Príslušenstvo: bezdrôtové nabíjanie Nokia Lumia

Spolu s novými smartfónmi Lumia 820 a Lumia 920 predstavila Nokia doplnkové farebne zladené príslušenstvo pre nový spôsob bezdrôtového nabíjania.

Novinky z portfólia s operačným systémom Windows Phone 8 sa môžu ako prvé modely z rodiny Lumia nabíjať aj bezdrôtovo. Navyše sa dajú sa ovládať aj v rukaviciach, nechtami alebo predmetmi, ktoré máte práve po ruke.

Pre Nokiu Lumia 820 a Nokiu Lumia 920 bude k dispozícii príslušenstvo, ktoré pomocou elektromagnetickej indukcie dokáže smartfón nabiť aj bez potreby pripojenia telefónu káblom k nabíjačke. Stačí zariadenie položiť na nabíjačku a počkať, kým sa nabije.

Charging Plate DT-900 je podložka oválneho tvaru s rozmermi 120 x 60 x 11 mm a hmotnosťou 93 gramov, na ktorú telefón jednoducho položíte. Na výber bude v piatich farbách.

Fatboy Pillow DT-901 plní rovnakú funkciu podobným spôsobom ako Charging Plate, len ponúka iný "mäkký" dizajn. Pripomína známy sedací vak, po ktorom má meno a podobný materiál. Rozmey nabíjačky sú 190 x 140 x 30 mm, hmotnosť 112 gramov. Rovnako ako Charging Plate bude v predaji v piatich pestrých farbách.

Charging Stand DT-910 vyzerá ako nabíjací stojan. Nie je však potrebné žiadne zapájanie do konektora. Stačí smartfón o stojan operieť a počkať, kým sa batéria nabije. S telefónom môžete aj počas nabíjania vykonávať rôzne funkcie. Nabíjačka s NFC technológiou má výšku 112 mm a hmotnosť 111 gramov. Predávať sa bude v dvoch tradičných farbách - bielej a čiernej.

Pre náročných bude v ponuke bezdrôtový reproduktor JBL PowerUp Wireless Charing Speaker, ktorý zároveň poslúži aj ako nabíjačka, keď Lumiu položíte na hornú časť reproduktora. A nielen to. Po spárovaní smartfónu a reproduktora cez NFC môžete počas nabíjania bezdrôtovo prehrávať hudbu uloženú v telefóne. Nechýba ani technológia Bluetooth, microUSB konektor a 3,5 mm jack. Rozmery reproduktora sú 280 x 115 x 145 mm, hmotnosť 1 590 gramov. Na trhu sa objaví v troch farbách.

Kedy sa bezdrôtové nabíjačky dostanú na trh, nie je zatiaľ známe. Ani ich cena. Dúfajme, že nebudú po oficiálnom uvedení noviniek s WP 8 na trh dlho meškať.

Zdroj: nokia.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu