Android 4.0 pre Xperiu Mini Pro a Live with Walkman

Sony pokračuje v uvoľnovaní najnovšej verzie Androidu Ice Cream Sandwich a od 6. júna 2012 si môžu aktualizovať svoje telefóny i majitelia Xperie Mini Pro a Live with Walkman.

Ako výrobca už skôr avizoval, všetky modely Xperií vyrobených v roku 2011 mali dostať Android 4.0. S prvou várkou začalo Sony v polovici apríla tohto roka, keď medzi prvých šťastlivcov patrili majitelia smartfónov Xperia Arc S, Xperia Neo V a Xperia Ray. Po nich mali postupne nasledovať zvyšné modely.

Koncom mája však prišla nepríjemná správa: herný smartfón Sony Ericsson Xperia Play sa nakoniec Androidu 4.0 nedočká. Dôvodom je nestabilita a nízky výkon pri hraní niektorých herných titulov.

Prečítajte si: Sony Ericsson Xperia Play: update na Android 4.0 zrušený? (25. 5. 2012)

Aktualuzácia pre zvyšné modely však pokračuje podľa plánu. Minulý týždeň bol uvoľnený update pre Xperiu Pro, Xperiu Neo a Xperiu Arc. V týchto dňoch sa nového softvéru dočkali Xperia Mini Pro a Xperia Live with Walkman. Ostáva tak iba Xperia Mini a Xperia Active, no pravdepodobne je iba otázkou pár dní, kedy dostanú aktualizáciu i posledné sľúbené telefóny.

Nové modely radu Xperia NXT dostanú update podľa pôvodného plánu. Prvý smartfón Sony Xperia S príde na rad koncom júna tohto roka, potom bude nasledovať Xperia P a v treťom štvrťroku 2012 sa dočkajú používatelia Xperie U.

Pre overenie dostupnosti odporúčame pripojiť smartfón cez počítačový softvér PC Companion pre Windows alebo cez Bridge pre Mac. Pri ručnom overení cez Nastavenia - Informácie o telefóne, nám redakčná Xperia Live with Walkman tvrdila, že softvér je aktuálny, no po pripojení k počítaču cez PC Companion okamžite ohlásila dostupnosť nového softvéru. Aktualizácia je možná iba cez počítač, cez službu OTA nie je povolená.

Diskusia k článku:

julo 07.06.2012 - 15:28

Tým ktorým sa nedá aktualizovať cez PC Companion aktualizujete si to cez tento program http://www.sonymobile.com/global-en/tools/update-service/

ico52507.06.2012 - 17:17 Trvalý odkaz

Ahojte mám problém z aktualizáciu, pri prípravách na update mi vypíše "Nelze nainstalovat nebo spustit komponenty aktualizace softwaru telefonu". Ak sa niekto s tým stretne a vyrieši to dajte vedieť. Ďakujem.

spongebob1107.06.2012 - 18:33 Trvalý odkaz

nefunguje to to iste my vypisuje.

julo07.06.2012 - 18:44 Trvalý odkaz

Takže sme viacery ktorym toto vypisuje......vie niekto čo s tým, alebo čakat na zázrak? Ja mam z Telekom fón...

Lenka Ivančíková07.06.2012 - 22:09 Trvalý odkaz

Skuste pred aktualizaciou resetovat telefon. Cez nastavenia-zaloha a obnovenie-obnova nastaveni. Pred tym sa mozrejme zalohovat lebo tento ukon vymaze obsah telefonu, okrem karty. Potom opat skusit pripojit k pocitacu a spustit update. vacsinou to pomoze.

Celá diskusia 37 príspevkov