Sony pokračuje s aktualizáciou na Android 4.0

Sony oficiálne potvrdilo, že aktualizácia Ice Cream Sandwich pre Sony Xperiu Play nebude. Poteší však majiteľov zvyšných modelov radu Xperia z roku 2011. Android 4.0 príde podľa očakávaného termínu už tento týždeň.

Po minulotýždňovej správe, že pre hernú Xperiu Play najnovšia platforma Androidu nebude dostupná, sa výrobca na svojom blogu vyjadril aj k príčine tohto rozhodutia.

Na základe dlhodobého testovania vývojárskym týmom došli k záveru, že nový softvér sa najmä pri hraní hier správa nestabilne a preto nemôže zaručiť pre tento smartfón verziu Ice Cream Sandwich.

Medzi prvé zariadenia s najnovšou verziou Androidu patria modely Xperia Arc S, Xperia Ray a Xperia Neo V, ktoré dostali aktualizáciu už minulý mesiac. Zostávajúce smartfóny Xpeia Arc, Xperia Neo, Xperia mini, Xperia mini pro, Xperia Pro, Xperia Active a Xperia Live with Walkman môžu očakávať oznámenie o dostupnosti nového softvéru Androidu s verziou 4.0.4 už od tohto týždňa.

Dobrou správou je, že táto posledná verzia bude uvoľnená aj pre už skôr aktualizované modely, ktoré dostali verziu s číselným označením 4.0.3.

ICS

Nové modely radu Xperia NXT dostanú update podľa pôvodného plánu. Prvý smartfón Sony Xperia S príde na rad koncom júna tohto roka, potom bude nasledovať Xperia P a v treťom štvrťroku 2012 sa dočkajú používatelia Xperie U.

Dostupnosť nového softvéru ICS pre zariadenia kupované od operátorov sa môže od globálnych plánov líšiť.

Zdroj: blogs.sonymobile.com

Diskusia k článku:

Denis 28.05.2012 - 08:20

Akú to má logiku, keď Ray dostal ICS skôr ako S? Ďakujem, neprosím.

Profile picture for user Milan93.p@gmail.com

Milan28.05.2012 - 09:26 Trvalý odkaz

Týmto krokom Android nahneval dosť používateľov. A mna čo má Xperiu PLAY dvojnásobne ! Ja im j***m to že mi nepôjdu niektoré hry! Ved každá hra mala s androidom 4 problémy, dokým nedali aktualizáciu aby to fungovalo ako má, tak neviem čo riešia. To je lenivosť sony ericssonu

Loki_sg128.05.2012 - 11:03 Trvalý odkaz

Pentagram a prosím ta ako nahneval android? Aktualizácie má na starosť výrobca a nie Google (podľa teba Android) a dokonca to je lenivosť Sony a nie Sonyericssonu :D Skratka ten model bol prepadák a neoplatí sa im doňho už investovať, preto zrušili ICS naňho.

Profile picture for user Milan93.p@gmail.com

Milan28.05.2012 - 11:27 Trvalý odkaz

no bože, tak som sa pomýlil a namiesto sony som napísal sony ericsson ach takááá hanba, ako som si to vobec dovolil ? Určite prepadák ved čo iné ;) iba tvoj mobilček je určite najlepší.

BeJay28.05.2012 - 12:03 Trvalý odkaz

...akože minulý mesiac boli update ICS na Arc S, ale môj Arc S si vraj podľa toho, čo mi povedali v Sony na tech. podpore bude ešte mesiac-dva počkať, pokiaľ sa uvoľní update na môj Arc S s daným SI kodom.

Celá diskusia 15 príspevkov