Orange: HTC One S, Desire C a Samsung Galaxy S Advance v akciovej ponuke

Orange rozšíril ponuku akciových telefónov o tri nové modely. Vyberie si začiatočník v používaní smartfónov i náročnejší používateľ.

HTC One S vyzerá ako zmenšená verzia vlajkovej lode HTC One X, no s dvojjadrovým 1,5 GHz procesorom, "iba" 4,3-palcovým displejom s rozlíšením 540 x 960 bodov a 1 650 mAh batériou.

Operačný systém Android je v novej verzii Ice Cream Sandwich. 16 GB vnútorná pamäť (dostupných 10 GB + 2 GB pre aplikácie) sa, bohužiaľ, nedá rozšíriť pamäťovými kartami. Čiastočne to môže vynahradiť 25 GB bezplatného priestoru v cloudovej službe Dropbox, ktorý dostanú noví majitelia One S.

Fotoaparát má osemmegapixelový snímač s automatickým zaostrovaním a LED bleskom, videá nahráte vo Full HD rozlíšení rýchlosťou 30 snímok za sekundu. Na videohovory nájdete na prednej strane 1,3 Mpix kameru s HD videom. Nechýba podpora rýchlej dátovej siete, GPS, Wi-Fi, Bluetooth 4.0, DLNA, FM rádio s RDS či microUSB konektor s podporou MHL. Samozrejmosťou je zvuk Beats Audio.

Recenzia: HTC One S (24. 4. 2012)

Všetky fotky nájdete v našej Galérii!

HTC One S je dostupné podľa výšky mesačného paušálu od ceny 219 €, prípadne za plnú sumu 490 €.

HTC Desire C je menší, slabšie vybavený android s operačným systémom Ice Cream Sandwich a nadstavbou HTC Sense 4. Dobre poslúži začiatočníkom v používaní smartfónu. Dobre sa drží v ruke a vďaka soft touch materálu na zadnom kryte nemáte pocit, že vám z nej vypadne.

Už pri prvom pohľade na displej vidno, že patrí do nižšej kategórie smartfónov. Dotykový 3,5-palcový displej s dobrou odozvou má rozlíšenie 320 x 480 bodov a dokáže zobraziť 262 tisíc farieb.

Procesor s taktom iba 600 MHz a 512 MB RAM stačí na bežnú prácu so systémom. Pri väčšej záťaži sa spomalenými reakciami prejaví slabší procesor. Pre používateľa je z celkovej kapacity 4 GB dostupných iba 940 MB vnútornej pamäte. Zvyšnú časť zaberá operačný systém a predinštalované aplikácie. Našťastie nechýba podpora microSD kariet do veľkosti 32 GB.

S 5-megapixelovým fotoaparátom bez automatického zaostrovania i prisvetľovacej diódy zhotovíte priemerné fotografie a VGA videá, ktoré stačia na momentky a prípadné zdieľanie zaujímavých udalostí na sociálne siete. Medzi špecifikáciami nájdeme štandardnú výbavu - podporu rýchlej dátovej siete HSPA, Wi-Fi, GPS, Bluetooth a 3,5 mm jack. Medzi nadštandard môžeme zaradiť prítomnosť technológie NFC a poteší už známa funkcia Beats Audio. Batéria s kapacitou 1 230 mAh udrží telefón pri živote v priemere jeden deň.

Základné info: HTC Desire C

HTC Desire C kúpite podľa výšky mesačného poplatku od 1 €, k predplatenej karte Orange udáva cenu 215 €.

Samsung Galaxy S Advance je vylepšenou verziou, dnes už staršieho modelu, Samsungu Galaxy S. Smartfón má rovnaký dizajn a vylepšený hardvér. Pôvodný jednojadrový 1 GHz procesor vystriedal dvojjadrový s rovnakou taktovacou frekvenciou, pamäť RAM narástla z 512 na 768 MB. Určite poteší pridaná LED dióda, aj keď fotoaparát má opäť iba päť megapixelov. Novinka ponúka aj rýchlejšie dáta HSDPA. Rýchlosť pripojenia sa zvýšila na 14,4 Mbps.

Super AMOLED displej má stále 4-palcovú uhlopriečku s rozlíšením 480 x 800 bodov. Medzi výbavou nechýba Bluetooth 3.0, Wi-Fi, GPS ani FM rádio s RDS. Vnútorná 8 GB pamäť sa dá rozšíriť pomocou microSD kariet o 32 GB.

Samsung Galaxy S Advance je dostupný podľa výšky mesačnej faktúry od ceny 1 €. K predplatenej karte kúpite tento model za 350 €.

Podobne ako Telekom, aj Orange zaradil do ponuky okrem bielej i modrú verziu novej vlajkovej lode Samsungu Galaxy S III. Momentálne však nie je na sklade, dá sa iba objednať. Cena začína na sume 79 €.

Diskusia k článku:

huje© 02.07.2012 - 02:17

tradične, palec hore

huje®02.07.2012 - 02:57 Trvalý odkaz

Peter Kotrčka alias huje(c) , myslel som si že si už dospel, žiaľ aj keď nerád musím konštatovať, že som sa mýlil. Naozaj Ti odporúčam nájsť si inú zábavku ako kopírovanie identity. Detinské...

Celá diskusia 2 príspevky