Fón s veľkým P

Ešte nám ani listy nezožltli a už sa sypú zo všetkých strán jesenné mobilné novinky. A vedzte, že tentokrát to nebudú žiadne sezónne pokusy o úspech.

Orindž kráča s dobou a pohladkal si ego tak, že zvýhodnil ceny štyroch telefónov vo svojej é-šope. Uznajte, ušetriť stovku a ešte si nakúpiť v pohodlí domova, nie je až tak zlé. Ostatných možno poteší šestica nových mobilov v ponuke. Ide vlastne o takú všehochuť pre všetky sociálne vrstvy. A pre tých najchudobnejších zostane asi naozaj len ten najtenší telefón sveta.

Od včerajška sa majú ružoví podnikatelia lepšie, doslova ružovo. Už budú ako my ostatní. Každodenné ranné vstávanie, služobný mobil so zákazom súkromných hovorov, firemná Fabia s kontrolou jázd, nenávidené pondelky, 30 minút na obed... Nieee, iba budú mať konečne sekundovú tarifikáciu od prvej sekundy, a nemusia tak tajne závidieť svojím zamestnanacom ich ťažko dobité ízy-frí. Nové paušály Biznis Star sa budú už podla názvu odlišovať hviezdičkami. Mať ich až päť na celý mesiac iba za stovku, je viac než výhodné. Doteraz stála v päťhviezdičkovom luxuse toľké peniaze jediná noc! Alebo skôr večera. Telekomáci vám za stovku dajú dokonalý flat so všetkým a ku všetkým na celý mesiac.

Zle sa nemajú mať ani modrí podnikatelia, ktorí za jeden poplatok dostanú dáta do noťasu aj mobilu. Aj keď, tri gigabajty za 11 eur nie sú až tak šokujúco výhodné. Zaujímavo vyzerá možnosť získania bezplatných telefonátov medzi dvomi firmami. Stačí aby tá prvá dohodila tú druhú kysličníku, ktorý im dá za novo získané bubáky sladučkú odmenu.

Hoci sa to nezdá, ale aj virtuálni operátori dokážu urobiť vrásky tým skutočným a mocným. Potvrdil to Teskomobájl, ktorý vsadil na starý známy osvedčený 50-eurový bonus. Po jeho odrátaní dostanete za 7 eur sto minút kade-tade, sto v supermarketovej sieti, a aby tých stoviek nebolo málo, tak ešte stovku bodov na nákup. To je vlastne ďalšie euro k dobru. Toto všetko môže ešte vylepšiť dvojeurový bonus k službe V bezpečí. Svet vie byť fakt krásny.

Za týmto všetkým ale hľadajte niekde v diaľke ou-tú, ku ktorému si prenieslo svoje číslo už 463 268 ovečiek. 463 269, 463 270, 463 268...héééj, vy dvaja, vráťte sa!

Asus medzi prvými skombinoval ľahkosť tabletu s úžitkovosťou netbooku a tentokrát do tejto kombinácie pridal ešte plnohodnotný smartfón. Ten otestoval náš Matúš a nebyť tak trochu moletnej ceny a hmotnosti, asi by jeho nadšenie pridalo na obrátkach. Zabudnite teda na švédske trojky, teraz letia tie taiwanské.

Dnes už kultová Motorola predstavila nové modely z rodinky Razr. Tie celkom príjemne osviežia trh sladkou príchuťou Ameriky, pukancov a mekčikenov. Mňa zase osviežila diskusia pod novinkou, zameraná tentokrát hlavne na kondenzáciu pár. Odporúčam si rozšíriť obzory.

Ale čo tam po Amerike, keď si správny patriot aj tak kúpi európsky mobil. Noo, nemáme ich síce na výber až tak veľa, ale jeden poriadny výrobca tu stále zostáva. Nokia. Hoci Fíni fabriku v Komárome už pomaly zatvárajú a v Rumunsku je to len otázkou času, stále sa na našom trhu objaví zopár kúskov s nálepkou Made in EU. Aspoň dúfam. No späť k téme. Chlapíci z Espoo s pompou ukázali svoje novinky s Windows Phone 8. Lumia 920 snáď vďaka novému OS vychytala svoje staré muchy, akurát tá hmotnosť štyroch Horaliek by mohla byť menšia. Lacnejšia sestrička Lumia 820 poteší výmennými krytmi a tajne dúfame, že aj peknou cenovkou, s ktorou má Nokia v poslednej dobe problémy.

No nič, všetky tieto riadky budú po strede možno zbytočné. Príde šiesty ajfón a ľudstvo bude zase chcieť iba fón s veľkým F, vlastne P.

Diskusia k článku:

Denis 08.09.2012 - 14:01

Šiesty iPhone!

Richard Hombauer08.09.2012 - 21:07 Trvalý odkaz

šiesty, veru, šiesty. opravené.

DJ Pepe11.09.2012 - 00:37 Trvalý odkaz

Hm.. Bohvie ci to tiez nebude The New iPhone

Celá diskusia 3 príspevky