Dva centy v zisku

Deti, ktoré včera oslávili svoj sviatok už určite dospávajú nočnú diskotéku, či v horšom prípade opicu. Nielen mobily sú čoraz sofistikovanejšie.

Predstavte si, že v rukách zvierate posledné euro a rozmýšľate čo s ním. Investovať ho do drahých kovov? Kúpiť sedem deci benzínu? Či pol litra kofoly? Alebo nebodaj v "ľudovke" nejakú čínsku haraburdu? Nie! Ja by som si kúpil rovno tablet. Alebo notebook. Fakt som psychicky v poriadku. Stačí dva roky vidieť svet ružovo. Poniektorí už pochopili, že máme na mysli obvyklú magentovú návnadu pre plebejcov, ktorí by chceli aj internet, ale potrebujú zároveň pridanú hodnotu v podobe pocitu, že dostali niečo zadarmo.

Telekom nezaostáva ani v nasadzovaní noviniek. A nie hocijakých. Chce ešte v úvode zachytiť ošiaľ okolo nového Samsungu. Aktuálneho kráľa trhu môžete mať teda pri najvyšších podnikateľských paušáloch už od 309 eur, tí ostatní si priplatia minimálne pajdu.

Kyslík pomaly ale isto sfarbuje územie Slovenska na modro, jeho GGG si brúsi zúbky možno aj na tvoj mobil. Mňa v zozname miest, ktoré sa čoskoro dočkajú 3G siete, zaujalo najmä plánované vnútorné pokrytie istej veľkej banskobystrickej šopy, kde šopujú určite tiež nejaké tie čajočky a ich čajníci. Takže kyslík na malej ploche zabije veeeľa múch taaakouto ranou.

Hm, päťpalcová uhlopriečka mobilu dosiahla rovnaké rozlíšenie obrazu ako päťdesiatpalcová uhlopriečka televízora. Predstava všetkých mobilných maniakov tak prestala byť iba vlhkým snom. LG totiž ukázalo vystretý prostredník konkurentom, a ako prvé prinieslo na trh dotykový displej s Full HD rozlíšením. Odzvonilo neostrým obrázkom á la Nokia 3510, "plnka" zabezpečí ostrý obraz aj pod lupou.

Mark Zuckerberg po zakúpení Instagramu, skromnej svadbe a šuškandy okolo kúpy Opery (možno aj tej v Sydney) plánuje najnovšie ofenzívu na mobilnom bojisku. Vraj fejsbuk bude mať vlastný telefón. Pochopiteľne, keď ho môže mať Prada, prečo nie aj sociálna sieť? Ale v čom bude iný, aby si zabezpečil dostatočné predaje? Žeby lajkovacie tlačidlo, či dva hektáre pôdy na Farmwille ako bonus? Každopádne, za pokus to stojí, pretože Facebook je aktuálne moloch, ktorý si môže dovoliť aj prípadný neúspech. Len aby ich nebolo priveľa. Pokles hodnoty akcií z 38 na 28 dolárov za necelé dva týždne sú toho jasným dôkazom.

Sony opäť poteší srdce každého dobrodruha, či aspoň človeka, ktorý často padá na zem s mobilom. Xperia Acro S svojou výbavou takmer kopíruje model Xperia S, bonusom je odolnosť voči špine a vode. Pri tomto telefóne môžete teda zabudnúť na osobnú hygienu. Model Active tiež dostane nástupcu, výbavou Xperia Go šokovať asi nebude, preto by potešila cenovka začínajúca dvojkou. Tí šikovnejší si vlastný odolný telefón spravia s použitím tenkého hliníkového plechu a pulznou zváračkou.

Po kratšej odmlke si môžete opäť prečítať Matúšové slová, a aby nezačal hneď zostra, otestoval nenáročnú Nokiu Asha 201. QWERTY klávesnica na mobile za dvanásť päťeuroviek sa tak často nevidí.

Na záver vlejeme do vašich peňaženiek nádej. V reči čísel má hodnotu 0,0233 eura za minútu. Presne o toľko menej si medzi sebou pošlú operátori a presne o toľko menej by nám mohli účtovať po znížení prepojovacích poplatkov. Lenže všetci dobre vieme, že prepojovacie poplatky nemajú významnejší vplyv na cenu hovorov, ani na zisky operátorov, takže sa netešte zbytočne.

A viete, že dnes máte poslednú možnosť získať Samsung Galaxy S III jednoduchým vyplnením troch políčok? Šup na www.riview.sk vyplniť potrebné údaje na odber moderného magazínu a je to. A navyše si potom môžete prečítať kľudne aj všetky doterajšie vydania dvojtýždenníka Riview. Nebude vás to stáť ani cent. ;)

Diskusia k článku:

huje® 02.06.2012 - 12:15

"Pokles hodnoty akcií z 38 na 28 dolárov za necelé dva týždne sú toho jasným dôkazom." A môžu odkúpiť späť. Čistý vývar je super :-) Alebo ešte počkajú ? ;-)

Manobb02.06.2012 - 14:36 Trvalý odkaz

"Kyslík pomaly ale isto sfarbuje územie Slovenska na modro"
- veru, veru, stráááášne pomaly modráci kreslia tie modré mikrofliačky na mapu

Ja sa už teraz teším na to veľké PR vyhlásenie, kedy z večera do rána sa zmení status zákazníkov, ktorí teraz potrebujú telefonovať a SMS-kovať a potom budú potrebovať odrazu už najmä dátovať.

Hujer, spomeň si potom na tento príspevok ...

Richard Hombauer02.06.2012 - 16:34 Trvalý odkaz

Manobb, myslím, že to s tým provokačným tónom už poriadne preháňaš.

Manobb02.06.2012 - 19:31 Trvalý odkaz

Rišo, v tejto brandži sa pohybuješ už nejaký ten čas. Preto som presvedčený o tom, že si aj Ty po toľkých rokoch dokážeš vytvoriť názor aj na taktické postupy slovenských operátorov, resp. na marketingové ťahy operátorov. Veľmi dobre vieš, že nie je všetko len čierno-biele. :-)

Rišo, ja neverím na zázraky. Nič sa totiž nedeje samoúčelne a bez impulzu.
OK, možno sa viac sústreďujem na dianie okolo modrákov, ale aj to má svoj dôvod. Bol som u nich od prvého momentu a sledoval som každý ich krok. Tak som videl aj veci, ktoré iným (čo sa modrákom nevenovali až tak podrobne) možno unikli.

Rišo, keď príde ten deň "D", tak zrejme aj Tebe pripomeniem tento príspevok ...

P.S.: Inak, toto je Tvoj portál, takže nie je problém Manobb-a tu vymazať ... Ak si myslíš, že to preháňam, tak ma vymaž. Len mi prosím nechci brať môj názor. To sa totiž nedá.

P.P.S.: Rišo, ak sa opýtaš v Západakove, koľkí vodiči jazdia rýchlosťou 130 km/h (hoci sú to cesty konštrukčne stavané na rýchlosť max. 80 km/h), tak Ti vo výskume vyjde, že nie veľa zákazníkov chce na tých cestách jazdiť 130 km/h. Nie sú totiž samovrahovia. Pri pomalej sieti si samovraha zameň za zákazníka bez ochoty dlho čakať na stiahnutie nejakého väčšieho dátového súboru.

Keby však takú možnosť mali už dnes, tak ten pomer by bol jasne iný. Ľudská vlastnosť je totiž prirodzene daná: takmer každý chce byť lepší, rýchlejší a šikovnejší ... Nie každý však má také možnosti.

Takže Rišo, nebuď zbytočne precitlivelý na Manobb-a. :-)

galaxi02.06.2012 - 22:09 Trvalý odkaz

V podstate O2 ovečky keď nemajú 3G tak nepotrebujú surfovať potom to zvrtnú o 180 stupňov.

Celá diskusia 20 príspevkov