Rozdiely medzi Windows Phone 7.8 a 8

Francúzsky server SmartPhone France zverejnil dokument, ktorý poukazuje na rozdiely v dostupnosti funkcií pre chystané operačné systémy Windows Phone 7.8 a Windows Phone 8.

Už krátko po predstavení novej platformy bolo jasné, že všetky aktuálne modely radu Nokia Lumia dostanú iba "oklieštenú" verziu pomenovanú WP 7.8 Refresh. Microsoft zatiaľ len naznačil, čo môžu majitelia týchto telefónov čakať od najbližšej aktualizácie.

Prečítajte si: Microsoft predstavil Windows Phone 8 (20. 6. 2012)

Čo nové im update prinesie a ktorá z noviniek ich obíde? Odpoveď vraj prináša dokument vytvorený pre interné účely, údajne publikovaný spoločnosťou Nokia. Pokiaľ sa dá zverejnenému dokumentu veriť, majitelia starších Lumií už teraz môžu zistiť, o čo budú ochudobnení. Z dokumentu vyplýva, že väčšinu vecí sme už dávnejšie tušili.

Medzi novinkami verzie Windows Phone 8 bude WP 7.8 chýbať možnosť aktualizovať telefón cez službu OTA (čo určite zamrzí), podpora NFC technológie, podpora microSD kariet a bohužiaľ i reálny multitasking. Majitelia aktuálnych Lumií sa, pravdepodobne, nedočkajú ani novej verzie internetového prehliadača Internet Explorer 10. Okrem iného nebudú môcť využívať ani funkciu "Peňaženka". Osobitné, ešte väčšie obmedzenia budú platiť, kvôli nízkej kapacite RAM, pre najslabší model Nokiu Lumiu 610.

Či je dokument pravdivý alebo ide o podvrh sa dozvieme už o pár týždňov.

Zdroj: smartphonefrance.info

Diskusia k článku:

Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

mental.disease 15.08.2012 - 15:11

akosi v tej tabulke nevidím USB mass storage. niekde som čítal, že ho má WP8 podporovať.

Pavol Pavučko15.08.2012 - 23:10 Trvalý odkaz

no tak to by mala byt najzakladnejsia vec ktorta by chybat nemala

Marian15.08.2012 - 23:33 Trvalý odkaz

lenka, precitaj si este raz co si v tom clanku napisala. majitelom aktualnych nokii bude chybat podpora sd kariet ci nfc? na co im to bude, ked vo fonoch nemaju nfc cip a slot napamatove karty... ;) ota? vacsina aj tak aktualizuje doma, kde ma pristup k bezpecnejsiemu/stabilnejsiemu netu a nemusi tahat ~150MB update cez datovy program. penazenka? no dobre. kto to pouziva? podpora dual a quad procesorov v zariadeniach ktore maju single core? su len dve veci, o ktore budu uzivatelia 7.8 realne ochudobneni su bt transfery a plnohodnotny multitasking. bez obidvoch sa da zit. mass storage funguje, sice cez zuby a zasahom do registrov vo windowse, ale funguje. osobne by som najviac privital moznost vypnut ten podrbany bing pod tlacidlom lupy a niekto by konecne mohol urobit pre wp poriadny prehliadac. v principe je dobre, ze mrkvosoft netlaci na stary hw novy soft, ktory by jednoducho dobre neslapal.

paul16.08.2012 - 00:03 Trvalý odkaz

ako ty vravis naco tam budu trepat veci ako podporu pam. kariet ked to nema slot na pam. kartu takisto nfc a ine

DJ Pepe16.08.2012 - 00:13 Trvalý odkaz

pekne si to napisal.. a uprimne, mass storage vyuzavam len doma a to mi nebude chybat nejaky program na synchronizaciu..

Celá diskusia 5 príspevkov