Android 4.0 pre Huawei Honor už o týždeň

Huawei dnes oficiálne uviedol na slovenský trh svoj solídne vybavený smartfón Huawei Honor. Za príjemnú cenu ponúka okrem štandardných funkcií hlavne dobrú výdrž na jedno nabitie (až tri dni pri bežnom používaní), vynikajúcu čitateľnosť displeja na priamom slnku a čoskoro aj Android vo verzii ICS.

Aj keď pre mnohých je značka Huawei spojená skôr s lacnými alternatívami smartfónov, Honor je model, ktorý určite stojí za pozornosť.

Huawei Honor beží na operačnom systéme Android 2.3 a čoskoro sa dočká aktualizácie na najnovšiu verziu 4.0 Ice Cream Sandwich. Na stretnutí novinárov a slovenského zastúpenia sme sa dozvedeli, že nový softvér bude dostupný už na budúci týždeň.

Huawei sa tak zaradil medzi ostatných výrobcov, ktorí začali pre svoje zariadenia v druhom kvartáli uvoľňovať nový softvér.

Smartfón prináša dobrú konštrukciu, 1,4 GHz procesor a 4-palcovú uhlopriečku s rozlíšením 480 x 854 bodov. Displej je výborne čitateľný aj v exteriéroch za slnečného dňa. Pýši sa hlavne silnou batériou s kapacitou 1 900 mAh a tenkým 11 mm telom s hmotnosťou 140 gramov.

Vo výbave nechýba 8-megapixelový fotoaparát s automatickým zaostrovaním a LED bleskom, videá zhotovíte v HD rozlíšení. Na videohovory a autoportréty je určená 2-megapixelová kamera na prednej strane. Na internet sa pripojíte aj cez technológiu HSPA s prenosovou rýchlosťou až 14,4 Mbps alebo Wi-Fi sieť. Medzi špecifikáciami nájdeme Bluetooth 3.0, GPS, DLNA, FM rádio a 3,5 mm jack.

Recenzia: Huawei Honor (28. 3. 2012)

Hlavnou prednosťou smartfónu je výdrž batérie až tri dni na jedno nabitie. Práve výdrž je to, čo trápi používateľov dnešných "múdrych" telefónov, hlavne s operačným systémom Android.

Tajomstvom sú nielen výkonné napájacie články, ale aj inteligentná spolupráca hardvéru a softvéru, ktorá šetrí zaťaženie batérií. Softvér umožňuje riadenie spotreby energie medzi hardvérom a operačným systémom Android. Ten kladie dôraz na nízku energetickú spotrebu tým, že dbá na to, aby systém nepoužíval žiadne hardvérové zdroje, ktoré nie sú potrebné pre chod zapnutých funkcií a aplikácií. Táto technológia bude v blízkej budúcnosti dostupná aj pri ďalších modeloch značky.

Navyše, operačný systém modelu Huawei Honor rozpozná, keď kapacita batérie klesne pod hranicu 30 %, a automaticky odporučí používateľovi možnosť prejsť do režimu úspory energie. Honor tak vydrží na jedno nabitie fungovať až 3 dni.

Huawei plánuje nasadenie vlastného čipového radu K3V4 HiSilicon. Tieto procesory sa od ostatných na trhu líšia práve nižšou energetickou záťažou vďaka vlastným funkciám úspory energie integrovaným priamo na čipe a svoju rolu zohráva aj zdokonalenie systému napájania. Táto technológia bude prvýkrát použitá pre model Ascend D quad a tablet MediaPad 10''.

Huawei Honor si môžete už niekoľko týždňov kúpiť aj na Slovensku za cenu približne 272 €.

Čoskoro sa začnú predávať aj ďalšie zaujímavé modely výrobcu predstavené na MWC 2012 v Barcelone. Huawei Ascend G300 - smartfón s 1 GHz procesorom, OS Android (slovenský predaj začne s verziou 4.0, teda ICS), 4'' WVGA displejom, 5 Mpix fotoaparátom s automatickým zaostrovaním, LED bleskom a priemernou výbavou, a Huawei Ascend D1. Výborne vybavený smartfón s dvojjadrovým 1,5 GHz procesorom , veľkým 4,5'' HD displejom, 8 Mpix fotoaparátom s dual LED bleskom a automatickým zaostrovaním, ktorý už pri uvedení na trh bude mať operačný systém Android v najnovšej verzii Ice Cream Sandwich.

Diskusia k článku:

Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

mental.disease 30.05.2012 - 03:25

"Ascend G300 - slovenský predaj začne s verziou 4.0, teda ICS" http://www.fony.sk/clanky/6114-huawei-ascend-g300-na-slovensku zaujímavé, takže sa ešte nepredáva :-)) alebo žeby česká distribúcia?

Lenka Ivančíková30.05.2012 - 10:37 Trvalý odkaz

Asi ano. :-)
Pravdepodobne ho Huawei este oficialne neuviedol do zivota aj na SVK. Ale pribudnu aj ine modely. :)

Celá diskusia 2 príspevky