Telekom: Magio pláž s rekordnou návštevnosťou

Tohtoročné leto prinieslo Magio pláži na Tyršovom nábreží v Bratislave rekordný počet návštevníkov. Môže za to vďačiť aj výnimočne teplému letu.

Obľúbená Magio pláž prekonala tohto roku návštevnosť viac než 150 000 ľudí. Za šesť rokov existencie projektu ide o najvyššie číslo. Tohtoročná tematika bola zameraná na olympiádu v Londýne.

Návštevníci mohli získať autogramy slovenských olympionikov a pozrieť si otvárací ceremoniál Olympijských hier pod holým nebom. Pláž bola aj finálnym bodom Olympijského Magio behu, keď bratia Hochschornerovci doniesli olympijskú pochodeň priamo na Tyršovo nábrežie.

Vyše päť týždňov sa premietali lahôdky slovenskej, českej i svetovej kinematografie. Najvyšší divácky záujem vyvolala svetová premiéra filmu Svätá štvorka, ktorú si na Tyršovo nábrežie prišlo pozrieť viac než 1 500 divákov.

Medzi vydarené akcie patrili Deň detí, aj keď až na druhý pokus, kvôli nepriazni počasia, či 4. ročník turnaja v plážovom volejbale Magio Cup.

Na záver tu máme pár zaujímavých čísel: na realizáciu organizátori doviezli takmer 3 900 ton piesku, stovky kubíkov dreva na postavenie barov, ihrísk a zázemia, ale tiež stovky metrov káblov a komunikačnej techniky. Na pláži sa o pohodlie návštevníkov denne staral 18-členný personál, ktorý tu strávil vyše 20 000 pracovných hodín. Spotrebovalo sa vyše 30 000 slamiek a 64 kilometrov toaletného papiera.

Magio pláž

Na Tyršovom nábreží aktuálne prebieha revitalizácia, ktorá bude ukončená koncom októbra. Odváža sa piesok a nábrežie sa upravuje do svojho pôvodného stavu. O rok sa môžeme tešiť na pláž s poradovým číslom sedem.

Zdroj: operátor

Diskusia k článku:

huje® 13.09.2012 - 18:11

Naozaj hodnotné štatistické informácie... Spotrebovalo sa vyše 30 000 slamiek a 64 kilometrov toaletného papiera. Len nechápem, aký význam majú takéto dáta pre prípadnú ďalšiu činnosť mobilného operátora. Alebo mi niečo uniklo ? :-)

Celá diskusia 2 príspevky