Samsung Galaxy R Style: silná batéria a LTE pre Kóreu

Samsung nelení a predstavil ďalší android, konkrétne Galaxy R Style. Smartfón určený zatiaľ iba kórejským zákazníkom ponúka OS Android 4.0, LTE dáta a 2 000 mAh batériu.

Minulý rok uviedol kórejský výrobca na trh slabšie vybaveného súrodenca vtedajšej vlajkovej lode Galaxy S II s názvom Samsung Galaxy R.

Samsung Galaxy R Style

Teraz tu máme ďalší android označený písmenom R. Podľa rozdelenia Samsungu ide o triedu nižší model, než zariadenia s písmenom S. Samsung Galaxy R Style prichádza s lepšou výbavou, než dostal jeho minuloročný predchodca.

Dvojjadrový procesor je taktovaný na 1,5 GHz, 8 GB kapacitu vystriedala 16 GB vstavaná pamäť. Opäť nechýba slot pre microSD karty. Operačný systém Android bude už pri uvedení na trh vo verzii Ice Cream Sandwich spolu s nadstavbou TouchWiz.

Telefón so zaoblenými rohmi a telom štíhlym 10 mm pôsobí v bielej farbe veľmi elegantným dojmom. Podporu technológie LTE, ktorá ponúka zákazníkom rýchle dáta, v našich končinách zatiaľ veľmi nevyužijeme. V Ázii sa však teší veľkej obľube.

Samsung Galaxy R StyleSamsung Galaxy R Style

Zverejnené parametre potešia, no technoidov dnes už neohúria. Veľký 4,3-palcový Super AMOLED displej má slušné rozlíšenie 540 x 960 bodov. 5-megapixelovému fotoaparátu nechýba automatické zaostrovanie ani prisvetľovacia dióda.

Medzi bežnú výbavu patrí dnes i Wi-Fi, Bluetooth a pomaly aj NFC čip. Zo špecifikácií určite zaujme batéria s kapacitou 2 000 mAh a kórejského zákazníka aj podpora T-DMB.

Samsung Galaxy R Style má byť dostupný v Južnej Kórei za cenu približne 489 €. Uvítali by ste rovnaký model aj pre slovenský trh alebo by podľa vás išlo o zbytočný kúsok?

Zdroj: samsungtomorrow.com

Diskusia k článku:

Martin 01.06.2012 - 14:54

pokial by mal k nam prist tak hned by som ho zobral. Stvorjjadrovy procesor sy myslim, ze je v mobile nevyuzitelny ma slo na microSD karty 2000mAh baterku co by znamenalio dokonalu vydrz. Len preco ho museli za*ebat tym, ze u nas sa nebude predatavat. Ale skor my to pride taky faceliftovany SGSII a ked budem at Svoice tak nevidi problem preo nie

Denis01.06.2012 - 15:43 Trvalý odkaz

Hellwet: ty by si chcel každý mobil. A nejako ti vypadávajú písmená. A o gramatike ani nehovorím... Nezdá sa mi zbytočný. Vyzerá dobre. Ak v ňom bude iOS, tak ho beriem :) Srandujem. Nechcel by som ho ani zadarmo!

Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

mental.disease01.06.2012 - 16:01 Trvalý odkaz

"Podľa rozdelenia Samsungu ide o triedu nižší model, než zariadenia s písmenom S"
njn akurát od galaxy sII je toto vo všetkom lepsie..

tomas101.06.2012 - 16:35 Trvalý odkaz

slabsi surodenec galaxy sIII, vydel by som nadej aj v europe keby sa tu predaval za taku cenu ako v korei

huje®01.06.2012 - 17:33 Trvalý odkaz

tomas1 , máš moc tvrdé vYdenie :-)

Celá diskusia 7 príspevkov