosti bude 199,99 amerických dolárov, plná cena novinky je 599,99 usd.

Výborne vybavený tabletofón s 5-palcovým Full HD displejom by určite privítali aj zákazníci v Európe. Veríme, že sa podobného modelu dočkáme už v nadchádzajúcich mesiacoch. Veď medzinárodné výstavy CES a MWC sa blížia.

Zdroj: htc.com

Diskusia k článku:

cimo19 14.11.2012 - 01:09

to nie je telefon ale tablet

Insomniac14.11.2012 - 02:56 Trvalý odkaz

bral by som ho, ale SGN 2 vyzerá byť stále lepšia voľba, a čo fakt nechápem, prečo HTC neustále nepodporuje microSD... 16GB v tejto dobe pre tak nadupaný tabletofón je veľmi málo

Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

mental.disease14.11.2012 - 07:12 Trvalý odkaz

Navyše dostupná uzivatelska je 11GB, takže dovi, dopo. Nevravím, aj to niekomu stačí, ale načo potom takýto fon s 2GB ram a fHD disp. ?
navigácia + mapy -4GB, 10 min. HD video = 1GB, hudba, filmy..
Sa potom v HTC divia, že im klesajú predaje..
A 2Ah je na taký displej NIČ.

Me_Gusta14.11.2012 - 09:52 Trvalý odkaz

HTC si začína robiť z ľudí strašnú prdel :D
Displej - me gusta, lepšieho niet.
Procesor a RAM - to isté
design - ako " maľovaný cukríček"
Keď som toto čítal, tak hneď som sa začal tešiť, že práve za tento "tabletofón" vymením môj Note...ALE! začal som si čítať diskusiu a tam sa vyskytlo to známe slovo s ktorým sa stretávame skoro v každom článku o HTC "pamäť" :)
Ako napísal mental.disease 16GB je absolútne nič. Možno pre WP je to akurát, ale tabletofón?
To by sa dalo prežiť, ale batéria je najväčší vtip, pretože 2020mha s takým displejom a procesorom vydrží max 6 hod a aj to preháňam. Môj Note má 2500mha a ked ho používam naplno, tak vydrží pol dňa maximálne :)
Tak takto dopadla známa a moja obľúbená značka HTC ...

BeJay14.11.2012 - 10:28 Trvalý odkaz

...to je asi ako s každou novinkou. Zo začiatku ohúri, postupne po zisťovaní info, plusov a mínusov už človek uvažuje či sa to oplatí a či to stojí zato. Mne sa páči, dizajn aj funkcie sú pekné.

Celá diskusia 8 príspevkov