Východné vetry dujú

Vedúci na dovolenke, tropické teplá k tomu a leto v plnom prúde. Ani vám sa tak nechce robiť? Tak bežte na dovolenku do Bernolákova, majú tam parádnu 4G zmrzku.

Sťahovanie rýchlosťou 100 Mbps, FUP 100 GB a cena 15 euro. Nebojte sa, som triezvy. Zdá sa vám to aj tak celé čudné? Ale omyl, toto je rýdzo slovenská ponuka ou-tú na LTE. Hľadáte v tom háčik? Robíte dobre. Ponuka je to obmedzená, iba na Bernolákovo, Ivanku pri Dunaji a Zálesie. To sú také lazy okolo nášho hlavného mesta. Nabudúce budú 5G spúšťať v Novej Sedlici.

Telekom nelení a komu sa zelení, tomu sa ružovie. A kto má ružový Samsung Galaxy S III, môže vďaka nemu vyhrať puzdro či nebodaj Galaxy Tab. Stačí niečo cvaknúť na Magio pláži. Napríklad baby a vnady. A zase iba v blave. Okrem toho priniesla madženta pre svojich zákazníkov Lumiu 900 od Nokie, čiže nič pre socky a androidfilov.

Trikrát viac modelov prihodil takto v lete do svojej ponuky Citrus, nech majú rozhorúčené ovečky z čoho vyberať. Ide navyše o zaujímavé kúsky, ktoré si za svoju slušnú výbavu nepýtajú stovky eur.

Čo nikto nečakal, sa stalo realitou. Značka ZTE, ktorú donedávna poznali iba najväčší slovenskí ryžojedi, sa predrala na piate miesto v rebríčku svetových výrobcov smartfónov. V porovnaní s minulým rokom jej predaj dosiahol trojnásobok, takže je nad slnko jasnejšie, že východ čoskoro prevalcuje západ. A to nehovorím o súboji Casovia verzus Prešporok. Pre lepšiu predstavu o portfóliu Číňanov odporúčam základné info o modeli Atlas W. A k tomu kuraciu Vifonku!

LG má zmiešané pocity zo svojich zmiešaných hospodárskych výsledkov. Celkovo je firma za vodou, no akurát tá mobilná divízia sa potáca podobne, ako sváko Štefek po piatom poldeci. Ale určite ste sami postrehli, že tieto dvojpísmenkové telefóny sa čoraz menej objavujú aj v rukách vašich známych.

Ak Sony niečo v ponuke chýba, tak je to určite ten fenomenálny obdĺžnik, vo svete známy najmä ako tablet. Ale tomu je už koniec, nový japonský model sa bude volať nečakane Xperia a v podstate neprinesie nič prelomové. Podstatné je však to, že bude existovať. Lebo aktuálne modely S1 a S2 nie sú na trhu nijako výrazné.

V júni sa najlepšie v istej í-šope predávala Nokia 100, čo jasne pripisujeme končiacemu školskému roku. Úroveň vzdelanosti našej omladiny však zjavne poklesla, keďže si zaslúžili akurát tak low-end za dvacku. Za našich mladých časov by sme dostali akurát tak mešec päťkorunáčiek do telefónneho automatu. Ty brďo, veď ja ani neviem, kde je najbližšia telefónna búdka...

Jedenásty Riview je už na pultoch vašich prehliadačov a opäť poteší najmä technoidnooutdoorovoautomobilových fanúšikov. Čiže aj teba! Tak neváhaj a ťahaj!

Diskusia k článku:

galaxi 04.08.2012 - 23:51

Tak za posledné obdobie sú O2 z platinou a nepoužiteľnou LTE ako aj Orange z WOW ponukou len marketingový šašovia, ktorým dokazujú, že nevedia isť z potrebami nášho trhu ale naopak dokazujú že sú nenažraný. Jedine Telekom dokazuje z Easy Free a Easy Time, že ponúka poptreby nášho trhu. Na margo aj hustý FunFon ako novinka je marketingový nenažraný produkt, ktorý by v pohode bol dobrý bez výpalneho 5€ poplatku.

Denis05.08.2012 - 13:21 Trvalý odkaz

V prvej vete tvojho príspevku 5 pravopisných chýb...

Celá diskusia 5 príspevkov