Android TIP: originál Google kalendár

Do obchodu s aplikáciami pre operačný systém Android pribudol nový softvér z dielne Google. Aj keď sa Google snažil, nový kalendár nás veľmi neoslovil.

Google Calendar nie je navyše pre každého, vyžaduje totiž verziu Androidu 4.0.3 a novšiu. Počet zariadení s novšou platformou Ice Cream Sandwich sa síce stále rozrastá, no je zvláštne, že pre používateľov aktuálne najrozšírenejšej verzie 2.3 Gingerbread nie je softvér určený.

Aplikácia dokáže naraz zobraziť všetky vaše kalendáre, ktoré máte nadefinované pod vaším Google účtom. Udalosti môžete nielen vytvárať, ale aj upravovať či mazať. Firma upozorňuje na možné problémy pri dennom aj týždennom zobrazení na zariadeniach značky HTC. Takisto môžu byť z týchto smartfónov odstránené všetky poznámky či obrázky z udalostí v kalendári.

Po krátkom testovaní musíme skonštatovať, že Google Calendar nás zatiaľ sklamal. Keďže ide o prvú verziu, dá sa očakávať, že budúce aktualizácie prinesú vylepšenia, ktoré nám teraz chýbajú. Napríklad lepšiu grafiku, možnosti personalizácie, mesačný náhľad či widget na plochu má oveľa prepracovanejšie náš favorit Jorte Calendar, pri ktorom zatiaľ ostávame.

Link na stiahnutie: play.google.com

Ďalšie tipy na aplikácie nájdete pod týmto odkazom.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu