LG Optimus G (E975) - o päť minút dvanásť

Recenzia oneskoreného, no i tak veľmi vydareného high-endu s OS Android 4.1, veľkým 4,7'' WXGA IPS+ displejom, 13 Mpix fotoapaprátom a 2 100 mAh batériou.

Základné parametre:

OS:Android Android 4.1 Ice Cream Sandwich + LG UI

chipset: Qualcomm Snapdragon S4 Pro APQ8064, 28 nm

procesor: 1,4 GHz Quad-core Krait

grafický procesor: Adreno 320

frekvencie: GSM 850 / 900 / 1800 / 1900 MHz, UMTS 900 / 2100 Mhz + LTE

rozmery: 132 x 69 x 8 mm,

hmotnosť: 144 gramov overenédisplej: True HD IPS+, dotykový (kapacitný), 16 mil. farieb, 768 x 1 280 b., rozmery 61 x 102 mm, uhlopriečka 4,7'' (119 mm), Gorilla Glass 2

fotoaparát: fotoaparát 13 Mpix, LED blesk, autofókus, nahrávanie Full HD videí (1 920 x 1 080 b.)

predná kamera: 1,3 Mpix s nahrávaním HD videa

pamäť: pamäť 2 GB RAM + 32 GB ROM (dostupných 25,04 GB)

globálny prenos dát: prenos GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA (do 42 Mbps), HSUPA (do 5,76 Mbps),

lokálny prenos dát: Bluetooth 4.0, microUSB, prenos Wi-Fi (802.11 b/g/n), HDMI HDMI, DLNA, NFC

hudba: hudba MP3 prehrávač, rádio FM rádio (s RDS), 3,5 mm jack, TV-Out,

ostatné: minimalizácia aplikácií, multitasking, prehliadač dokumentov, gps GPS, akcelerometer, informačná dióda,

batéria: Li-Ion batéria 2 100 mAh

SAR: 0,426 W/kg (hlava) , 0,398 W/kg (telo) (norma 2 W/kg),

Cena a dostupnosť: v predaji, približne 500 €

Neobsahuje/nepodporuje: xenónový blesk, pamäťové karty, USB Host

Softvérová verzia testovaného telefónu: OS Android 4.1.2 (číslo zostavy JZO54K)

Obsah balenia: telefón so vstavanou batériou, microUSB kábel, nabíjačka, slúchadlá, nástroj na vybratie microSIM šuplíka, dokumenty

LG Optimus G nestihol plánovaný príchod na náš trh koncom roka a do obchodov sa dostáva v čase nekompromisnej vojny štvorjadrových high-endov s Full HD displejmi. Je to škoda, lebo ide o naozaj podarený smartfón a už teraz prezradím, že je to prvé LG, ktoré som si naozaj zamiloval.

Dizajn zariadenia mi pripomenul nedávno testovaný Nexus 4. Oblé hrany, žiadne hardvérové tlačidlo pod displejom, zaujímavá zadná stena a pevná konštrukcia bez odnímateľného zadného krytu. Opäť zaujímavý povrch zadného krytu s trblietajúcimi sa prvkami pri pohľade oproti svetlu a taktiež aj ochrana v podobe sklíčka Gorilla Glass. Na Nexuse 4 som aj napriek prítomnosti tohto sklíčka po niekoľkých dňoch zaznamenal pár škrabancov. Zadná stena Optimusu G už odoláva statočnejšie. Jedným z dôvodov môže byť vyčnievajúci fotoaparát, ktorý spôsobí, že telefón položený na stôl sa ho dotýka iba v spodnej časti. Pozor však na prípadné škrabance fotoaparátu.

Spočiatku mi klzkejšie hrany robili menšie problémy a ovládanie telefónu nebolo najpohodlnejšie. Pravdou je, že som prechádzal z modelu Lumia 920 a tam to bolo o niečom inom. Každopádne, konštrukcia je pevná, dobre padne do dlane, len na tie šmykľavejšie hrany som si musel trochu zvyknúť. Plast pôsobí solídnym dojmom a aj keď predajné balenie hovorí o modrom prevedení, tvári sa skôr ako čierne. Až na tú trblietavú zadnú stenu, ktorá mimochodom vôbec nepôsobí gýčovo a telefón naozaj oživí. Elegantné prevedenie si ale vyžiada svoju daň na častom čistení prednej a zadnej steny. Aj keď je G-čko o čosi ťažšie než Nexus 4, hmotnosť stále patrí medzi tie rozumnejšie a aj vďaka 8 mm hrúbke som ho vo vrecku nohavíc takmer necítil.

S rozmiestnením prvkov po stranách som bol spokojný. Tlačidlo napájania v pravej stene mohlo byť trošičku nižšie, ale stále lepšie než v hornej stene. Tam nájdete iba 3,5 mm audio konektor a sekundárny mikrofón. V ľavej stene sa nachádza pohodlne dostupné tlačidlo ovládania hlasitosti a pod ním ešte šuplík na microSIM kartu. Tu musím podotknúť, že šuplík skoro ani neuvidíte a nekazí dojem z telefónu. Vysuniete ho pomocou tenkého predmetu, ktorý nájdete v predajnom balení. V spodnej časti je opäť všetko v poriadku. MicroUSB konektor je otočený normálne a umiestnený v strede. Nekúpiť pre svojho nového miláčika nejaký ten dokovací stojan by bol preto hriech. Po stranách mu robia spoločnosť dve skrutky strážiace poklad v útrobách. Položíte ten skrutkovač!

Pevná konštrukcia je príčinou zabudovanej batérie. Aby jej tam vo vnútri nebolo smutno, výrobca do Optimusu G pridal napríklad aj NFC anténu. Poslúži na rýchle spárovanie s príslušenstvom alebo na posielanie kontaktov, webových adries a podobne.

Na zadnej stene robí spomínanému fotoaparátu spoločnosť LED blesk, logo značky, kódy a ikony, ktoré sú väčšinou pod batériou a hlasný reproduktor. Kvalita reprodukcie je priemerná, ale lepšia než v Nexuse 4. Maximálna hlasitosť je naozaj hlasná a prichádzajúci hovor budete určite počuť. V nastaveniach nájdete zaujímavú funkciu Chytrý vyzváňací tón. Tá automaticky zvýši hlasitosť tónu zvonenia telefónu ak je okolo vás hluk.

Prednú stenu bažiacu po odtlačkoch obopína sivý lem. Z tela nevystupuje, a tak pri skĺznutí prsta z displeja nenatrafíte na nič ostré. V hornej časti sa nachádza senzor automatickej regulácie jasu, senzor priblíženia, predná kamera s rozlíšením 1,3 Mpix a nahrávaním HD videa a informačná LED dióda. Tú som si nevedel vynachváliť. Upozorní na zmeškaný hovor, správu, budík, pripomienku v kalendári alebo prijatý e-mail. Intenzita upozornenia je výborná a častokrát som si ho všimol, aj keď som mal telefón pohodený len tak na posteli. Nexus 4 sa ovládal výhradne pomocou displeja, tu už nechýba trojica dotykových tlačidiel pod displejom. Samozrejmosťou je časovo regulovateľné podsvietenie a vibračná odozva. Odozva na dotyk bola v poriadku a nestalo sa mi aby som dotyk musel opakovať.

Odtlačky na prednej stene nepridávali na komforte pri používaní smartfónu počas slnečného dňa. Ak mu tento nedostatok odpustím, neostáva nič iné iba chváliť. Pre Full HD displeje v smartfónoch som pochopenie zatiaľ ešte nenašiel a LG Optimus G mi len potvrdil to, že HD rozlíšenie úplne stačí. Napríklad aj pdf magazín Riview som čítal bez potreby text zoomovať. V kombinácií s True HD IPS+ panelom je to jednoducho nádhera. Farby sú krásne, verné a čierna je čiernou. Ak na displeji zobrazíte čierny obrázok, nájsť hranicu kde končí displej a kde začína konštrukcia bude naozaj problém. Čitateľnosť v exteriéri bola priemerná, ale určite lepšia než na displejoch Super AMOLED v Samsungoch. Tu skrátka ešte stále kraľuje HTC so svojimi displejmi Super LCD. Ďalej ešte pochválim výborné reakcie na dotyk a pozorovacie uhly. S displejom som bol naozaj spokojný a v konečnom dôsledku plusy zatienili tie odtlačky.

Neodmysliteľnou súčasťou high-endu je výkonná hardvérová výbava. Pod kapotou ťuká štvorjadrový procesor Krait taktovaný na 1,5 GHz, ktorý spolu s grafickým procesorom Adreno 320 tvorí chipset APQ8064 Snapdragon S4 Pro od Qualcommu. Mimochodom, rovnaký chipset nájdete v Nexuse 4. Spoločnú majú aj veľkosť operačnej RAM pamäte. Z bohatých 2 GB bolo zvyčajne voľných necelých 500 MB. Po reštartovaní to bolo približne 1,2 GB. Ďalšou spoločnou vlastnosťou týchto dvoch modelov je chýbajúci slot na microSD kartu. Optimus G však ponúkne približne dvojnásobne väčšiu internú pamäť. Z papierových 32 GB je k dispozícii 25,04 GB. Aj po nainštalovaní dvoch väčších hier od Gameloftu, uložení pár hudobných albumov a filmov, mi pamäť ponúkala ešte 18,92 GB a to mi úplne stačí. Skrátka, pri 16 GB, ako napríklad Nexus 4, by som frflal. Tu mi to až tak nevadí. Vrátim sa ešte k hrám. Podobne ako pri iných štvorjadrách, aj na Optimuse G som sa stretol so zvýšenou teplotou pri hraní hier alebo dlhšom prezeraní webu. Je to však porovnateľné s inými štvorjadrami. Pre fanúšikov čísel mám pripravené dve čísla. V benchmarku Quadrant Standard získal 6 393 bodov (priemer z troch meraní) a v benchmarku AnTuTu 17 949 bodov (tiež priemer z troch meraní).

Operačný systém vo verzii 4.1.2 dopĺňa podarená nadstavba od LG. Ponuka funkcií je naozaj bohatá a každý si tu príde na svoje. Ešte pred opisom musím pochváliť svižnosť systému. Reakcie sú až neskutočné rýchle a používateľa presvedčia, že v ruke drží smartfón, ktorý patrí medzi high-endy. Už na zablokovanej obrazovky je možností viac než dosť. Spodná časť patrí štyrom skratkám do aplikácií. Keďže hardvérová spúšť chýba, v mojom prípade bol jednou z nich fotoaparát. Hore nájdete informácie o čase a dátume. Tento widget môžete zameniť za jeden zo štyroch ďalších. Mne najviac sadli veľké hodiny a pod nimi veľký dátum a mesačný náhľad. Efekty pri odomykaní mi trochu pripomínajú zablokovanú obrazovku v prostredí TouchWiz od Samsungu. Nájdete tu efekt rozširujúceho sa atramentu, kvapiek rosy a padajúceho lístia. Android od verzie 4.0 mi umožňuje stiahnuť výsuvnú lištu aj na zablokovanej obrazovke. A tá v LG patrí medzi to no najlepšie. Až štrnásť skratiek s možnosťou meniť ich poradie a počet. Ja som samozrejme pridal všetky a poradie si prispôsobil. Ťuknutím na skratku funkciu aktivujete. Dlhším podržaním sa dostanete do jej nastavení. V ponuke nechýba funkcia QuickMemo a môžete ju využiť dvoma spôsobmi. Na zobrazenie poznámkového bloku, kde si zakreslíte, prípadne zapíšete svoje poznámky alebo prepnutím na režim displeja sa zhotoví snímka obrazovky a poznámky zakreslíte do nej. Napríklad ak chcete známemu zvýrazniť a poslať obrázok trasy v Google Maps. LG nezabudlo ani na nechcené dotyky pri písaní poznámok. Možnosťou v spodnej časti jednoducho deaktivujete trojicu dotykových tlačidiel pod displejom a o displej sa môžete oprieť celou dlaňou.

Pod lištou skratiek nájdete jednu špecialitku. Poznáte prehrávanie videí v smartfónoch Samsung a miniaplikácie v Sony? V LG to trochu premiešali a zdokonalili. Qslide panel ponúkne päť aplikácií, konkrétne Videá, Internet, Poznámka, Kalendár a Kalkulačka, ktoré môžete spustiť ako miniaplikácie v prostredí. Čo je ale ešte lepšie, môžete meniť ich umiestnenie, veľkosť a dokonca aj priehľadnosť. Hudobné klipy som si zväčšil na maximálnu šírku displeja, priehľadnosť nastavil asi na 30 % a cez video som bez problémov čítal text. Ak ma vo videu zaujala niektorá pasáž, priehľadnosť som znížil a venoval sa videu. Výborná vec. QSlide momentálne podporuje iba týchto päť aplikácií. Hardvér si hravo poradí aj so spusteným prehrávačom v prostredí a na reakcie systému to nemá vplyv. A do tretice posledný panel v lište. Patrí regulácii jasu. Čo dodať, výsuvná lišta sa podarila.

Dostávame sa k samotným domácim obrazovkám. Môžete si prispôsobiť ich počet, poradie, nastaviť hlavnú domácu obrazovku a nechýba ani cyklický prechod z poslednej na prvú. Výrobca pribalil aj pár widgetov, z ktorých ma potešil widget kalendára, počasia a prehrávača. A nesmiem zabudnúť na widget správcu úloh. Zobrazuje voľnú RAM a dokáže zatvoriť všetky spustené aplikácie. Spodná časť patrí aplikáciám a vstupu do zoznamu aplikácií. Počet a poradie aplikácií si môžete meniť a pridáte tu maximálne šesť položiek. Ak chcete mať prístup k viacerým, pridajte si tu priečinok. Prijemným prekvapením je možnosť zmeniť ikonu aplikácií umiestnených na domácich obrazovkách . Dlhším podržaním sa zobrazí možnosť úprav a vy si môžete vybrať z iných ikon alebo dokonca použiť ako ikonu obrázok z galérie. A čo by ste povedali na zmenu veľkosti. Žiaden problém. Ak sa vám ikona zdá malá a napríklad na nej nevynikne obrázok, môžete zmeniť jej veľkosť z 1 x 1 na 2 x 2. Z ďalších prispôsobení ešte spomeniem zobrazenie prostredia na šírku, efekt prechodu obrazoviek a záloha úvodnej obrazovky.

Prostredie je známe svojimi motívmi, ktoré zmenia ikony aplikácií. Napríklad taký Marshmallow – vedúceho najobľúbenejší. Motívy sú štyri a pridávanie ďalších nie je možné.

Myslím si, že o prostredí by už aj stačilo. Pred samotnými aplikáciami sa ešte zastavím pri zdieľaní dát a zaujímavých funkciách v nastaveniach. Okrem Bluetooth a NFC tu nájdete, VPN, prenosný WI-Fi hotspot, zdieľanie súborov v sieti a funkciu Miracast. Tá umožní zrkadlenie obrazu a zvuku do TV. V nastaveniach ma ešte zaujal Eco režim, ktorý optimalizuje využívanie štyroch jadier a inteligentná obrazovka. Poznáte funkciu Smart Stay v smartfónoch Samsung? Tak v LG je to inteligentná obrazovka. Sleduje vaše oči a obrazovka zostane zapnutá dovtedy, kým sa na ňu budete pozerať. Vyskúšané, funguje. Aj s okuliarmi.

Základné aplikácie spĺňali moje požiadavky a z obchodu Google Play som tak nemusel inštalovať iné. Číselník je už tradične prepojený s telefónnym zoznamom a ponúkne inteligentné vytáčanie. Využíval som ho naozaj často a pri zadávaní prehľadáva mená, priezviská a čísla. Displej so 4,7-palcovou uhlopriečkou už nemusí vyhovovať každému a ovládanie môže byť komplikovanejšie. Pre tých je pripravené "používanie jednou rukou", ktoré zmenší číselník a umiestni ho doprava alebo doľava. Toto som už niekde videl. Horná ponuka kariet pozostáva z číselníka, denníka hovorov, zoznamu kontaktov, obľúbených a skupín. Posledné dve karty nezvyknem používať, a tak vítam možnosť premiestniť ich alebo dokonca skryť. Zoznam kontaktov je skôr z tých jednoduchších a v kontaktoch mi napríklad chýba história hovorov, správ a e-mailov.

SMS a MMS správy sú opäť zobrazované v konverzáciách. Jednu zaujímavosť tu ale predsa len nájdete. Po prijatí novej správy sa na obrazovke zobrazí okno s textom. Na správu môžete aj okamžite odpovedať. V nastaveniach sa nachádzajú rôzne nadefinované šablóny, ktorými môžete odpovedať aj na prichádzajúci hovor.

Klávesnici v Androidoch sa príliš nevenujem, keďže si z Google Play môžete kedykoľvek stiahnuť inú. Tá v LG je ale celkom podarená. V režime na výšku si ju môžete podobne ako číselník premiestniť napravo alebo naľavo. V režime naležato ju zasa môžete pohybom dvoch prstov od seba rozdeliť a presunúť k obom okrajom. Na takéto písanie som si zvykol naozaj veľmi rýchlo a ocenia ho najmä používatelia s menšími rukami. Nezabudlo sa ani na priaznivcov písania jedným ťahom. To však pochopiteľne nefunguje pri rozdelenej klávesnici.

Pre používateľov e-mailovej služby od Google je pripravená aplikácia Gmail. Ak vlastníte iný účet, využite aplikáciu E-mail. Obe ponúknu aj widgety s možnosťou zmeny ich veľkosti. Dokumenty v prílohách som otváral pomocou aplikácie Polaris Office. Dokumenty môžete vytvárať, editovať a napríklad pri vytváraní excelovského súboru je k dispozícií množstvo funkcií a dokonca aj vykreslenie grafu.

Namiesto vstavaného prehliadača používam radšej Chrome od Google. Aj keď viac-menej ponúknu to isté. Výhodou Chrome je prihlásenie sa pomocou Google účtu a synchronizácia webových stránok s počítačom. Ďalej oba ponúknu prácu s viacerými otvorenými oknami, okno v režime inkognito, vyhľadávanie na stránke a pridávanie záložiek. Plusom pre vstavaný prehliadač je spomínaná podpora QSlide, teda zobrazenie prehliadača v zmenšenej verzii v prostredí. Samozrejme iba tam kde sa dá stiahnuť výsuvná lišta. Vo fotoaparáteho nespustíte.

Chýbajúca spúšť zamrzí iba pri spustení z nečinného stavu. Ak už som v prostredí fotoaparátu, funkciu spúšte na seba preberá tlačidlo hlasitosti. S podobným riešením sme sa stretli aj u predošlých modeloch a hodnotím ho kladne. Pri držaní oboma rukami ho pohodlne nahmatám ľavým palcom. Prostredie fotoaparátu je podobné s tými v iných prostrediach a najviac oceňujem možnosť meniť skratky v ľavej lište. Ponuka nastavení pozostáva z prispôsobenia jasu, veľkosti fotografií, scén, ISO (do 400), pár efektov, geoznačkovania a režimov snímania, kde nechýba HDR ani panoráma. HDR snímky v porovnaní s klasickými trochu strácajú na ostrosti a výsledok skôr pripomína nejaký filter z Instagramu než HDR. Režim nepretržitého snímania ma možno trochu mätúce pomenovanie, keďže ide o nasnímanie šiestich postupných záberov, z ktorých si následne vyberiete najlepší. U LG sa už nejaký ten čas stretávame aj s hlasovou spúšťou. Stačí vysloviť jedno zo slov a fotoaparát okamžite sníma. Takáto funkcia sa zíde ak potrebujete telefón držať pevne obomi rukami. Kvalita snímok sa medzi high-endmi určite nestratí. Pri dobrých svetelných podmienkach sníma Optimus G ostré fotografie s verným podaním farieb. Počas používania som so sebou pravidelne nosil aj Samsung Galaxy Note 2 a oboma telefónmi snímal rovnaké fotky. Rozdiely boli minimálne. Tlačidlom v pravej lište sa jednoducho prepínam do režimu videa. To Optimus G sníma v maximálnom Full HD rozlíšení a nechýba automatické preostrovanie a prisvetlenie počas nahrávania.

UKÁŽKA HD VIDEA (súbor 29 MB, MPEG4; 1280 x 720 b., 30 fps; celkovo: 92 MB / min.)

UKÁŽKA FULL HD VIDEA (súbor 44 MB, MPEG4; 1920 x 1080 b., 30 fps; celkovo: 126 MB / min.)

Prehrávač hudby s pekným grafickým prostredím je možné ovládať aj z výsuvne lišty alebo pomocou widgetu na domácej obrazovke. Vzhľad prostredia pripomína kov a musím sa priznať, že sa mi zapáčil. Na obrazovke prehrávania sa zobrazuje obrázok albumu a jednotlivé tlačidla ovládania. Po kliknutí na obrázok zobrazí slová skladby. Ak sú teda dostupné. Obrázok albumu je možné zameniť za hocijaký iný z galérie. Vyhľadanie obrázku na webe chýba. V nastaveniach sa nachádza ekvalizér s viacerými profilmi a jedným vlastným. Profil Dolby Mobile, ktorý nájdete priamo na obrazovke prehrávania dodá skladbe priestorový zvuk. Pri niektorých skladbách sa mi to pozdávalo, inde zasa liezlo na nervy. V nastaveniach sa ešte nachádza časovač automatického vypnutia.

S FM rádiom som bol spokojný. Podporuje zobrazenie názvu stanice (RDS), názvu skladby (RT), stanice si môžem pridať medzi obľúbené a podobne ako u prehrávača sa pri nočnom počúvaní môžem spoľahnúť na časovač automatického vypnutia. Rovnako tak nechýba ani ovládanie vo výsuvnej lište.

Prehrávač videí podporuje spomínaný QSlide. Poteší podporou titulkov s možnosťou zmeniť ich veľkosť, farbu a dokonca aj písmo. S niektorými typmi súborov si však neporadil, napríklad .mkv, a tak som siahol aj po výbornom prehrávači MX Player, ktorý nájdete zadarmo v obchode Google Play.

V ponuke aplikácií ma hneď vedľa prehrávača videí zaujala aplikácia Video Wiz. Ide o aplikáciu na tvorbu video koláži s pridanou hudbou. Ponúka viacero tém a prechodov medzi jednotlivými obrázkami. Koláž sa ukladá v maximálnom HD rozlíšení.

Po viac než týždňovom používaní musím konštatovať, že batéria s kapacitou 2 100 mAh si v mojom prípade s viac než dvojdňovou výdržou nerozumela. Vlastne, bol som rád aj za ten jeden deň. V nastaveniach nájdete Eco režim, ktorý optimalizuje používanie štyroch jadier, no ani s ním som žiaden extra pokrok nezaznamenal. Treba však povedať, že funguje a zistíte to napríklad pri pozeraní videa vo vyššej kvalite. So zapnutým režimom video v kvalite 720p, .mkv sekalo a film bol nepozerateľný. Po vypnutí už bolo všetko v poriadku. Na prostredí si tento režim nevšimnete a systém beží rovnako svižne.

Výhody:

+ pevná konštrukcia so zaujímavou zadnou stenou krytou ochranným sklíčkom Gorilla Glass

+ výborný displej

+ 2 GB RAM

+ prepracované prostredie

+ funkcia Qslide

+ slušný fotoaparát

Nevýhody:

- výdrž

- odtlačky na prednej stene

- chýba slot na pamäťovú kartu

- vstavaná batéria

- neskorý príchod na trh

Orientačná cena: 502 € (epicentrum.sk)

Záver

LG Optimus G je pre mňa naozaj veľmi milým prekvapením, ktoré som si užíval každým dňom. Výborný displej s HD rozlíšením mi len potvrdil, že Full HD mi vôbec nechýba. Zaujal ma aj dizajn s hrúbkou iba 8 mm a zaujímavou zadnou stenou. Prostredie je nabité prispôsobeniami, funkciami a je naozaj svižné. Výkonný hardvér je u high-endov skôr povinnosťou, ale tu pochválim bohatú nádielku RAM pamäte. Príjemne prekvapil aj fotoaparát, aj keď to HDR mohlo byť lepšie. Ako tak rozmýšľam, za výraznejší nedostatok považujem iba slabšiu výdrž batérie. V neprospech Optimusu G bude možno hrať aj doba príchodu na trh. Takto mal skrátka vyzerať už Optimus 4X HD. Každopádne, telefón sa vydaril a sám som veľmi zvedavý, ako sa na trhu uchytí.

Diskusia k článku:

Fizzy 28.08.2012 - 13:04

Pekne parametre. Uvidi sa aka bude realita a cena. Ja by som hlavne ocenil mobil s dlhsou vydrzou baterky. Take 3dni pri beznom pouzivani.

Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

mental.disease28.08.2012 - 13:30 Trvalý odkaz

Na všetkých serveroch je uvádzaná podpora pam. kariet. To by si snáď ani nedovolili. Spamätalo sa aj Sony, po Xperiach S/P/U všetky novšie slot majú. HTC detto po One X/S.. Slepá cesta, ktorá je dúfam nenávratne preč.

Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

mental.disease28.08.2012 - 13:31 Trvalý odkaz

Fizzy, také 3 dni ti vydrží Razr Maxx ;-)

Lenka Ivančíková28.08.2012 - 15:12 Trvalý odkaz

Neviem odkial beru specifikacie ine servery, ja sa riadim podla oficialnych udajov na stranke LG a tam zatial pamatove karty nespominali. Aj mne sa nepozdava, ze by tam chybal slot na microSD, ale ked to nemam z ofic. zdrojov, radsej to netvrdim ako fakt. Ked budem vediet na isto, ze karty podporuje, doplnim do clanku.

Fizzy29.08.2012 - 12:39 Trvalý odkaz

Ten Maxx je pekne delo. Aj ta baterka ;) S atrixom vydrzim take 2 dni ked ho setrim. S tymto by to bolo ine kafe ;)

Celá diskusia 5 príspevkov