Telekom: HSPA+ v nových lokalitách (aktualizované)

Telekom v poslednom období opäť rozšíril svoju 3G sieť s technológiou HSPA+ do nových lokalít. Teoretickú prenosovú rýchlosť až 21 Mbps tak môžu využívať zákazníci už v 415 lokalitách po celom Slovensku.

Medzi nové lokality pokryté technológiou HSPA+ patrí: Brodské, Družstevná pri Hornáde, Liptovské Revúce, Liptovská Osada, Liptovská Lúžna, Mútne, Nový Život, Nitrianske Rudno, Rabča, Rabčice, Svrčinovec, Valaliky, Vysoká nad Kysucou a Vyšné Ružbachy.

Pozn. red.: Už dávnejšie sa Telekom na svojej tlačovej konferenecii vyjadril, že pokrytie Flash-OFDM sa bude pravdepodobne viac orientovať (mieriť) na vidiek a v mestách môže dokonca aktuálny signál Flash-OFDM zoslabnúť. Tam bude mať totiž prednosť 3G a jeho nadstavby. Dosah staršej 450 MHz technológie je väčší, a preto je jej využitie na vidieku a posilnenie pokrytia týchto oblastí pochopiteľné.

Za informáciu ďakujeme čitateľovi s prezývkou SotiQ.

Dplnené 23. 7 .2012 14:55

Telekom dnes vo svojej tlačovej správe informoval o celkovo 15-tich nových lokalitách pokrytých sietou HSPA+. Článok bol doplnený o chýbajúce miesta. Technológia HSPA+ 21 Mbps je tak k dispozícii už v 415 lokalitách po celom Slovensku.

Zdroj: www.telekom.sk

Diskusia k článku:

Začať diskusiu