HTC One SV

Recenzia smartfónu strednej triedy s OS Android 4.0, dvojjadrovým 1,2 GHz procesorom, 4,3'' WVGA displejom, 5 Mpix fotoaparátom a podporou NFC aj LTE.

Základné parametre:

OS:Android Android 4.0 Ice Cream Sandwich + HTC Sense 4.1

chipset: Qualcomm MSM8930 Snapdragon S4 Plus

procesor: 1,2 GHz Dual-core Krait

grafický procesor: Adreno 305

frekvencie: GSM 850 / 900 / 1800 / 1900 MHz + UMTS + HSPA + LTE (na vybraných trhoch)

rozmery: 128 x 67 x 9 mm,

hmotnosť: 122 gramov overenédisplej: Super LCD2, dotykový (kapacitný), 16 mil. farieb, 480 x 800 b., uhlopriečka 4,3'' (109 mm), Gorilla Glass 2

fotoaparát: fotoaparát 5 Mpix, LED blesk, autofókus, nahrávanie Full HD videí

predná kamera: 1,6 Mpix, nahrávanie HD videa,

pamäť: pamäť 1 GB RAM + 8 GB ROM (dostupných 5,26 GB) + microSD karta (do 32 GB) + 25 GB na Dropboxe na 2 roky zadarmo

globálny prenos dát: prenos GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA (do 42 Mbps), HSUPA (do 5,76 Mbps),

lokálny prenos dát: Bluetooth 4.0, microUSB, prenos Wi-Fi (802.11 b/g/n), DLNA,

hudba: hudba MP3 prehrávač, rádio FM rádio, 3,5 mm jack, TV-Out, Beats Audio

ostatné: minimalizácia aplikácií, multitasking, prehliadač dokumentov, gps GPS, GLONASS, NFC, akcelerometer, informačná dióda,

batéria: Li-Ion batéria 1 800 mAh

SAR: 0,61 W/kg (hlava), 0,93 W/kg (telo) (norma 2 W/kg),

Cena a dostupnosť: v predaji, približne 400 €

Neobsahuje/nepodporuje: xenónový blesk, HDMI,

Softvérová verzia testovaného telefónu: Android 4.0.4 Ice Cream Sandwich

Obsah balenia: telefón, batéria, microUSB kábel, nabíjačka, slúchadlá, dokumenty

HTC One SV rozširuje pomerne novú triedu One od HTC, predstavenú na minuloročnom MWC v Barcelone. Parametrovo sa radí niekde medzi model One S a One V. A možno práve preto vystupuje pod názvom One SV.

V dnešnej dobe sú smartfóny najmä o dotykových displejoch zaberajúcich väčšinu prednej steny a pár tlačidlách pod nimi. Dizajnéri tak majú naozaj čo robiť, aby tú svoju novinku odlíšili od konkurencie a nevyvolali tak nutkanie na súdne spory. Model One SV sa od svojich predchodcov odlišuje najmä konštrukciou. Unibody prevedenie z rôznych materiálov nahradila stará dobrá klasika s odnímateľným zadným krytom. Tešíme sa vyberateľnej batérií a zaujímavému dizajnu. Plastová konštrukcia pôsobí kvalitným dojmom. Vďaka oblým rohom telefón dobre padne do ruky a pohodlne sa s ním manipuluje. Môže za to aj príjemných 122 gramov čistej váhy.

V rozložení prvkov po stranách sa žiadne prekvapenie nekoná. HTC sa nezaprelo ani v tomto modeli, a výsledkom je microUSB konektor v spodnej stene otočený opačne. Spoločnosť mu robí iba mikrofón. Tlačidlo napájania opäť nenájdeme v dostupnejšej pravej stene ale spolu s 3,5 mm audio konektorom a sekundárnym mikrofónom v hornej stene. Napravo tak nájdete iba tlačidlo ovládania hlasitosti. Opäť žiadna spúšť fotoaparátu. Plocha ľavej steny ostala nevyužitá.

Testovaný kus k nám dorazil v bielo-čiernom prevedení. Zadný biely kryt poteší príjemnou povrchovou úpravou, no zároveň sklame náchylnosťou na nečistoty. Aspoň, že idú rýchlo dolu. V strednej časti sa vyníma logo výrobcu, nad ním fotoaparát s LED bleskom. Fotoaparát je mierne zapustený, teda aj chránený pred prípadnými škrabancami. Čo by to bolo za HTC-čko bez technológie beats audio? Nechýba ani v One SV a keby ste aj zabudli, logo v spodnej časti vám ju pripomenie. Druhý, o čosi zaujímavejší nápis informuje o podpore 4G LTE sietí. Tou však momentálne disponuje iba modrý operátor v pár obciach neďaleko Bratislavy. Hlasný reproduktor medzi nápismi trochu klame telom a jeho veľkosť je v porovnaní s mriežkou iba polovičná. Maximálna hlasitosť je slušná, kvalitou reprodukcie už až tak príliš neprekvapí. Pod zadným krytom sa schováva batéria s kapacitou 1 800 mAh, slot pamäťovej karty a slot pre microSIM kartu. Pamäťovú kartu vyberiete aj v zapnutom stave. Na vnútornej strane zadného krytu si pozorné a skúsené oko všimne NFC anténu. Tu treba vyzdvihnúť aj jej veľkú plochu.

Na prednej stene si určite všimnete veľkú mriežku slúchadla. V jej útrobách sa ukrýva aj informačná LED dióda. To, na akú udalosť vás má upozorniť si môžete prispôsobiť v nastaveniach. Napravo je ešte predný 1,2-megapixelový fotoaparát. Nezabudlo sa ani na senzor priblíženia, ktorý počas hovoru zhasne displej a senzor automatickej regulácie jasu. Jeho reakcie by ale mohli byť o čosi svižnejšie.

Displej s uhlopriečkou 4,3-palca ponúkne už skôr priemerné rozlíšenie 480 x 800 bodov, na ktoré sme zvyknutí v smartfónoch s 4-palcovou uhlopriečkou. Nejde však o žiaden výrazný nedostatok. Jemnosť je dostatočná a raster nie je viditeľný. Napriek tomu som ale u novinky čakal qHD rozlíšenie (560 x 940 b.), ktoré na rovnakej uhlopriečke ponúka One S. No v tomto momente som už s kritikou skončil. Výrobca opäť použil svoj výborný Super LCD2 displej, a vy sa tak môžete tešiť na verné zobrazenie farieb (až na tú čiernu), výborné pozorovacie uhly a čitateľnosť displeja v exteriéri, ktorá snáď ani nemá konkurenciu. Ukážková čitateľnosť si hravo poradí aj so slnečným dňom a napríklad také prezeranie a čítanie webu je naozaj zážitkom. Veľkú dotykovú plochu si pod svoje krídla vzalo ochranné sklíčko Gorilla Glass 2, ktoré má zamedziť prípadným škrabancom. Ak nechcete neustále rozmýšľať kam a ako telefón vkladáte, poobzerajte sa radšej po nejakej fólii alebo puzdre. Ani tá Gorilla nie je stopercentná.

Fanúšikovia hier sa nemusia obávať slabého výkonu. HTC One SV poháňa chipset MSM8930 od Qualcommu a patrí do triedy Snapdragon S4 Plus. Chipset pozostáva z dvojjadrového procesora Krait taktovaného na 1,2 GHz a grafického procesora Adreno 305 s podporou qHD a 1080p videa. Chipset sme otestovali pomocou dvoch benchmarkov. V Quadrant Standard bolo nameraných 4 789 bodov a AnTuTu Benchmark dosiahol 10 781 bodov. V praxi sme výkon otestovali na dvoch hrách – Need for Speed Most Wanted a The Dark Knight Rises. U oboch bola hrateľnosť bez problémov. Dve nainštalované hry ale takmer úplne vyšťavili pamäť telefónu s kapacitou 4,15 GB. Okrem nej ešte telefón ponúkne internú pamäť s kapacitou 1,11 GB. Ak so sebou radí nosíte vašu hudobnú zbierku a sem-tam aj nejaký film alebo seriál, určite sa poobzerajte po microSD karte. HTC One SV si poradí s kapacitou do 32 GB. Podľahli ste už cloudovým službám? Ako je už u smartfónov HTC nejaký ten piatok zvykom, kúpou smartfónu získate aj 25 GB úložisko na Dropboxe na dva roky zadarmo. Dôležité súbory máte uložené v cloude a dostanete sa k ním jednoducho buď zo smartfónu alebo počítača. Ja na Dropbox nedám dopustiť, hlavne kvôli automatickému uploadu fotografií a videí po pripojení k Wi-Fi sietí. A podotýkam, že v plnej kvalite. O beh systému a prostredia sa stará operačná RAM pamäť s kapacitou 1 GB. Ihneď po zapnutí bolo voľných približne 370 MB, neskôr počas používania klesla na približne 220 MB. Na sledovanie voľnej pamäte a spustených aplikácií slúži Správca úloh.

Dušou smartfónu je operačný systém Android vo verzii 4.0.4 obohatený o nadstavbu HTC Sense 4.1. Aj keď jej k dokonalosti, v porovnaní s konkurenciou, ešte pár vecí chýba, medzi prostrediami je mojou srdcovkou. Presvedčí vás o tom už zablokovaná obrazovka s viacerými štýlmi. Môžete tu mať rôzne dôležité upozornenia (hovory, správy, e-maily, najbližšia udalosť), prezentáciu obrázkov z galérie, posledné novinky zo sociálnych sietí, skratky obľúbených kontaktov, veľké hodiny a akcie. Posledným a mojím najobľúbenejším štýlom je dynamické a graficky pekne spracované počasie. To v prostredí nájdete aj ako samostatnú aplikáciu s hodinovou alebo štvordňovou predpoveďou pre viaceré mestá. Spodná časť zablokovanej obrazovky patrí štyrom skratkám aplikácií. Sú to tie isté skratky ako na domácich obrazovkách. A keďže spúšť fotoaparátu chýba, bude rozumné, ak miesto jednej z nich bude patriť fotoaparátu. Vďaka operačnému systému vo verzii 4.0 je výsuvná lišta aktívna aj na zablokovanej obrazovke. No tu sa dostávame k prvému mínusu. HTC zostáva ešte jedným z mála výrobcov, ktorí akosi neprišli na chuť skratkám vo výsuvnej lište. Menšou kompenzáciou je priamy vstup do nastavení. Ja som tento nedostatok vyriešil umiestnením widgetov na domácej obrazovke. V mojom prípade to bolo rýchle spustenie Wi-Fi a zvukový profil. Ďalšia ponuka nastavení sa zobrazí podržaním tlačidla napájania a nájdete tu režim lietadlo, vypnutie a reštartovanie zariadenia. Operačná pamäť androidov sa časom zahltí a preto funkciu reštartovania využívam približne raz za týždeň. V určitých situáciách sa zíde možnosť snímania obrazovky. Stačí súčasne podržať tlačidlo napájania a tlačidlo hlasitosti "mínus".

Jedno mínus patrilo chýbajúcim skratkám vo výsuvnej lište a to druhé, a z mojej strany aj posledné, je kvôli chýbajúcemu cyklickému prechodu medzi domácimi obrazovkami. Ich počet môžete meniť, maximálne ich môže byť sedem a pohybom dvoch prstov k sebe sa zobrazí náhľad s ich miniatúrami.

HTC Sense už dlhšie považujem za výborne prepracovanú a stabilnú nadstavbu a svedčí o tom aj bohatá nádielka widgetov. Asi najznámejším je widget hodín s aktuálnym počasím. O ich popularite je zbytočné polemizovať, veď sa len pozrite do obchodu Google Play a sami uvidíte, koľko rôznych variácií tohto widgetu tam nájdete. Skin týchto hodín nájdete aj vo väčšine widgetov hodín a počasia tretích strán. Z ďalších podarených widgetov spomeniem kalkulačku zobrazenú na celej obrazovke, hudobný prehrávač, kalendár, e-mail, foto mriežku, posledné statusy zo sociálnych sietí... Zablokovanú obrazovku si môžete prispôsobiť pomocou spomínaných štýlov a tie domáce vďaka scénam. Výborný nápad. Napríklad scéna Spoločnosť zobrazí vo widgete hodín namiesto počasia posledné statusy sociálnych sietí. Ďalšie obrazovky patria widgetom kalendára, kontaktov a správ. V prispôsobeniach prostredia je teda naozaj z čoho vyberať.

Na domáce obrazovky si zvyknem pripínať najčastejšie používané aplikácie, no najradšej ich mám na tej hlavnej. HTC Sense myslí aj na takéto situácie a umožňuje vytvoriť si priečinok s viacerými aplikáciami. Prispôsobenia neobišli ani ponuku aplikácií. Môžete si ich zoradiť abecedne alebo podľa dátumu. Záložka Časté vám rýchlo zobrazí iba tie, ktoré využívate najviac a aplikácie stiahnuté z Google Play sa zobrazia v záložke Preberanie súborov. Aj keď ten názov mohol byť trochu jasnejší. Ak sa podobne ako ja radi šprtáte v aplikáciách a skúšate všetko možné, v preplnenom zozname určite oceníte možnosť vyhľadávania.

Veľmi podarenou aplikáciou sú Ľudia, ktorá mi svojou prepracovanosťou pripomína rovnomennú aplikáciu v operačnom systéme Windows Phone. Po pridaní kontaktov z viacerých účtov sa tie zhodné automaticky prepoja. Aplikácia však dokáže rozoznať aj neúplnú zhodu a vtedy zobrazí návrh na prepojenie. V každom kontakte máte prehľad o histórii hovorov, správach, e-mailoch, posledných aktualizáciách a taktiež prístup k fotografiám z účtov. Výbornou funkciou v histórii hovorov je zoznam Blokovaní volajúci. Nežiaduce osoby si tak rýchlo vyfiltrujete. O týchto hovoroch nebudete v danom čase vedieť. Nájdete ich až v histórii blokovaných volajúcich. S aplikáciou ľudia je prepojený číselník. Obľúbené kontakty je možné priradiť k rýchlej voľbe a inteligentné vyhľadávanie prehľadáva mená a priezviská. Ak vás v nevhodnom momente zastihne telefonát a vy ho zrušíte, na obrazovke sa zobrazia možnosti odoslať správu alebo pripomienka. Po zvolení pripomienky sa automaticky vytvorí úloha, ktorú nájdete v aplikácií Úlohy.

HTC myslí na ľudí prechádzajúcich z iných zariadení a práve pre nich je pripravená aplikácia Prenos. Stačí si zvoliť značku a typ predchádzajúceho telefónu a následne sa zobrazí postup ako si preniesť kontakty prostredníctvom Bluetooth.

Aplikácia Správy združuje SMS a MMS správy. Sú zobrazené vo forme konverzácií a pri preplnenej schránke sa hodí funkcia prehľadávania (aj v obsahu). Prílohou v správe môže byť obrázok, video, zvuk, vaša poloha, kontakt (vCard) alebo udalosť (vCalendar). Pri písaní SMS správy sa zobrazuje počet voľných znakov. Na klávesnici sa mi písalo dobre aj v režime na výšku.

Komunikáciu prostredníctvom e-mailov majú na starosti dve aplikácie Gmail a E-mail. Bližšie si povieme o druhej spomínanej, ktorá si rozumie s rôznymi službami. Pri pridávaní účtu sú pripravené nastavenia pre služby Gmail, Microsoft Exchange ActiveSync, Yahoo! Mail a Microsoft Hotmail. Podobne ako v správach, aj tu je prítomná funkcia vyhľadávania v obsahu e-mailov. Pri vytváraní nového môžete do prílohy pridať obrázok, video, zvuk, vašu polohu, dokument, kontakt, udalosť alebo súbor. S dokumentmi z príloh si poradí aplikácia Polaris Office. Tá umožní prezeranie, vytváranie a editovanie dokumentov a je prepojená s cloudovými službami Dropbox a SkyDrive.

Internetový prehliadač v smartfónoch s OS Android je v súčasnosti naozaj prepracovanou aplikáciou. Stránky vie zobraziť ako v mobilnej tak aj desktopovej verzii, podporuje viacero otvorených okien a prehliadanie v režime inkognito. Posledné navštívené stránky nájdete v prehľadnej histórií, stiahnuté položky v správcovi preberaní. Ak sa chystáte do zahraničia, mimo pokrytia Wi-Fi alebo dátovej siete, určite oceníte možnosť uloženia stránky na jej neskoršie prečítanie v režime offline. Obľúbené a často navštevované stránky si jednoducho uložíte do záložiek. Funkcia vyhľadávania na stránke zasa uľahčí hľadanie konkrétneho slova v rozsiahlom texte. A teraz k dvom čerešničkám od spoločnosti HTC. Určite ste postrehli, že s príchodom Androidu 4.0 sa z obchodu Google Play vytratil Flash Player od Adobe, vďaka ktorému bolo možné prezerať animácie a videá na stránkach. HTC to vyriešilo po svojom a túto aplikáciu nájdete v prostredí už pri kúpe. Flash Player sa dá jednoducho zapnúť alebo vypnúť v nastaveniach. Druhou pýchou prehliadača v smartfónoch od HTC je automatické zalamovanie textu pri zoomovaní. Text a spolu s ním aj obrázky sa automatický zalamujú a čítanie textu je tak oveľa pohodlnejšie.

Používatelia s obmedzenými hlasovými, SMS alebo dátovými balíkmi by mali určite zavítať do nastavení bezdrôtových pripojení, kde nájdu zaujímavého pomocníka s názvom Využitie. Ten ponúkne prehľad minút, správ a spotreby dát. Obzvlášť pri dátach sa zíde možnosť nastaviť si limit spotreby, ktorý po dosiahnutí hranice automaticky vypne dátové pripojenie.

O konektivite sme si už čo to povedali pri zadnom kryte, ktorý vo vnútornej časti ukrýva NFC anténu. NFC umožní rýchle posielanie obsahu aplikácií do iného zariadenia (taktiež s NFC). Dotykom zadných stien môžete posielať kontakty, stránky prehliadača, videá YouTube a ďalšie. Na streamovanie obrazu do vášho TV je pripravená služba Media Link HD. Menší háčik je v tom, že k TV si musíte dokúpiť príslušenstvo, ktoré tento prenos sprostredkuje. Vaša peňaženka bude ľahšia o 70 – 80 eur. Medzi ďalšie bezdrôtové pripojenia patrí samozrejme Bluetooth, podpora VPN, prenosný hotspot a priame Wi-Fi (Wi-Fi Direct).

Maximálne rozlíšenie fotoaparátu je päť megapixelov, samozrejmosťou je automatické zaostrovanie a LED blesk. Kto čakal 8-megapixlový fotoaparát nech zodvihne ruku. Moja je už hore. Dôvodom je aj 8-megapixelový fotoaparát v modeli One S, ktorý je momentálne dokonca aj lacnejší. Vráťme sa ale späť k One SV. Prostredie fotoaparátu a jeho funkcie sú jednou zo silných stránok HTC. Nastavenia ponúknu pár efektov, prehľadné prispôsobenie expozície, kontrastu, sýtosti a ostrosti, ISO, vyváženie bielej. Z režimov zaujme HDR, panoráma a makro. Pri panoráme si však dávajte pozor na pevnú ruku a na to aby boli snímané objekty statické. HDR sa zhotoví z dvoch po sebe nasnímaných fotografií a ak je vo vašom zábere auto alebo kráčajúci človek, výsledná fotografia je nepoužiteľná. Na snímke sa zobrazia "duchovia". V nastaveniach nájdete aj zisťovanie tváre, automatické snímanie úsmevu a širokouhlé snímanie, ktoré nás príjemne prekvapilo už pri modeli HTC Desire X. Z jedného miesta tak máte väčší záber. Pri snímaní pohybujúcich sa objektov určite oceníte súvislé snímanie, ktoré zhotoví dvadsať po sebe rýchlo nasledujúcich fotografií. Vy si už len vyberiete tú najlepšiu. Výsledná kvalita fotografií nás pravdupovediac trochu sklamala. Chýbala im najmä ostrosť. Od smartfónu HTC som čakal určite viac. One SV sníma video aj vo Full HD rozlíšení a počas nahrávania automaticky zaostruje. Zaujímavou fičúrkou, ktorú už nájdete vo viacerých dnešných smartfónoch, je možnosť snímania fotografií počas nahrávania. Pri videa stojí za zmienku aj nahrávanie pomalého pohybu videa. Môžete si tak nahrať spomalený pohyb vášho psa alebo iného pohybujúceho sa objektu.

UKÁŽKA VIDEA (súbor 27 MB, MPEG4; 1920 x 1080 b., 30 fps; celkovo: 71 MB / min.)

Prehrávač hudby budete môcť ovládať pomocou widgetu, vo výsuvnej lište a dokonca aj na zablokovanej obrazovke, kde sa zobrazí ovládanie ak je prehrávač spustený. V samotnej aplikácií si všimnete prepojenie s internetovým hudobným obchodom 7digital a aplikáciou SoundHound, ktorá za pomoci dátového pripojenia identifikuje skladbu. Medzi pridanými aplikáciami sa nachádza aj TuneIn Radio s množstvom internetovým rádií z celého sveta. Skladby sú delené podľa interpretov, albumov a žánrov. Svoj vlastný mix si vytvoríte pomocou zoznamov skladieb. Na obrazovke prehrávania sa okrem tlačidiel ovládania zobrazuje aj obrázok albumu. Ak by vám náhodou niektorý chýbal, použite funkciu aktualizovať obal albumu. Vylepšenia zvuku sú aktívne iba so zapojenými slúchadlami. Vlastne iba jedno – Beats Audio. Ja som mu na chuť akosi neprišiel. Ak som ho mal zapnutý tak skladba hrala hlasnejšie a tuc-tuc v pozadí bolo o čosi výraznejšie. Ale ja tuc-tuc nepočúvam. Prepáčte mi to.

V FM rádiu je taktiež integrovaný SoundHound. A nie je tu len tak pre zábavu. Aspoň sčasti zastupuje chýbajúce RT (Radio Text), ktoré by zobrazilo názov pesničky. RDS nechýba.

Aplikáciu na prehrávanie videí priamo v ponuke nenájdete, no je tam. K videám a filmom sa dostanete cez galériu. Keďže v menu nebol, čakal som iba niečo jednoduché, opak bol však pravdou. Počas prehrávania si môžete zhotovovať screenshoty a prekvapila aj podpora titulkov. Lenže tie moje mali akési divné znaky. HTC sa nedalo zahanbiť ani v tomto smere a v nastavení titulkov ponúklo možnosť zmeniť kódovanie znakov. Paráda. Prehrávač bez problémov zvládol rozlíšenie 720p a súbory s koncovkou .avi a .mp4. Problém mal so zvukom pri súbore .mkv. To však už nebol problém pre prehrávač MX Player, ktorý si môžete zadarmo stiahnuť z Google Play.

V One SV, podobne ako aj v ostatných smartfónoch HTC sa nachádza aplikácia Locations. Ide o navigáciu, no platenú. Napríklad balíček pre Východnú Európu vás bude stáť 7,99 € na 30 dní, 29,99 na rok a za 39,99 € na neobmedzenú dobu. Celá Európa si vyžiada 9,99 € na 30 dní, 39,99 € na rok a 49,99 € neobmedzene. Pokiaľ navigáciu nepotrebujete a vystačíte si iba s mapami, mám pre vás dobrú správu. Tie sú zadarmo a zadarmo je aj skúšobná verzia navigácie na 30 dní. Nájdenie satelitu trvalo približne pätnásť sekúnd a pri navigácii oceníte aj prítomnosť digitálneho kompasu.

Každý testovaný telefón používam ako primárne zariadenie. Iba tak viem reálne otestovať výdrž. A ja smartfóny nešetrím. Automatická synchronizácia všetkých účtov, asi polhodinka webu, komunikácia cez Google Talk, pár fotografií, asi 20 minút hovorov a večer mi HTC One SV ešte vedel ponúknuť približne 30 – 40 %. S takýmto stavom sa však nedovážim začať ďalší deň, a tak smartfón nocoval každý noc na nabíjačke. Ak sú vaše nároky menšie a napríklad nepotrebujete mať zapnutú automatickú synchronizáciu účtov, mali by ste sa dostať aj k dvom dňom.

Výhody:

+ zaujímavý dizajn

+ Super LCD2 s výbornou čitateľnosťou

+ NFC

+ dostatočný výkon

+ prepracované prostredie HTC Sense a aplikácie

+ automatické zalamovanie textu v prehliadači

Nevýhody:

- priemerné rozlíšenie displeja

- malá interná pamäť

- priemerný fotoaparát

- starší OS

- cena

Orientačná cena: 399 € (epicentrum.sk)

Záver

HTC One SV je dizajnovo podarený a hardvérovo dobre vybavený smartfón, no pri pohľade na jeho momentálnu cenovku mi jeho poslanie naozaj uniká. V súčasnosti lacnejší stajňový kolega HTC One S ponúkne lepšie rozlíšenie, väčšiu internú pamäť a dokonca aj lepší fotoaparát. Ak jeho cena klesne na 300 - 350 €, bude to určite smartfón nad ktorým sa oplatí uvažovať. Momentálne by som ale radšej siahol po už spomínanom HTC One S alebo lacnejšom HTC Desire X.

Diskusia k článku:

Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

mental.disease 12.11.2012 - 11:43

Ak to bude do 260€ budiš, inak dovi dopo.

Me_Gusta12.11.2012 - 14:13 Trvalý odkaz

HTC robí to isté dookola. Potom že im klesajú zisky, veď kto by si kúpil taký istý telefón dva krát?

Martin12.11.2012 - 17:43 Trvalý odkaz

furt to iste dookola potom sa HTC divy, ze ma straty

Nightmare12.11.2012 - 18:01 Trvalý odkaz

Keby tak stal do 300€ zrejme možeme snivať...:D

Celá diskusia 7 príspevkov